Meidän jokaisen supervoima

Missioni on puhua totuus, vaikka se satuttaisi hetkellisesti. Sinua ja minua. Mutta vain totuuden puhuminen tekee muutoksen, jota maailmamme tarvitsee. Siksi valitsen kohdata hetkellisen epämukavuuden ja kivun, suuremman ja pidemmän tähtäimen hyvän vuoksi. Totuuden puhumisesta seuraa myös yleensä valtava vapauden ja vapautumisen tunne ; en kuollutkaan – vaan päinvastoin, heräsin eloon ja voimaani!

Meitä ei ole opetettu puhumaan totta – tai ylipäänsä kuuntelemaan itseämme. Kysymään mitä minä todella haluan, uskon ja ajattelen. Mikä on minulle totta? Tämän sijaan olemme oppineet valtavilla mittasuhteilla sopeutumaan ympäristömme odotuksiin ja toiveisiin, tiettyihin normeihin ja säädöksiin. Opimme miellyttämään ja laittamaan sopivan naamarin päähämme tilanteen mukaan. Sanomme kyllä, kun haluamme sanoa ei. Sanomme ei, kun haluaisimme sanoa kyllä. Tämä kaikki itsemme, oman ja muiden hyvinvoinnin kustannuksella. Ylläpidämme valheellisia rakenteita, ylläpidämme rooleja, maskeja ja vahvistamme kollektiivista tyhjyyden tunnetta.

Olen jo pienestä asti vaistonnut tämän valheellisuuden. En ole lähtenyt miellyttämään, mutta en myöskään ole osannut ja uskaltanut sanoa omaa totuuttani. Olen tukahduttanut oman voimani sisälleni, passiivis-aggressiivisesti. Uskalsin avata kaappini ovet alettuani kirjoittaa ensimmäistä blogiani 28-vuotiaana ja siitä asti olen saanut kokea sen valtavan voiman, mikä tulee, kun uskallan olla minä. Elämä on alkanut johdattaa asioiden ja ihmisten ääreen, joissa voin jatkuvasti avautua olemaan enemmän MINÄ. Aito minä. Ei se rajoittava Heidi – persoona, joka olen luullut ja uskonut olevani.

Parhaat opettajat ovat olleet ihmiset lähipiirissäni: lapset, ex-kumppani, ystävät sekä viime vuosina erityisesti naistenpiirit, joissa ajatus on olla totta itselleen tässä hetkessä. Kerta kerran jälkeen olen todistanut sen uskomattoman voiman, kun voi olla oma itsensä, kaikkien tunteiden ja puolien kanssa täysin hyväksyttynä ja riittävänä. Ei tarvitse tietää, mitä omalla vuorollaan sanoa. Voi olla kaoottinen, sekava, epälooginen…voi itkeä tai olla puhumatta. Tämä on jotain, mihin patriarkaattisessa rakenteissa, kuten koulu- ja työmaailmassa ei ole ollut aiemmin paikkaa. Nyt on. Meidän tulee vain tunnistaa omat syvemmät tarpeemme ja luoda paikka, jossa voimme avautua uudelle potentiaalillemme.

Kuva: Suvi Sistonen

 

Totuus pelottaa, sillä sen päällä on monia suojakuoria. Kun olemme totta itsellemme, olemme usein haavoittuvaisia. Joudumme paljastamaan sen sisäisen lapsemme, jota olemme koko elämämme tottuneet suojata. Suojakuorien repiminen sattuu, vähän kuin laastarin ottaminen pois haavan päältä. Silti tämä itsensä avaaminen ja todeksi tulemisen ei pidä olla mitenkään väkivaltaista. Se on parhaimmillaan sitä, että saamme tuntea sen äidillisen, hoivaavan ja suojelevan sylin, jossa on turva ”vain olla ja kellua”. Tunteet saavat olla, tulla ja mennä. Ei tarvitse sopeutua ympäristöön, paeta, väistellä. Hetkellisen kivun kohtaamisen jälkeen tulee helpotuksen huokaus ja vapaus.

