Marja-tuorejuustopiirakka speltistä

 

Pitkästä aikaa reseptiikkaa tarjolla, vaikka suunnitelmissa on ollut laittaa muutamista kesän kokkailuista tänne juttuja jo aiemmin. Sivumainintana laatikkoon jääneistä resepteistä, että nokkoskeitosta tuli aivan ihanaa ja oman maan hernekeitosta vielä parempaa. Olen huomannut myös, että on hyvä kirjata tänne omaan blogiin onnistuneiden kokkailujen jälkeen reseptit ylös, niin niitä voin itse sitten käydä tsekkailemassa kun tarvitsee tehdä jotakin onnistunutta.Tällä kertaa innostuin leipomaan speltistä marja-tuorejuustopiirakan. Reseptin otin suoraan Kari Kaipaisen Speltillä luonnollisesti parempaa- kirjasta. Kirjaan reseptiikan on suunnitellut 9 huippukokkia, joten uskon, että kaikki reseptit on huippuhyviä. Meillä myös käytetään spelttiä vehnän sijaan, sillä se on paljon ravinteikkaampaa ja parempaa kuin perus ylijalostettu vehnä. Itse käytän paljon Sunspeltin luomutuotteita, sillä tein heille muutaman vuoden töitä parisen vuotta takaperin ja laadusta voi mennä takuuseen. Työssä tuli tavattua paljon luomuviljelijöitä ja muutenkin hauskoja tyyppejä. Myynti- ja markkinointityöt eivät itseäni enää suoranaisesti kiinnosta, vaan liikunta-ala on vienyt sydämestäni suuren palan.

Picture

Picture

Speltillä luonnollisesti parempaa- kirja sekä kuva piirakasta jonka tein.Ajattelin, että resepti näyttää suhkot haastavalta mutta sitä se ei ollut. Tosi yksinkertainen ja helppo valmistaa ilman monitoimikoneita.

Marja-tuorejuustopiirakka
(n. 16 palaa)

POHJA:
* 2,5dl piimä
* 1dl täysruokosokeria
* 2 kananmunaa
* 4,5dl speltkakkujauhoja (käytin spelt puolikarkeaa jauhoa, en ole kovinkaan tarkka että just)
* 2tl soodaa
* 1 tl kaneli
* 100g voi sulaa

Sekoita aineet kevyesti keskenään. Älä sekoita liikaa, sillä rakenne sitkostuu. Laita taikina 38cm*25cm uuninkestävään astiaan. Paista 180°C uunissa n. 10min kunnes pinta on hieman kypsynyt.

TÄYTE:
* 300g maustamatonta tuorejuustoa
* 1dl kermaa
* 0,5dl täysruokosokeria
* 2 tl vaniljasokeri
* 2 kananmunaa
* 2rkl spelttijauhoja
(* 2 rkl spelttitalkkunajauhoja)
* 4 dl marjoja, käytin vadelmia, mansikoita ja mustikoita

Sekoita ainekset keskenään, ota piirakka uunista ja laita marja ja täyte sen päälle. Paista uunin keskiosassa 30minuuttia tai kunnes piirakka on kypsä.

Picture

Picture

Puoli valmis ja juuri uunista otettu versio. Voin sanoa että hyvää oli! Kannattaa aina silloin tällöin käyttää reseptejä kun leipoo 😉
Picture

Mitään hienoja asetelmia en osaa tehdä tai oikeastaan viitsi tehdä. Tämän näköinen oma keittiö on kun leivon tai teen ruokaa. Olen kova sotkemaan mutta myös vähintään yhtä kova siivoamaan. Pidän järjestyksestä.
Picture

Valmista syötäväksi kermavaahdon kera. Tosin kermavaahtoa tai muutakaan lisuketta ei piirakka vaadi, sillä sen verran maistuvaa se oli!
Picture

Tälle pikkuherralle piirakka maistui päikkäreiden jälkeen erinomaisen hyvin smoothien kanssa. Leipomisessa ja itse tekemisessä ruoissa ja leivoksissa on taikaa. Joku leipuri sanoo, että omat tekemät eivät maistu hyvälle, mutta tämä leipuri on asiasta eri mieltä. Kun tekee itse, voi raaka-aineista olla varma sekä tuoksu että tekemisen ilo tuo runsaasti hyvää mieltä. Itse tekemisen voi myös jakaa lapsen kanssa ja hyvin vietettyä aikaa lapsen kanssa ei voita mikään.

Nyt kaikki leipomaan perheen pienempien kanssa. On tärkeää antaa heille onnistumisen kokemuksia ruoanlaitossa, se kantaa pitkälle!

<3:lla
Elina

Lisää kirjoittajalta Mielen ja kehon vapaus/ Elina Ojaniemi

Lukemisen voima – tie itsetuntemuksen syventämiseen

Yleisesti on tiedossa että lukeminen kannattaa monista syistä. Lukemisen on todettu mm....
Lue lisää

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.