Mikä on kaksoisliekkiyhteyden tarkoitus?

Saan eniten palautetta kaksoisliekkeyteen liittyvista teksteistäni ja yksityisviesteillä eniten kysymyksiä juuri kaksoisliekkimatkasta. Kyseessä on todellinen “hot topic”. Kaikin tavoin. Moni ei kuitenkaan halua julkisesti puhua teemasta, sillä pelkää leimautuvansa hörhöksi. Jaan tuon pelon, mutta kirjoitan teemasta siitä huolimatta. En pysty jättämään aihetta, vaikka olen kyllä yrittänyt. On niin paljon sanottavaa.  

Moni kysyy, mikä on tämän matkan tarkoitus. Mitä ihmettä tämä voimakas yhteys palvelee elämässäni? Onko tarkoitus rakastua syvästi ja sen jälkeen kärsiä lopun elämää? Pitääkö vaan päästää irti? Tulevatko kaksoisliekit yhteen tässä elämässä? Ja jos tulevat, miten se tapahtuu? 

En osaa vastata näihin kysymyksiin tyhjentävästi. Enkä usko, että kukaan osaa. On toki paljon kaksoisliekkivalmentajia ja opettajia, jotka kyllä vastaavat näihin ehdottomalla varmuudella ja myyvät ohjelmia, joiden avulla kaikki kysymykset ratkeavat ja löydätte liekkisi kanssa varmuudella yhteen. Tällainen varmuus voi tuoda toivoa tunnemyräkässä tai epätoivon keskellä, mutta jos olet ollut yhtään kauempaa teeman äärellä, olet luultavasti pettynyt näihin lupauksiiin jo useamman kerran. 

Henkisen kentän auttajat

Rauhan ja selkeyden tilassa kyseenalaistan kaikki kaksoisliekkiopettajat (ja muutkin henkiset opettajat), jotka tietävät jotain ehdottoman varmaksi. Kokemuksesta kartan myös sellaisia opettajia, jotka kertovat, että olen erityinen ja minulla on erityinen tehtävä, koska olen kaksoisliekkimatkalla. Tämä hivelee egoa ja tuo lohtua vaikeisiin tunteisiin, mutta totuus on, että jokainen ihminen on erityinen ja hänellä on erityinen tarkoitus. Kaksoisliekkiyhteys ei vain kuulu jokaisen sielunsuunnitelmaan tässä elämässä tai ollenkaan. Jos kaksoisliekkeys saa sinut kuvittelemaan, että kuulut johonkin valotyöntekijöiden ylimpään kastiin, niin silloin on kyse egosi pönkittämisestä. Ja silloin olet alttiimpi myös ostamaan kalliita kursseja ja valmennuksia henkilöltä, joka vakuuttelee sinulle näin.

Älä ymmärrä väärin. En missään nimessä vastusta kaksoisliekkivalmennusta, sillä olen saanut paljon apua eri opettajilta omaan tilanteeseeni ja valmennan itsekin aiheeseen liittyen. Se, mihin haluan kiinnittää huomiota on se, mitä valmennuksissa luvataan. Varo henkisiä opettajia, jotka väittävät tietävänsä totuuden paremmin kuin sinä. Varo niitä, jotka lupaavat varmoja tuloksia, kunhan vain noudatat heidän ohjeitaan ja uskot heidän sanojaan. Kun on kyse näin suurista ja syväluotaavista asioista, kenelläkään ei ole helposti toimivia ratkaisuja, “koodeja” tai totuutta, jonka voit omaksua seuraamalla tiettyjä toimintatapoja. 

Edellämainittu ei tarkoita, etteikö kaksoisliekkimatkan herättämiin teemoihin ja tunteisiin kannattaisi hakea apua. Todellakin kannattaa ja monelle se on lähes pakkokin, sillä tunnevuoristorata on niin raju ja yhteys nostaa niin vaikeita teemoja käsiteltäväksi. Yhden tason apu on hankkia tietoa ja ymmärrystä. Tämä ei kuitenkaan riitä vaan lähes aina tarvitaan myös terapeuttista apua ja paljon tunnetyöskentelyä, jotta sisäinen maailmamme tulee parempaan tasapainoon. 

Pelkkää traumasta kumpuavaa fantasiaa?

On myös paljon mielipiteitä siihen suuntaan, että kaksoisliekkeys on vain henkisten naisten fantasiaa ja traumakiintymyssuhteen romantisointia. Näin voi joskus ollakkin. Kriittinen tarkastelua koko konseptia kohtaan on erittäin tärkeää. Moni on jumiutunut vuosiksi tai pahimmillaan vuosikymmeniksi epäterveisiin ja toksisiin ihmissuhteisiin, henkisiin kultteihin ja internetin kaninkoloihin etsiessään vastauksia kaksoisliekkikentältä. Tämä on suuri varjo ja siitä ei kannata katsoa poispäin vaan kohdata se kaikessa kauheudessaan. 

Kuitenkin koko kaksoisliekkikäsitteen lokerointi huuhaaksi tai pelkästään intensiiviseksi traumakemiaksi auttaa ihan yhtä vähän voimakkaiden tunteiden ja hämmentävien energioiden keskellä kamppailevaa ihmistä kuin ne opettajat, jotka vahvistavat fantasiaa ja myyvät pikaratkaisuja romantiikan nälkään. Se, että todellisuutesi ja kokemuksesi kielletään ja sinua kehotetaan unohtamaan kaksoisliekkisi, koska se on vain traumakemiaa, ei tuo paranemista vaan häpeää. 