Suojelemme todellista itseämme myös siksi, että luulemme, että meidät hylätään. Luulemme olevamme jotenkin poikkeuksellisia ja liian heikkoja tunteidemme ja puoliemme kanssa. Häpeämme ja vihaamme jotain itsessämme, mutta todellisuudessa antaessamme näille pimeille puolillemme valoa ja nostaessamme ne tietoisuuteen, ne alkavatkin muuntua. Kuunnellessamme toisiamme piirissä sydämestä käsin, voimme nähdä että meillä ihan kaikilla on näitä täysin samoja tuntemuksia. Piirissä olemme yhtä. Voimme huomata, että me kaikki luulemme olevamme yksin outoja, väsyneitä, liian tunteikkaita…

Oman totuuden sanominen vaatii rohkeutta. En ole aina ollut kovin rohkea, mutta tätä ominaisuutta, joka on meissä jokaisessa voi harjoitella joka päivä pienin askelein. Viime vuosina ja etenkin viime aikoina elämä on tuonut kiitovauhdilla esiin tilanteita, joissa voin valita toisin. Voin sanoa vaivaavan asian saman tien (tai ainakin lähes), enkä odottaa seuraavaan kertaan. Voin vapauttaa energeettiset tukokset kentästäni ja puhdistua. Poistan karmallisen oppiläksyn ja enää elämä ei tuo näitä samoja oppikouluja eteeni, ainakaan niin vahvasti. 

Jos toinen ei hyväksy sinun totuuttasi tai lähtee pois, kun olet totta itsellesi, hän ei ole tarkoitettu olemaan elämässäsi juuri nyt. Ansaitset parempaa. Sillä kun olemme totta itsellemme, alamme vetää puoleen ihmisiä, joille meillä on annettavaa ja jotka voivat antaa meille. Jostain pitää luopua, jotta jotain uutta ja parempaa saa tilalle. Emme ole täällä miellyttämässä kaikkia, vaan uudistumassa ihmislajina. Nyt on aika poistaa oman menneisyyden ja sukulinjamme karmat ja puhdistua energeettisesti. Se on raakaa puuhaa, mutta aito ihmiseksi kasvaminen on. Ja kuitenkin kaiken sen arvoista.

Totuuden puhuminen ei tarkoita toisen päälle oman tunnelastin oksentamista, toisen syyttämistä tai vastaavaa. Se tarkoittaa vastuun ottamista omista tunteista ja tarpeista. Kun kommunikoimme toiselle oikealla hetkellä tunteemme; “minusta tuntuu…” – tavalla, se ei kuormita tai ole syyttämistä. Mutta tänä päivänä ei ole helppo päästä totuuden äärelle vuorovaikutustilanteissa. Siksi muista myös tilannetaju – ja se, että olet myös itse vastuussa siitä, että alat luoda elämääsi hetkiä, joissa totuuden kuuleminen ja sen puhuminen mahdollistuu.

 

Oletko kiinnostunut naisten sydänpiirin perustamisesta? Tutustu tästä Naiseuden voiman piirinvetäjyyteen ja verkkokurssiin! 5.8. mennessä mukaan liittyvä saa bonuksena piirinvetäjän e-bookin, jossa on valmis runko viidelle piirille!


LIVENÄ:

24.8 Puhkea Kukkaasi – voimapäivä Naiselle, joka olet! (Tampere)

13-15.9 Naiseuden voima Täydenkuun piiriretriitti (Orivesi)

 

Liity postituslistalle ja saat paluupostina pääsyn ilmaiselle: Löydä Naisen Voima – sähköpostikurssille!

 


Lisää kirjoittajalta Nainen Vol. 2 / Heidi Harju

Sinä et ole yksin! – Tarinani eräästä päivästä, jota en olisi halunnut, mutta joka minulle TAAS annettiin

Halusin kirjoittaa rehellisen tekstin eräästä päivästäni kuluneella viikolla. Haluan myös sanoa, että...
Lue lisää

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.