Luottamuksen kasvaminen pyytää harjoittelua

 

Circulation, Noora Brandt

 

Millä tavalla luottamus toimii sinulle? Luottamus on merkillinen asia. Joskus huijaamme itseämme, että muka luotamme, koska tiedämme sisimmässämme, kuinka tärkeää se on. Kuitenkin tästä huolimatta kollektiivisesti olemme ajautuneet elämään ja uskomuksiin, jossa luottamus ei ole juurtunut tajuntaamme aidosti ja syvästi. Ehkä luottamusta on horjuttaneet erilaiset kokemukset, yleensä huonot ja negatiiviset. Pelkoihin kiinnijäämistä selitetään evoluutioteorialla. Kun olet maistanut myrkyllistä marjaa, muistat tapahtuman monta kertaa vahvemmin, jotta et enää maistaisi marjaa, ja myrkyttäisi samalla ehkä perhettä tai puolta kylää.

En kiellä evoluutioteorian todellisuutta tai mahdollisuutta, mutta haluan venyttää asioita aina laajenemaan, muuttumaan ja oivalluttamaan. Jospa kuitenkin olisi niin, että vastuuta ei siirrettäisi enää evoluutioteorioiden käsiin, aivojemme rakenteiden käsiin, vaan ihan omaan itseemme. Omaan tietoisuuteemme. Omiin valintoihimme. Omiin harjoituksiimme liittyen siihen, millä ruokimme mieltämme, aivojamme ja todellisuuttamme.

Pelot ruokkivat pelkoja ja uhat ruokkivat lisää uhkia. Jotta näitä voi tarkastella objektiivisesti elämässään menemättä mukaan tunnetasolla ryökytykseen, pitää olla luottamusta ja juuria omassa elämässään. Pitää olla turvan tunnetta, pitää olla käsitystä omasta elämästään kokonaisuutena. Uhka on uhka niin kauan, kun sallimme sen hyökyttää meitä – ja tässä ei ole kyse siitä, etteikö saisi olla tunteita ja pelätä. Ehdottomasti saa. Mutta vasta, kun oppii tiedostamaan ja hyväksymään nämä tunteet, niihin on helpompi suhtautua Suuren Äidin tavoin.

Suurella Äidillä viittaan arkkityyppiin kaikkivoivasta äidistä, tuosta lempeästä kaiken hyväksyvästä, rakkaudellaan parantavasta äidistä. Tämä energia on puhdasta feminiinienergiaa, johon meillä kaikilla elollisilla on olemassa yhteys. Meidän tarvitsee itse virrattaa Suuren Äidin rakkautta haavoihimme. Kun opimme tämän, opimme virrattamaan sitä myös toistemme haavoihin. Näin myötätunnon avulla alamme pikkuhiljaa muokkaamaan elämästä lempeämpää, rakkaudellisempaa ja myötätuntoisempaa. Siirrymme pois uhkakuvien ja pelkojen hallitsemasta maailmasta sellaista energiaa, joka tukee aidosti hyvää oloa ja elämäämme.

Luottamuksen harjoittelu voi olla sitä, että tekee päätöksiä, joiden seuraamukset hyväksyy jo etukäteen täydesti. Ei tarvitse aloittaa isoilla asioilla, ei kannata aloittaa suurilla asioilla – mikäli perusturva ja luottamus on jo järkkynyt, ei kannata yrittää todistella itselleen tai muille yhtään mitään. Luottamuksen kasvattaminen on luottamuksen kasvattamista omaan itseen osana jumalallista järjestystä ja maailmaa, näkemistä oman itseä jumalallisena välineenä. Matka siihen, että tuntee tämän virran elämässään, riippuu siitä, millaista elämää on tähän asti luonut, miten pitkälle on kyennyt säilyttämään oman kosketuksensa mm. Suureen Äitiin. 

Olit sitten miten kaukana tahansa Suuresta Äidistä ja luottamuksen virrasta, tiedä, että se on aina olemassa sinua varten. Jos haluat luoda yhteyden siihen, se vaatii aikaa ja kärsivällisyyttä – ja hehheh – luottamusta! Eli sitä saa, mitä tilaa! 

 

Heart Space, Noora Brandt
Heart Space, Noora Brandt

 

Olen itse kokeillut erilaisia tapoja luottaa. Eniten minua on satuttanut sellainen luottamus, jota ehkä yleisesti myös ihaillaan jollain tapaa: “silmät kiinni ummessa, ja hyppää”. Toimii ehkä toisille, mutta itselleni perusturva, juuret ja yhteys itseeni ovat niin isossa roolissa elämässä, että kun luottamusharjoittelun alkutaipaleella on ollut jo valmiiksi melko kaukana itsestään, on nämä lentokoneesta ilman varjoa -hypyt olleet lähinnä satuttavia ja rikkovia, itseäni vastaan tekemistä. Silti kokeilin tätä, uskoin, että tällä tavalla tämä toimii, kun minulle niin kerrotaan ja uskotellaan – jos olisin silloin ollut enemmän yhteydessä omaan sisäisyyteeni ja tietooni – olisin TUNTENUT, kuinka väärältä kaikki se tuntui.

Uskon kuitenkin, että välillä tarvitaan tällaisia suuna päänä menemisiä. Mutta tässäkin avaimena on tilanne, jossa oma keho, tunteet, kaikki – huutaa että YES. Näyttää vihreää valoa. Luottamuksen purjeet puhaltaa vimmana. 

