Luovuttaminen -portti vapauteen

 Useimmat meistä kohtaavat jossain vaiheessa elämäänsä hetken, jossa ei ole muuta vaihtoehtoa kuin luovuttaa – se voi kuitenkin olla yksi elämämme parhaista kokemuksista. Se mikä tuntuu aluksi maailmanlopulta onkin lopulta uuden eheämmän elämän alku. Luovuttaminen – pelkkä sanakin saa ikävän tunteen kulkemaan kehon läpi. En minä ole luovuttaja, olen selviytyjä. En missään nimessä voi luovuttaa, sillä jos luovutan, niin kaikki on menetetty. Luovuttaminen ei ole vaihtoehto. Vain luuserit luovuttavat. Kuulostaako tutulta?
On todella harmillista, että luovuttaminen nähdään usein hyvin negatiivisessa valossa. Koetaan, että luovuttamisesta seuraa jotain kuolemaakin kauheampaa; kaiken pysähtymistä, hylätyksi tulemista, syyllisyyttä sekä häpeää epäonnistumisesta. Vaikka todellisuudessa luovuttamisesta voi seurata jotain todella kaunista, ihminen vapautuu olemaan täydemmin oma itsensä.Nyt ei ole kyse kevyemmästä ”en mä jaksa” tai ”emmä viitsi” – luovuttamisesta, vaan saapumisesta totaaliseen umpikujaan, jossa ei ole enää mitään muuta vaihtoehtoa kuin myöntää tappionsa. Tässä kohdassa luovuttaminen on totaalista; antaudut ja lasket suojasi, kaikeasta vastustuksesta luopuen. Samalla putoaa pois myös loputon tarve asioiden ratkomiseen, huomaat että vastausten etsiminen vie sinut vain kauemmaksi itsestäsi ja itse ”ongelma” säilyy ennallaan. Tässä kohdassa olet lopen uupunut ja kyllästynyt siihen, että hakkaat päätäsi samaan seinään vuosi (tai vuosikymmen) toisensa jälkeen.Luovuttaminen ei ole myöskään tarkoita sitä, että pakenisit jotain. Päinvastoin. Luovuttaessa suostut, ehkä ensimmäistä kertaa, kohtaamaan totuuden silmästä silmään. Kun et enää välitä taistella tai paeta, näet vihdoin kunnolla todellisen mörkösi, elämääsi sabotoineen varjosi.Monille meistä luovuttaminen on viimeinen vaihtoehto. Tämä hetki tulee, kun on sen aika. Totaalista luovuttamisen tilaa ei voi itse useinkaan valita. Se tulee, kun olemme valmiita, kun mikään muu ei enää toimi tai auta. Kun emme enää jaksa vastustaa, kannatella tarinaa tai toivekuvaa, joka ei vastaa totuutta.

Tähän väliin haluan sanoa, että luovuttaminen ei kuitenkaan tarkoita konkreettista elämän päättämista, joka on enemmänkin pakenemista. Luovuttaminen on sen myöntämistä miten asiat oikeasti ovat, paluuta todellisen itsen äärelle.

Meillä kaikilla on pelkoja ja uskomuksia, jotka jarruttavat avautumistamme täyteen potentiaaliimme.Varjosi saattaa pitää sinua otteessaan saaden sinut pienentämään itsesi tai toimimaan itseäsi vastaan. Ja vaikka kuinka koitat pyristellä, nousta omille siivillesi, varjon voima vetää sinut aina takaisin maanpinnalle, laittaa ryömimään lentämisen sijaan. Sinulla voi olla elämänalueita, joissa et ole päässyt eteenpäin vaikka kuinka olet yrittänyt, koska kampitat itsesi joka kerta ja joudut palaamaan lähtöruutuun.
Jonain päivänä tulee hetki, jolloin tajuat olevansa kurkkuasi myöten täynnä tuota loputonta taistoa, etkä ole vain täynnä ja kyllästynyt, vaan myös lopen uupunut.
Kun olet kerta toisensa jälkeen päätynyt umpikujaan ja kärsinyt enemmän kuin tarpeeksi, tulee lopulta piste, jossa sinun on myönnettävä tappiosi. Olet kokeillut kaikki mahdolliset tavat ratkoa vyyhtiäsi ja selviytyä pois kivusta, pelosta ja elämääsi väärällä tavalla hallitsevista asioista. Turhaan.Näinkö siinä sitten lopulta kuitenkin kävi? Varjosi vei sittenkin voiton. Putoat epätoivoon tuntien, että kaikki on menetetty.Onnittelut, olet juuri saapunut täydelliseen kohtaan; kokemuksen äärelle, joka avaa sinulle kaikki mahdollisuudet, antaa sinulle avaimet oviin, jotka aiemmin olivat lukittuina – oviin, joista vain haaveilit kulkevasi.
Tappion myöntäminen voi hetken aikaa tuntua siltä kuin kuolisit, mutta todellisuudessa vain epätodellinen osa sinusta kuolee, uskomus joka ei koskaan ollutkaan totta. Pian huomaat, että kärsimys muuttuu vapaudeksi, pimeä ja pelottava metsä kauniiksi ja aurinkoiseksi kukkakedoksi.

Luovuttamisen hetkellä tunnet, että kaikki on menetetty, ettei millään ole enää mitään väliä. Tässä kohdassa, jossa kaikki muuttuu yhdentekeväksi, juuri tässä kohdassa astut vapauteen. Vapauteen olla se joka valitset olla, vapauteen ilmentää itseäsi juuri niin kuin haluat ja sinusta hyvältä tuntuu.Nyt kun millään ei ole enää mitään väliä voit yhtä hyvin tehdä sitä mitä olet aina halunnut tehdä, koska mikään ei rajoita sinua enää. Et samaistu enää onnistumisiisi tai epäonnistumisiisi, tai siihen mitä muut sinusta ajattelevat. Yhtä hyvin voit alkaa nauttia jokaisesta hetkestä, välittämättä mistään muusta paitsi siitä, että voit nyt julkeasti, täysin häikäilemättä kuunnella sydäntäsi ja tehdä kaikkea sitä mikä saa sielusi tanssimaan ja silmäsi loistamaan kirkkaina.Tässä hetkessä näet, ettet ole yhtä pelkojesi kanssa -etkä myöskään ole yhtä toiveidesi ja tavoitteidesi kanssa. Ne eivät määritä sinua. Sinä olet jotain paljon enemmän, jotain suurempaa, pysyvämpää ja todellisempaa. Mikään mitä teet tai et tee, ei voi viedä sitä pois sinulta. Mikään mitä saat tai et saa, ei vaikuta siihen osaan sinusta, jolla on jo kaikki itsessään.

Olet vapaa. Kuulitko? Olet vapaa tekemään mitä ikinä haluat. Nyt. Levitä siipesi ja lennä!

Lisää kirjoittajalta Juurtunut rakkauteen/Minja Linnala

Voiko laulamaan oppia? – Matka oman ääneni löytämiseen

”Lähes jokainen voi oppia laulamaan” – kun ensimmäisen kerran luin tämän lauseen...
Lue lisää

4 Kommenttia

  • Minulla on jo tätä edustava tatuointi “alis volat propriis” eli “hän lentää omin siivin”

  • Älyttömän hyvä ja voimaannuttava teksti. Osui ja upposi omaan elämääni ja vallitsevaan hetkeen täydellisesti. Tein täydellisen elämän muutoksen menneen kesän aikana ja päätin eron jälkeen toteuttaa ison haaveeni ja muutin yli 1000km päähän kaikesta tutusta ja turvallisesta. Kiitos näistä sanoista!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.