Nukkumisesta ja sisäilmaoireista

Herään krapulaisena ja mietin, että ikkuna pitäisi avata.

Ei jaksa.

Edellisenä yönä heräsin selän ja nivelten kipuiluun lattialta.

 

Ei, en ole juonut. Kärsin huonon sisäilman aiheuttamista oireista. Ja siitä johtuvasta asunnottomuudesta.

 

Olen jälleen ystäväni luona, Vantaalla tänään. Minulla on nyt oma sänky, mutta valitettavasti oireilen lakanoista, kun viime käyntini jälkeen lakanoihin tarttui mukanani kulkeneitta hometoksiineja, jotka ei lähde pesussakaan. En kehdannut sanoa tästä vaan yritin vain nukkua. En myöskään muistanut avata ikkunaa, kuten viimeksi tein ollessani huoneessa yötä.

Niinpä heräsin krapulaisena – ilman että olin ottanut yhtäkään edellisenä iltana. Itseasiassa olen nollalinjalla muutenkin. Sisäilmaoireet ne tekevät tokkuraisuutta ja krapulaista oloa.

 

Edellisyön nukuin kolmen joogamaton päällä, kun sohva oli liian pehmeä selälleni ja ei ollut lakanoita, joista ei olisi oireillut. Pyyhe ja poncho olivat peittonani, sohvatyynyt tyynyinä. Oli vähän kova alusta – tosin olen ennenkin nukkunut ihan paljaalla lattiallakin, kun huomannut oireilevani patjasta ja lakanoista niin että nukkumisesta ei ole tullut mitään. En oikein suosittele kumpaakaan majoitusvaihtoehtoa näiden kokemusten pohjalta.

Mietin sitä, miten helposti tottuu kaikenlaiseen. Myös tällaisiin olosuhteisiin. Hyvä puoli on se, että olen todella tyytyväinen vähäänkin – mutta toisaalta, mikä on taas liikaa? Eikö ihmisellä olisi oikeus saada nukkua patjalla tai sängyssä ja sellaisissa lakanoissa ja vaatteissa, joissa on hyvä olla? En tiedä miksi, mutta jostain syystä näin on nyt. Luulen, että tämä kaikki helpottaa, kun jotkin tai joku asia loksahtaa paikalleen. Tiedän sen. Väkisin puskemalla se ei tapahdu, ei koskaan. Tai hetkellisesti ehkä, mut it doesn’t work pitemmällä tähtäimellä.

Niinpä heräilen tässä ystäväni keittiön pöydän ääressä ulos katsellen, otan torkkuja ja lepään. Luotan, että kaikki järjestyy. Because, it WILL.

 

Kiitollinen on pienistä asioista – kuten siitä, että pystyy nukkua. Iso iso iso plussa on, jos pystyy nukkua ilman oireita. Se on jo maagista. Sitä kohti, pienin askelin.

Lisää kirjoittajalta Koditon tyttö / Maria Tuominen

Elämän laineilla

Mitä, jos antautuisikin elämän laineille. Sen keinuville, leppoisille aalloille, jotka kuljettavat sinua...
Lue lisää

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.