Maskuliinisesta mielestä feminiiniseen mieleen

Kuten olen kirjoittanut mm. tässä ensimmäisessä kirjoituksessani, me naiset tunnemme olomme säännöllisesti ylikuormittuneeksi, levottomaksi ja kiireiseksi sen vuoksi, että olemme liikaa maskuliinisen mielemme vallassa. Tärkeää tässä ajassa olisi saada ymmärrys todellisesta luonnostamme, aidosta sisäisestä feminiinisyydestä, joka palauttaa meidät takaisin itseemme – rauhaan, tyytyväisyyteen ja tasapainoon.

Voit arvioida seuraavalla tavalla sitä, käytätkö feminiinistä mieltä. Kohdat ovat kirjasta Intuitio/Penney Peirce

1. Et ole koko ajan kiireinen

2. Sinulla ei ole mielipidettä

3. Sinulla ei ole tarvetta muuttaa mitään

4. Jos jokin muuttuu, se ei haittaa

5. Olet halukas katsomaan ja odottamaan

6. Olet tyytyväinen itseesi

Kun olemme feminiinisessä mielessämme, olemme luonnostamme intuitiivisia. Tällöin koemme, että olemme johdatuksessa, jossa ei tarvitse älyllisen ajattelun kautta muuttaa tai hallita mitään. Mutta siirtyminen maskuliinisesta, kontrolloivasta mielestä yhtäkkiä feminiiniseen mieleen saattaa aina aluksi tuntua siltä, kuin tuhoaisimme kaiken työskentelymme tai että meihin iskisi yhtäkkiä vanhuudenhöperyys. Voimme tuntea olomme hämmentyneeksi ”ei ketään kotona” – fiilikseksi. 

Hämmennys kuitenkin on se, joka luo uusia kytköksiä ja vie meitä tasapainoon. Voimme tuntea, että maskuliininen ja feminiininen puoli tavallaan taistelevat aluksi toisiaan vastaan ja vastustamme antautumista, irti päästämistä ja voi tuntua, että ”luovutamme”. Lopulta antautuminen on kuitenkin se, mikä vie meitä eniten eteenpäin ja askel askeleelta pääsemme kohti feminiini- ja maskuliinienergioiden luonnollista tasapainoa.  Kuten olen todennut, molempia tarvitaan, mutta molemmilla tulee olla oma paikkansa. 

Picture

Omiin viime aikaisiin pohdintoihin samaisesta aiheesta liittyy myös se seikka, että matkamme ”uudeksi naiseksi” menee tiivistetysti seuraavissa kolmessa vaiheissa liittyen noin viimeisen sadan vuoden aikana tapahtuneeseen evoluutioon. Huom. tämä oma teoria, joka ei ole mitenkään totta tai pätevä.

Ensimmäisessä vaiheessa olemme naisia ”perinteisessä mielessä”. Kotiäitejä, piikoja ja muita enemmän ”naisten töitä” tekeviä. Nykyajalla voisi ajatella, että ”uhraudumme miehemme vuoksi”.

Toisessa vaiheessa siirrymme moderniin vaiheeseen, jossa omaksumme maskuliinienergiaa olemukseemme. Siirrymme enemmän miehisiä ominaisuuksia käsittäviin työtehtäviin tai yleensä työelämään, jossa korostuvat päteminen, menestyminen, raha, loogisuus jne. Tässä vaiheessa alamme olla monilla mittareilla tasa-arvoisia miehemme kanssa. Tasa-arvoisuus on tärkeä kehitysvaihe naisen evoluutiossa. 

Kolmannessa vaiheessa, joka on alkanut mahdollistua vasta viime aikoina antaudumme jälleen feminiiniselle puolellemme, sisällyttäen maskuliinisen puolemme hyvät ominaisuudet. Pääsemme tässä vaiheessa irti turhasta kontrollista ja täten myös parisuhtemme on mahdollista tasapainottua. Jos suhteessa on kaksi miestä, he kilvoittelevat keskenään. Aito feminiinisyys sen sijaan tarvitsee suojelua, turvaa ja sitä, että ei tarvitse itse hallita kaikkea. Tällöin mahdollistuu uuden energian vapautuminen, joka myös alkaa luomaan uudenlaisia asioita maailmaan. 

Seuraavat vaiheet käymme läpi niin miehen kuin naisen evoluutiossa. Tärkeää olisi löytää tasapaino siten, että naisen aito feminiinisyys olisi luonnostaan vahvempi kuin hänen maskuliinisuutensa ja miehellä päinvastoin. Täten molemmat ovat kotona itsessään ja molemmat voivat kehittää ja tukea toisiansa parhaalla mahdollisella tavalla. 

