Luo pyhä paikka muistuttamaan sisäisestä naisestasi

Olet ehkä huomannut, että ne asiat, joihin kiinnitämme huomiota vahvistuvat elämässämme. Kehomme voi hyvin, kun annamme sille oikeanlaista polttoainetta, hellyyttä ja lepoa. Parisuhde kehittyy, kun annamme sille aikaa, harjoittelemme kommunikointitaitoja ja ymmärrämme paremmin suhteen dynamiikkaa. Ystävyyssuhteet pääsevät nousemaan uudelle tasolle, kun panostamme niihin. Lapset nauttivat, kun annamme heille huomiota, läsnäoloa ja riittävät rajat.

Koska nykyelämä on monelle niin hektistä ja olemme tottuneet elämään niin helposti mielemme ja ympäristön vaatimusten kautta, on tärkeä oppia ruokkimaan myös sitä osaa itsessämme, joka aitoa ja pysyvää. Kotiamme, joka on aina mukanamme, ympäristön olosuhteista riippumaton. Tämä paikka on pyhä ja siellä asuu myös sydämemme ja kokemuksemme naiseudestamme. Jotta voimme vaalia sitä ja ylipäänsä muistaa sen, on hyvä rakentaa ulkoinen muistutus tämän paikan olemassaolosta.

Voit kutsua sitä alttariksi tai naiseutesi pyhäksi paikaksi, miksi sitä haluatkaan kutsua. Olennaista on se, että kun katsot sitä, muistat mitä ytimessäsi olet. Muistat vaalia sisäistä pikkutyttöäsi, muistat sisäisen rauhan ja kiitollisuuden “vain” siitä, että olet olemassa ja mitä elämässäsi on hyvin. Muistat ruokkia sisäistä maailmaasi. Alttarisi päällä voi olla mitä vaan, mikä muistuttaa sinua asioista, jotka ovat oikeasti tärkeitä sinulle. Siinä voi olla henkisen opettajasi kuva (jos sinulla on sellainen), jokin kuva ilmentäen pyhää feminiinisyyttä, kynttilöitä, kiviä, asioita, joihin liittyy hyviä muistoja.

Oman alttarini päällä on kuva itsestäni reilun vuosi sitten raskaana, muistutuksena hehkeydestäni ja voimastani kantaa lasta. Sen lisäksi siinä on kuva itsestäni teininä, hieman epävarmana, naiivina ja epäkypsänä.  Kun näemme kuvan itsestämme nuorena, voimme samalla kysyä hiljaa itseltämme, mitä sisäinen pikkutyttömme tai teini kaipaisi juuri nyt, tänään? Mitä voisit sanoa hänelle juuri nyt? Nimittäin se tyttö elää vielä sisällämme, vaikka sen päälle olisi rakennettu kaikenlaisia kerroksia.

Lisäksi alttarillani on myös kuivattu hääkimppuni, muisto unohtumattomasta päivästä ja parisuhteemme tärkeydestä. Matkalta löydetty patsas kuvaa feminiinisyyttä (joka tosin lasten leikeissä kärsinyt) sekä erilaisia kiviä, joita käytän myös meditoinnissa ja hoidoissa. Kuivatut ruusunlehdet kuvaavat myös feminiinienergiaa.

Pari viikkoa sitten löysin alttarille sopivaksi myös korttimainoksen kirjoittamastani kirjasta. Se muistuttaa myös siitä, että olen tuonut jotain hyvää maailmaan, jotain, josta voin kokea kiitollisuutta. Alttarini ei ole nyt mitenkään täydellinen, se on ehkä vähän sekava mieleni mielestä. Mutta se nyt vaan on tuollainen ja se varmasti muokkautuu ajan kanssa. Olen päässyt ainakin alkuun tässä syksyn aikana asian kanssa!

Pidä tämä tila erillään muista asioista, kuten teknologiasta, lasten tai miehesi tavaroista. Oma paikkani on lipaston päällä ja vaikka olen sanonut miehelleni, siihen toisinaan eksyy vauvan tutti tai miehen tavaroita. Ei se niin vaarallista ole :). Mikäli kotiin on hankala järjestää omaa paikkaa mieti, voisiko tämä paikka löytyä luonnosta tai työpaikaltasi tai vaikka rauhallisesta kahvilasta.

Ulkoisen tilan kautta saat yhteyden sisäiseen tilaasi ja muistat sen olemassaolon useammin. Eikö olekin hupaisaa, kuinka helposti unohdamme kehomme ja menemme mielen ja ajatusten maailmaan? Saatamme jumittua koneelle huomaamatta, että selkämme on jumissa. Raadamme kotona emmekä tunnista, että kaipaisimme lepoa. Unohdamme juoda. Otamme jääkaapista ruokaa kuuntelematta yhtään, mitä kehomme kaipaisi. ​Menemme helposti moodiin, jossa pidämme elämää itsestäänselvänä,niin kuin edellisessä tekstissä kirjoitin. Mitä rakkaus tekisi juuri nyt?

Mitkä konkreettiset esineet ja tavarat muistuttavat sinua sisäisestä naisestasi?
Minne sinä voisit rakentaa oman alttarisi?

 

Liity postituslistalleni ja pääset mukaan ilmaiselle 5 päivän Löydä naisen voima – sähköpostikurssille:

Lisää kirjoittajalta Nainen Vol. 2 / Heidi Harju

Sinä et ole yksin! – Tarinani eräästä päivästä, jota en olisi halunnut, mutta joka minulle TAAS annettiin

Halusin kirjoittaa rehellisen tekstin eräästä päivästäni kuluneella viikolla. Haluan myös sanoa, että...
Lue lisää

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.