Millainen on menestyjä ja pystyykö sen näkemään ulkopuolelta?

Ensiksi täytyyi määritellä mitä menestys on ja annatko muiden vaikuttaa siihen miten itse koet menestyksen?

Menestys ei ole ainoastaan ulkoisia tekijöitä vaan oikeastaan kyse on siitä, millaiseksi itse kokee oman elämänsä. Menestys on sitä, että on ottanut omasta elämästään vastuun ja on oman elämänsä johtaja. Tunteet eivät silloin hallitse liikaa toimintaa eikä ulkomaailma ja muut ihmiset pysty lannistamaan. Menestynyt ihminen tietää olevansa oikealla tiellä ja on menossa kohti suuntaa minkä hän itse on määritellyt. Hän tekee niitä asioita mitä kuulukin ja on innostunut tekemästään. Tämä tietenkin paistaa ihmisen olemuksesta eli menestys näkyy!

Kaikki lähtee sisäisestä maailmasta mutta näkyy ulkoisina tekoina

Menestyksen merkityksiä on yhtä paljon kuin ihmisiä. Toinen kokee olevansa menestynyt kun hänellä on riittävästi rahaa elämiseen ja perhe ympärillään, toiselle se on mielenrauhaa ja kolmannelle rikkauksia ja kuuluisuutta. Kaikki haluavat olla menestyneitä mutta harvempi ajattelee, että itsellä olisi siihen mahdollisuuksia. Tällöin menestymisen käsitettä ei mielestäni ole pureskeltu kunnolla auki ja siitä kannattaa lähteä liikkeelle.

Delfiinit muistuttavat meitä leikin ja huumorin tärkeydestä elämässä ja ne ovat ilon, yhteisöllisyyden ja kommunikaation symboleita. Itse haluan ainakin haluan vaalia näitä elementtejä omalla matkallani menestykseen.

Mitä minä haluan? Millaiseksi minä haluan tulla? Millaisia arvoja minulla on? Millaisia tunteita haluan kokea elämässäni? Haluanko kenties vapautta tai aikaa enemmän itselleni merkityksellisiin asioihin?

Harva ihminen on täysin tyytyväinen omaan elämäänsä. En ole kohdannut heitä paljon. Toki niitäkin löytyy mutta uskon, että tälläinen ihminen on käynyt itsessään paljon asioita läpi. Pelko ei enää ohjaa toimintaa vaan ihminen on ottanut täyden vastuun omasta itsestä, tunteistaan ja täten myös toiminnastaan. Hän ei enää ui vastavirtaan vaan hän on päättänyt antautua virran vietäväksi. Menneisyys ei määrittele nykyhetkeä ja tulevaisuus näyttäytyy positiivisessa mielenkiintoisessa valossa. Ilman suuntaa ihminen on kuitenkin hukassa. Kaikilla menestyneillä ihmisillä joita itse tiedän, on suunta hyvinkin kirkkaana edessä.

Elämä tuo meille jokaiselle omat haasteensa. Siitä olen varma. Kierrämme samaa rataa niin kauan kunnes tajuamme elämän meille antaman opetuksen. Joskus tähän menee viikko, joskus 10 vuotta, toisilla koko elämä. Sanotaan, että elämä on helppoa kun sen oikein oivaltaa ja kaikki tiedämme samalla, että elämä on myös pirun haastavaa välillä.

Oman itsen ja tunteiden kohtaaminen ei ole helppoa. Miksi se olisikaan? Kaikki merkitykselliset asiat tapahtuvat yleensä vaikeuksien kautta. Jos olemme tottuneet saamaan asiat helposti, on hyvin todennäköistä, että et ole silloin kohdannut itseäsi kunnolla ja jossakin kohtaa tylsistyt tai kadotat merkityksellisyyden tunteen.

Onko tavoite kirkkaana mielessä vai odotatko että asiat tapahtuvat itsestään?

Itselleni yksi menestymisen mittari on se, miten hyvin pystyn haastaamaan itseäni, uskomuksiani ja ajatteluani. Tunne siitä että pystyn ylittämään itseni on osa omaa menestystarinaani. Onko minulla rohkeutta kohdata ne asiat itsessäni jotka satuttavat eniten?

Menestyminen itselleni on hyvin pitkälti henkistä kasvua mutta myönnän, että se on myös maallisempia arvoja. Itselleni menestys merkitsee myös vaurastumista sekä vapautta. Vapaus tehdä asioita, ilman pelkoa siitä että ei ole aikaa tai rahaa tehdä niitä asioita mitä haluan. Itse miellän myös vahvasti menestymisen ulkoiseksi. Mitä olen saanut matkallani aikaiseksi ja millaisen henkisen sekä myös rahallisen perinnön jätän jälkeeni.

Yksi tavoite elämässäni on myös se, että olisin mukavampi ihminen. Matkustellessani Australiassa melkein vuosikymmen sitten, muistan kuinka aina ihailin ausseja ja heidän mukavuuttaan ventovieraillekin ihmisille. Tälläistä kepeyttä ja ystävällisyyttä olen aina ihaillut. Elämän ei tarvitse olla kovaa ja rankkaa vaan se voi olla myös hauskaa, kepeää ja iloista. Tälläiseen menestymiseen vaaditaan hyvää itsensä johtamista. Annanko oman olotilani ja tunteideni ohjata toimintaa siten että myös muille tulee huono fiilis vai voisinko olla se ihminen, joka saa muut hyvälle tuulelle menettämättä kuitenkaan itseäni ja tavoitteitani. Uskon tähän vahvasti mutta lähellekään aina en siinä onnistu.

Mestarit ja menestyjät ovat valmiita toistamaan hyväksi havaittua kaavaa loputtomasti.

Menestyminen ja sen tavoittelu lähtee siis itsestä. Me vaikutamme aina omalla uskomuksillamme, ajatuksillamme sekä käytöksellämme ympäristöömme. Menestynyt ihminen on ensisijaisesti rikas sisäisesti mutta jos se on oman polun tarkoitus (päätös) niin sitten myös ulkoisesti.

Miten te mittaatte menestyksen? Onko oma uskomuksenne sellainen, että sisäisesti menestynyt ihminen ei tarvitse ulkoista vaurautta? 

<3:lla

Elina

Lisää kirjoittajalta Mielen ja kehon vapaus/ Elina Ojaniemi

Lukemisen voima – tie itsetuntemuksen syventämiseen

Yleisesti on tiedossa että lukeminen kannattaa monista syistä. Lukemisen on todettu mm....
Lue lisää

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.