Elämän suuret kysymykset

Kaksoisliekkimatkan tarkoituksesta kysyminen on vähän sama asia kuin kysyisi, mikä on elämän tarkoitus. Ja kuten tiedämme tähän eksistentiaaliseen kysymykseen ihmiset ovat etsineet vastauksia olemassaolonsa alusta lähtien. Joillekkin vastauksen tuo uskonto tai elämänfilosofia, mutta mikään teoria ei ole aukoton ja lopulta jokaisen on löydettävä vastaukset näihin syviin kysymyksiin itse. 

Uskon, että yksi tärkeimpiä kaksoisliekkimatkan tarkoituksia on saada meidät aktivoitumaan tavoilla, joilla emme olleet tietoisesti aikoneet aktivoitua. Kysymään kysymyksiä, joita muuten emme olisi kysyneet ja kääntämään kiviä, jotka muuten olisimme jättäneet kääntämättä. 

Kaksoisliekin kohtaaminen ja matkan käänteet herättävät kysymään kerta toisensa jälkeen: Mitä rakkaus on? Mitä tämä yhteys tarkoittaa? Miksi en pysty päästämään irti? Pitäisikö odottaa vai siirtyä eteenpäin? Miksi tämä tapahtui minulle? Mikä on totta ja mikä kuvitelmaa? Olenko hullu, epätasapainoinen tai häiriintynyt?

Pysymme henkisesti hereillä, kun olemme sekä uteliaita että nöyriä. Ego haluaa ehdotonta varmuutta eikä pidä kyseenalaistamisen aiheuttamasta hämmennyksestä ja epävarmuudesta. Tämä lienee yksi kaksoisliekkimatkan tarkoituksista: ravistella egon rakenteita aina uudelleen ja uudelleen. Saada meidät etsimään totuutta ja puhtainta rakkautta. Tämä ei ole missään nimessä helppoa tai kevyttä.

Mikä on mahdollista?

Moni kohtaa kaksoisliekkinsä tilanteessa, jossa ei näytä olevan mitenkään mahdollista olla hänen kanssaan yhdessä ilman valtavia elämänmuutoksia. On parisuhteet toisten kanssa, elämä eri maissa tai suuri ikä- tai kulttuuriero. Onko nämä esteet mahdollisia voittaa? Uskon, että on. Tapahtuuko niin ja kuinka usein? En osaa vastata. 

Ainoa, minkä tiedän varmaksi on, että meidän antauduttava sille henkisen kasvun matkalle, joka meissä on aktivoitunut. Meidän on löydettävä oma totuutemme ja kuljettava yksilöllistä sielunpolkuamme eteenpäin. Kehollinen tunnetyö, sisäisen lapsen hoitaminen ja oman feminiini- ja maskuliinienergioiden tasapainottaminen ovat olennaisia sisäisen rauhan ja linjautumisen löytymiseksi. Oman kiintymyssuhdetrauman käsittely kehon reaktioiden ja tunteiden tasolla on välttämätöntä, jotta kehitymme henkisesti kypsiksi aikuisiksi.

Kun olet rauhan ja selkeyden tilassa, löydät omat vastauksesi ja yhteytesi sieluusi. Et tarvitse ulkoapäin tulevia ohjeita ja mielipiteitä. Voit ottaa vastaan tukea, tietoa ja valmennusta, mutta et enää anna voimaasi pois ja usko, että joku tietää sinua paremmin, mitä sinun kuuluisi tehdä. Omistat oman totuutesi ja epäilyksistäsi huolimatta löydät nopeasti takaisin rauhan tilaan. 

Kun itse olen rauhan tilassa tiedän, että kaksoisliekkini kohtaaminen oli parasta, mitä elämässäni on tähän mennessä tapahtunut. Kun olen rauhan tilassa, tunnen pyyteettömän rakkauden ja suunnattoman kiitollisuuden siitä, että olen saanut kokea jotain niin erityistä, kaunista ja pyhää. Kun olen rauhan tilassa, kuulen sieluni kuiskaukset ja tunnen, että minua johdatetaan eteenpäin matkallani, vaikka en todellakaan tiedä, mihin se minua vie. 

Tätä samaa rauhaa toivon myös sinulle.

Rakkaudella: Hanna-Leena

Valmennuksissani autan asiakkaitani voimaantumaan rakkaudessa ja nautinnossa kehollisen tunnetyön avulla. Valmennuspaketteihin sisältyy Zoom-tapaamisten lisäksi myös jatkuva viestituki sekä energeettinen tilanpito prosessille. Jos kaipaat apua tilanteeseesi, niin tarjoan ilmaisen tutustumispuhelun valmennuksesta kiinnostuneille!

Tutustu valmennuksiini nettisivuilla, tilaa rakkauskirje tai tule maksuttomaan fb-ryhmään tästä: https://linktr.ee/purelovecoaching

Voit myös seurata minua instagramissa: https://www.instagram.com/hannaleena.hakola/

Samankaltaisia ​​artikkeleita

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.