Mahtavan makuinen gluteeniton näkkäri/kräkkeri

Tehtiin näitä näkkäreitä Chagan Suvin innoittama ja voin sanoa että maistuipa hyviltä. Suvi valittiin juuri myös Keski-Pohjanmaan nuoreksi yrittäjäksi joten hurjasti onnea hänelle <3 Jos olette syöneet raakakräkkereitä niin nämä on aika samanmakuisia. Maistuu niin lapsille kuin aikuisille. Suvi oli tehnyt näitä myös itse ravintoguru Olli Sovijärvelle, joka oli pitämässä Kokkolassa luentoa vähän aikaa sitten ja hän oli kehunut niitä kovasti.Tässä resepti näihin mahtavan makuisiin kräkkereihin jotka Suomessa tosin tunnetaan myös näkkäreinä 😉 Valmistaminen on todella helppoa!

Gluteenittomat kräkkerit
2dl maissijauho (käy myös riisi- ja tattarijauho)
3/4dl auringonkukansiemeniä
1/2dl pellavansiemeniä
1/2dl seesaminsiemeniä
1/2dl kurpitsansiemeniä
2,5dl kiehuvaa vettä
1/2dl öljyä
hippunen suolaa

Sekoita kaikki kuivat ainekset kulhossa ja lisää kiehuva vesi ja öljy sekaan. Sekoita tasasaiseksi massaksi. Kaada massa pellille ja tasoita se muovimussi kädessäsi. Massan tulisi peittää lähes koko pelti. Lisää suolahippuja taikinan pinnalle ja laita uuniin 1h ja 150°C kiertoilmauunissa/tavallisessa n.180-200°C.

Valmistamme itse niin paljon ruokia kuin vain mahdollista, einekset eivät meidän pöytään kuulu. Ei edes harvoin! Mitä ravintorikkaampaa ja puhtaanpaa ruoka on, niin sitä paremmin se meidän perheelle maistuu. Hyvistä puhtaista raaka-aineista leipominen ja ruoan laittaminen on mahtavaa!

<3:lla
Elina

Picture

Lisää kirjoittajalta Mielen ja kehon vapaus/ Elina Ojaniemi

Lukemisen voima – tie itsetuntemuksen syventämiseen

Yleisesti on tiedossa että lukeminen kannattaa monista syistä. Lukemisen on todettu mm....
Lue lisää

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.