Uusi naiseus ja siirtyminen siihen ei ole mikään hokkuspokkus temppu. Niinkuin kaikessa uuden omaksumisessa ja oppimisessa menemme kolmen vaiheen kautta tässäkin. Ensin saamme siitä kokemuksia, sitten tietoa ja ymmärrystä (tämä voi tulla myös ennen kokemuksia) ja lopuksi alamme tietoisesti harjoittamaan sitä. Harjoitusten kautta solumme alkavat ymmärtää sen olevan uusi luonnollinen tilamme. Maskuliininen mieli on se, joka syyttää meitä, jos emme opi riittävän nopeasti 🙂

Tällaisia teorioita tänään, toivotan sinulle ihanaa, feminiinisen energian vuotta 2015 <3

Picture

Lisää kirjoittajalta Nainen Vol. 2 / Heidi Harju

Sinä et ole yksin! – Tarinani eräästä päivästä, jota en olisi halunnut, mutta joka minulle TAAS annettiin

Halusin kirjoittaa rehellisen tekstin eräästä päivästäni kuluneella viikolla. Haluan myös sanoa, että...
Lue lisää

Ei kommentteja

 • “Tärkeää olisi löytää tasapaino siten, että naisen aito feminiinisyys olisi luonnostaan vahvempi kuin hänen maskuliinisuutensa ja miehellä päinvastoin.”
  Uskotko sä todella tähän? Mistä moinen uskomus voi olla peräisin? Miten biologisen sukupuolen voi katsoa määrittävän luonnetta/luonteenpiirteitä? Eikö olisi tasapainon kannalta tärkeintä, että jokainen voisi olla itselleen luontaisia ominaisuuksia enemmän tai vähemmän?

 • Kiitos kommentista. Tämä kyseinen uskomukseni pätee heteroseksuaalisissa suhteissa. Mielestäni, jos nainen on enemmän maskuliini (hallitseva) ja mies feminiini (alistuva) suhde on näennäisesti tasapainossa, mutta ei toimi pidemmällä tähtäimellä.
  Homoseksuaaleissa suhteissa on varmaan luonnollista, että toinen on enemmän feminiininen, toinen maskuliininen biologiasta riippumatta. Tärkeintä on se, kuten sanoit, että on juuri sitä mitä on -hyväksyy ja ymmärtää molemmat energiat itsessään ja myös sen, että ne saattavat muuntua eri elämänvaiheissa. Tärkeää olisi saada ne tasapainoon itsessään, mitä se kullekkin tarkoittaa.

 • kiitos vastauksesta!
  en aluksi ymmärtänyt, että tämä liittyisi olennaisesti romanttis-seksuaalisiin suhteisiin. ajattelin, että noita ominaisuuksia pitäisi olla yksilössä joka tapauksessa. itse taas näen sukupuolen (gender) ensisijaisesti sosiaalisena konstruktiona ja eräänlaisena performanssina, joten tällaiset yleistävät väitteet tuntuvat hieman oudoilta. olisi kyllä ihan mielenkiintoista lukea tarkemmin aukikirjoitettua tekstiä samasta aiheesta. queer on kuitenkin nykyään niin iso liike, että siksikin tällaiset väitteet tuntuvat hieman… noh, keskiaikaisilta, mutta kaipa niillekin on jonkinlaisia perusteluita, olisi kiva kuulla enemmänkin! 🙂

 • Niin, feminiini-maskuliini – energiat ja niiden eroavaisuudet korostuvat romanttis-seksuaalissa suhteissa, siitä kirjoitan, koska siitä on omaa kokemusta ja näkemystä. Esimerkiksi John Cray on aika tunnettu kirjailija ja valmentaja tästä aihepiiristä sekä toki Anthony Robbins & Cloe Madanes, jotka ovat parisuhdevalmentaja-mieheni opettajia. Jonkin verran olen parisuhdeaiheesta täällä bloggaillutkin ja varmasti tulee lisää ajan myötä. Toki ovat aika uusia “oppeja”, joita ei varmaan pureksimatta niellä, niinkuin ei mitään aluksi. Jos haluat kysyä jotain spesifimpää niin voin toki tässäkin koittaa avata asiaa.

 • voisi koettaa joskus vilkaista noiden kirjoittajien teoksia. tosin en ihan ymmärrä, miksi joku haluaisi ottaa oppia kyseisen kaltaisilta kirjoittajilta kun aiheesta on kuitenkin tieteellistäkin tietoa olemassa. toki huviksi ja mielenkiinnosta voi lueskella vähän kaikenlaista 🙂 noh, nämä ovat varmaan niin suuria näkemyseroja että kommenttikenttä ei ehkä riitä asiasta samalle sivulle pääsemiseen.. luulisin 🙂 musta tuntuu että näkemykseni sukupuolijärjestelmästä on hyvin erilainen kuin sulla. kiinnostaisi siis, että näetkö sukupuolijärjestelmän kaksijakoisena, ja uskotko, että ihmisen sukupuoli määrittää hänen luonnettaan ja ominaisuuksiaan ratkaisevalla tavalla?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.