Intuitiivisen parantamisen koulutuksen antia

Aloitin siis alkusyksystä Heli Heiskasen vetämässä intuitiivisen parantajan koulutuksessa ja nyt on aika kirjoitella vähän aihepiiristä. Kimmokeen kyseiseen koulutukseen sain reilu vuosi sitten Sanna Wikströmin kirjoitellessa siitä Hidasta elämää – sivustolla. Ajattelin tuolloin, että menen sinne vuoden päästä, jos intuitio johdattaa. Ja johdattihan se lopulta, vaikka meidän perheen taloustilanne häidemme jälkeen näyttikin epäsuotuisalta kyseiselle investoinniille. Näille kursseille ei varmaan mennäkään ensisijassa järkisyistä:)
Picture

Koulutus on antanut juuri sitä, mitä tarvitsin tänä syksynä hieman hektisen kesän jälkeen. Olen saanut aikaa sisäänpäin kääntymiselle ja mahdollisuuden nostaa pintaan asioita lapsuudestani ja nuoruudestani, joita osaa olin edelleen pitänyt piilossa ja edelleen kyllä sieltä varmaan jotain löytyy. Muutama sisäinen kokemus on ollut tosi voimakas ja tietyt purkautumiset olen tuntenut vahvasti kehollisestikin. Kätketyt tunteet varastoituvat kehoomme ja vasta aikuisiällä saadessamme valoa,  tilaa ja aikaa niillä on mahdollisuus vapautua pois. On jännä nähdä, kuinka syklittäin tämä itsensä kuoriminen tapahtuu.  Välillä on tasaista ja huomio keskittyy enemmän ulospäin, välillä taas käännytään sisäänpäin ja välillä kaikki tapahtuu samaan aikaan. 

Hyvä työkalu, jota olemme käyttäneet on elämänkaari-työskentely, jossa tutkitaan, kirjoitetaan, maalataan, halutessaan piirretään ja meditoidaan omia elämänvaiheita seitsemän vuoden sykleissä. Huomasin yllätyksekseni, että elämäni on kulkenut tähän asti juurikin seitsemän vuoden sykleissä; jokaista uutta sykliä on edeltänyt isompi tai pienempi kriisi, entisen maailmankuvan hylkääminen ja uusiin ajatuksiin ja arvomaailmoihin astuminen. Jokaiselle syklille on ominaista myös tietyn teeman oppiminen, kuten varhais-aikuisuudessa itsenäistyminen. 

Itselläni murrokset ovat tapahtuneet siis 7-, 14-, 21-, ja 28.vuosina ja juuri kuluvan periodin teema on selvästi oman elämäntehtävän ja itsensä ilmentämisen löytäminen. Seuraava murros tulisi siis ehkäpä 2016, mikä matchaisi siihen, mitä astrologi kertoi minulle vastikään minitulkinnassaan parin viikon takaisissa hyvinvointimyyjäisissä. Eli sitä, että tähdet olisivat suotuisat työasioille kyseisenä vuonna. Tulkinta vahvisti sisäistä toivettani siitä, että saisin valmistella itseäni rauhassa ja edetä askel kerrallaan. Että ei ole kiire mihinkään. Sisäisesti tunnen, että juuri nyt on perheeseen panostamisen aika, mutta toki nautin myös tehdä töitä – itse saneleman määrän.  

Koulutus on antanut vahvistusta myös luontaisen herkkyyteni esiintuomiseen ja intuition käyttämiseen. Olen tullut tutuksi energioiden kanssa ja kokenut varsinkin aluksi hämmennystä ja sekavuutta; mikä on totta, mikä mielikuvistusta? (Varmasti tuttuaakin tutumpaa samalla polulla kulkevien kanssa). Hämmennystä aiheutti etenkin vaikutelmien sanominen ihmisistä ja hoidettavistani. Ihmettelin, että voiko nämä oikeasti pitää paikkaansa! 

Picture

Ilmeisesti syksyn ensimmäinen puolisko menikin vähän yli tai “yläilmoihin” ja koin lopulta maadoituksen olevan hukassa arjestani.  Sain monta viikkoa kestävän kurkkukivun, joka tuntui pahentuvan aina tehdessäni hoitoja. Aiheesen (näkemiseen, energioihin ym) liittyvät kirjat, hoitojen teko ja meditaatio tuntuivat lopulta vain sekoittavan päätäni ja kyselinkin jossain vaiheessa ohjeistusta kouluttajaltani Heliltä. 

