Mikä muutos elämässäsi auttaisi sinua etenemään kohti unelmiasi?

Kävin ystäväni kanssa sienessä. Yhtään syötäväksi kelpaavaa sientä emme löytäneet, mutta metsäretki raikkaassa sateen kastelemassa metsässä oli sitäkin antoisampi. Puolivälissä matkaa istahdimme hakkuuaukean laidalle pinottujen tukkipinojen viereen penkille juomaan teetä. Ympäriltä tulvi sieraimiin ihana männynneulojen ja kaadettujen havupuiden tervainen tuoksu.

Siinä kaadettujen mäntyjen keskellä istuskellessa keskustelu kääntyi muutoksen voimaan. Meitä ihmisiä on moneen lähtöön, toiset enemmän muutoskykyisiä kuin toiset. Oma kokemukseni muutoksesta on se, että mitä nopeammin sille antautuu, sitä helpompaa on surffata muutoksen aallonharjalla kuin räpiköidä sen luomaa tsunamia vastaan.

Muutoskyky on ominaisuus, joka meiltä jokaiselta löytyy. Ehkä on epäreilua sanoa, että joku on muutoskykyisempi kuin joku toinen ihminen. Ehkäpä olisikin syytä puhua muutosvalmiudesta. Muutoskyvyn ja -valmiuden taustalla puolestaan on muutoshalukkuus, eli tietoisuus ja hyväksyntä siitä, että maailmassa ainoa pysyvä asia on muutos. Mitä nopeammin sen asian omaksuu, sitä helpompaa on elää muuttuvassa maailmassa.

Monet muutokset elämässä tuntuvat ikäviltä siksi, että ne tulevat eteen ikään kuin väistämättä ja luoden tunnetta siitä, että itse ei voi vaikuttaa asioihin. Kaikkeen ei voikaan, mutta on myös olemassa paljon asioita, joihin voi vaikuttaa. Yksi niistä on oma asennoituminen. Jos vaikka en voi vaikuttaa johonkin väistämättömään asiaan elämässäni, niin miksi jäädä murehtimaan sitä, kun voi keskittää energiansa ja pyrkiä muuttamaan sellaisia asioita, joihin voi vaikuttaa?

Sitten on se muutosvoima, joka lähtee itsestä. Se on se muutoshalu, joka tunnistaa ajattelu- ja toimintamalleja, jotka ovat syystä tai toisesta käyneet toimimattomaksi eivätkä enää palvele tarkoitustaan. Sama muutoshalu pyrkii luomaan uusia toimintamalleja, jotka paremmin palvelevat niitä tavoitteita, joita haluaa elämässään saavuttaa. Tuo tietoisuus oman elämän toimimattomasta tai toimimattomista osa-alueista voi tuntua turhauttavalta silloin, kun keinot uusien toimintamallien luomiseen ovat vielä hakusessa.

Yksinkertainen tapa pyrkiä luomaan uusia ajatus- ja toimintamalleja on kysyä itseltään mikä muutos auttaisi minua juuri nyt. Jos mielessäsi on jokin selkeä tavoite, jota kohti haluat kulkea, voit kohdentaa tuon kysymyksen tavoitteeseesi, vaikkapa kysymällä: mikä muutos elämässäni auttaisi minua kulkemaan kohti tavoitettani juuri nyt? Anna sitten intuition johdattaa sinut vastausten äärelle. Ole tarkkana ja kuuntele itseäsi, voit saada vastauksen kirjoista, musiikista, elokuvista, keskustelusta ystävän tai kollegan kanssa, tai sisäisesti oivallusten siivittämänä.

Muutoksen avain on avoimmuus muutokselle. Muistaessasi Herakleitoksen vertauskuvan alati muutoksen pyörteessä olevasta maailmankaikkeudesta, on helpompaa astua mukaan muutoksen pyörteeseen. Kun ”kaikki virtaa”, minne annat tuon virran sinut kuljettaa antautuessasi sen vietäväksi?

P.S: Uudistuneen Alkuvoima-valmennuksen pilottiin on vielä joitakin paikkoja vapaana. Tarjoan valmennuksen nyt valikoidulle ryhmälle superetuhintaan 99 € (OVH 299 €) koodilla PILOTTI. Toimi pian, sillä paikkoja on rajoitetusti!

Samankaltaisia ​​artikkeleita

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.