On siis erilaisia energioita, ja erilaisia tapoja luottaa. Tärkeintä on se, että luottamus lähtee sisältä ulospäin, omasta itsestään ja keskuksestaan joka alueeseen elämässään. Mikään ei hajoita energiaa enemmän kuin pelko ja epäluottamus. Jos joudumme altistumaan pitkään esimerkiksi ympäristölle, jossa vallitsee tämänkaltainen hajottavuus, alamme itsekin suistumaan samaan. Ei ole helppoa olla ainoa ihminen luottamuksen virrassa, jos ympärillä vallitsee armoton kaaos, tai suuri epäharmonia. Jos ihmiset eivät ole yhtään yhteydessä sisimpäänsä.

Joskus ammensin näistä tilanteista voimaa itseeni. Energiakenttäni tasapainottui tässä kaaoksessa, sillä tiesin, kuinka hukassa nuo ihmiset olivat. Tottahan tämäkin varmasti, mutta mitä pidemmälle kasvan henkisellä polullani, käsitän, että on todella uuvuttavaa ja rankkaa pelata vastakkaisenergioilla. Haluan sykkiä samaan tahtiin ympäristöni kanssa, hengittää ja rakastaa samassa virrassa. Vaikka välillä on hauskaa päästä mittelöimään virran ja vastuksen kanssa, lopulta, mikä lataa minua aidosti, on yhteys ympäristöön. Kun yhteys omaan itseen on vahva ja kunnossa, alamme tunnistaa, milloin ympärillämme pelaa vastakkaisenergioiden taistelu, tai milloin ihmiset ympärillämme ui samaan virtaan. 

Samassa virrassa uiminen ei tarkoita sitä, että olisimme jotenkin kaikki samanlaisia, kopioita toisistamme. Se ei tarkoita sitä, etteikö energia tasapainottuisi, eikä myöskään Maan kaksijakoisuus katoa siitä mihinkään. Mutta samaan virtaan uiminen kasvattaa luottamusta. Se mahdollistaa sallimisen, jossa uskomme ja luotamme muiden ympärillämme uivan samaan virtaan, jolloin meidän ei tarvitse kolahdella yhteen ja hiota toisiamme jatkuvasti tahtojen taisteluilla. Energiamuutoksista ja -vaihdoksista sekä energian tasapainottumisesta tulee tanssia, sulavaa ja rakkaudellista.

Oletko koskaan katsonut esityksiä, tanssia tai teatteria, oopperaa tai mitä tahansa esittävää taidetta – jos koko tiimi ei pelaisi yhteen samaan päämäärään tuotoksessaan, esitys ei voisi olla harmoninen ja onnistunut! Orkestran muodostaa monta tiimipelaajaa, kaikki omissa kompeissaan ja sävelissään, omilla nuoteillaan ja taidoillaan.. Mutta kaikki osaset liikkuvat samaa asiaa yhdessä luoden, toteuttaen yhteistä visiota ja tavoitetta.

Kun kykenemme näkemään elämämme ja osamme osana tällaista esitystä ja orkestraa ja harjoitamme luottamusta, alamme hahmottamaan, ketkä eri soittajat soittavat samaan tahtiin. Orkestra voi päättää myös soittaa erilaisia lauluja ja tyylejä, mutta kaikkien pitää olla luomassa onnistumista, yhdessä. Tästä syntyy onnistunut kokonaisuus. 

Eikö olekin hullua ajatella, että yleisesti katsoen arkemme ei toimi, niinkuin suuri, samaan lopputulokseen pyrkivä orkestra? Jos satumme olemaan kiinnostuneita samoista soittimista, alammekin kilpailemaan ja osoittelemaan, kuka on parempi, näkemättä, että ehkä me kaikki löydämme lopulta oman paikallisen orkestran ja bändin, johon kuulumme. Jossa meidän on hyvä olla, jossa me haluamme yhteistä hyvää, luomme yhteisen tiimin. Eikä näiden orkestrojen tarvitse myöskään kilpailla keskenään. Ilo tekemisestä, yhdessä, rakkaudella – se on jo suuri asia, jota moni ihminen tulee katsomaan mielellään. Ehkä sytyttää toivon ja valon kipinän. Kaipauksen sydämessä: onpa hienoa ja mahtavaa, ja kaunista, että saan vastaanottaa tätä esitystä. 

 

Trust, Noora Brandt
Trust, Noora Brandt

 

 

Kuka täällä kirjoittelee?

Olen Noora: äiti, valokuvaaja, holistinen hoitaja, ja ikuinen elämän opiskelija. Koen sanatonta yhteyttä, energiaa koko universumiin ja luomisvoimiin, ja käytän tätä yhteyttä luodakseni sisältöä blogiini. Haluan jakaa tietoa ja auttaa ihmisiä teksteilläni löytämään oman sisäisyytensä ja luovat voimansa. Kaikki työni tähtää luovuuteen, rakkauteen, jakamiseen ja eheytymiseen. Rakkaus on yhtä kuin luovuus.

Ja luovuus on etenkin naisille voimavara, jolla luomme uuden ajan Maata – todelliseksi teoillamme <3

Kaikki blogissani esiintyvät kuvat ovat itseottamiani, rakkaudella ja tietoisesti valittuja <3

Omat verkkosivuni

Seuraa somessa:

 

 

Kirjoittanut
Lisää kirjoittajalta Luova Kuu

Kaiken takana on energia

Tämä ajatusvirta pulpahti mieleeni, kun pihaa haravoidessani annoin ajatusten virrata ja oivallusten...
Lue lisää

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.