Hän ohjasi luottamaan intuitioon, kuuntelemaan kehoani ja liikkumaan edes kevyesti ja parissa päivässä kipu katosi. Siitä hetken päästä minut suorastaan pakotettiin salille tekemään kovempaa treeniä, vaikka koitin aluksi vähän vastustella. Se oli vähän niinkuin itkin ja menin sinne. Samoihin aikoihin laitoin ametistikiven kaulaani maadoittamaan itseäni erään ystävä-hoitajan suosituksesta. Huomasin, että salitreeni toi pitkästä aikaa euforiaa ja juuri tarvittavaa tasapainoa ja nyt oli piitkästä aikaa mahdollista tehdä kovempaakin treeniä. Treenasin monta viikkoa ja huomasin, kuinka mahtavan tasapainon tilan olin löytänyt pitkästä aikaa. Pystyin arjessa olemana samalla herkkänä ja “kovana”. En antanut mielen lähteä harhailemaan, vaan maadoitus piti fokustani olennaisissa.

Samalla kun olen harjoitellut herkkyyttäni ja intuitiota ja kehoni on hakenut tasapainoa, olemme tehneet Elinan kanssa askel askeleelta keväistä valmennuskurssia. Se tuntuu olevan juuri sellainen meidännäköinen “prosessi”, joka valmistuu itsestään ja luonnostaan, vaikka ulkomaailmassa molemmilla välillä kuohuukin.  Eli sillee feminiinisellä tyylillä, jossa on kyllä tavoitteet ja aikataulut, mutta joiden sisällä tapahtuu koko ajan muutosta muutoksen perään. Jos jotain suunnittelee liian tarkkaan, niin huomaa, että hyvin harvoin se menee just niin. 

Juuri nyt  – kahden kuukauden ihanan tasapainoisen jakson jälkeen olen toipumassa jälleen kerran pahasta flunssasta. Poikamme oli kipeänä tämän viikon ja sain lopulta itsekin tartunnan, vaikka ajattelin, että nyt olen vahva, enkä saa tartuntaa. Nyt olen pärskinyt ja valvonut kaksi yötä ja mielenkiinnolla odotan, pääsenkö ensikään viikolla vielä töiden pariin. Miehelläkin on ollut pieni flunssa päällä jo kuukauden, mutta hän ei ole voinut olla poissa töistä, koska jostain pitää rahaa saada. Jos poika on kipeä, toisen täytyy jäädä kotiin, palkatta. 

Jotenkin nuo sisäiset ja ulkoiset prosessit kietoutuu jännällä tavalla toisiinsa. Flunssa tulee usein, kun tarvitsisi pysähtyä tai sitten, kun tajuaa pysähtyä. Revimme kehoamme monesti liikaan suuntaan ja yritämme tehdä ja hallita montaa asiaa kerralla, vaikka kehomme on tarkoitettu tekemään vain yhden asian kerralla. 

Elämän heikot hetket kuitenkin mahdollistavat antautumisen, heikon ja herkän puolemme esiintulon ja ne testaavat, kuinka voimme luottaa elämään. Kun makaat toista vuorokautta sängyssä, ei ainakaan jaksa eikä saisi miettiä, mitä pitäisi tehdä vaan enemmänkin miettii asioita, jotka elämässä on oikeasti arvokkaita; minulle ainakin terveys, perhe ja läheiset. Sitten kun on ottanut positiivisen asenteen ja selvinnyt tilanteesta onkin entistä ehompi ja vahvempi palaamaan arkeen. Oi, että odotan taas kuntosalia!

Lisää kirjoituksia intuitiosta ja kurssista tulossa lähiaikoina! (jos intuitio niin sanoo..)

Lisää kirjoittajalta Nainen Vol. 2 / Heidi Harju

Sinä et ole yksin! – Tarinani eräästä päivästä, jota en olisi halunnut, mutta joka minulle TAAS annettiin

Halusin kirjoittaa rehellisen tekstin eräästä päivästäni kuluneella viikolla. Haluan myös sanoa, että...
Lue lisää

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.