Löydä Naisen Voima, osa 1: Huomio voimahormonisi

Liian moni nainen kärsii tänä päivänä erilaisista fyysisistä ja psyykkisistä oireista ja kokee tyytymättömyyttä, väsymystä, levottomuutta, tyhjyyttä, kiirettä tai merkityksen puutetta elämässään. Patriarkaattisella kaudella, olemme oppineet vahvistamaan erillisyyttä, pärjäämistä ja itsenäisyyttä sen sijaan, että säännöllisesti ruokkisimme yhteyden, yhteisöllisyyden, läheisyyden ja rakkauden tunnetta arjessamme.

Kun elämme tarpeeksi ”yksin”, hormonitoimintamme menee sekaisin. Kun nainen sivuuttaa omat tarpeensa ja yrittää suoritua emotionaalisella tasolla yksin arjesta, hän sulkee itsensä. Hänen testosteronin tuotantonsa vahvistuu ja naishormoni estrogeeni laskee. Naisella tulisi olla parisuhteessa 10 kertaa enemmän estrogeenia kuin miehellä, ja miehellä päinvastoin mieshormoni testosteronia – näin pysyisi balanssi ja intohimo yllä. Se on haastavaa tässä ajassa.

Kun nainen on liikaa toimintaan suuntautunut – miehisellä puolella – hänen kehonsa ei enää kykene tuottamaan naisen voima- ja palautumishormonia oksitosiinia. Hän ei enää muista, mitä on olla rento, hoivattu, hellitty, rakastettu ja tyytyväinen. Hänestä tulee kylmä ja kova, vaativa, eikä mikään, mitä hän tekee tuo hänelle tyydytystä tai iloa. Hän näkee elämän suorittamisena, tuskaisena taipaleena, joka lipuu ohi kiireisessä arjessa.

Yksi syy siihen, miksi erityisesti naiset ovat tai ovat olleet epätasapainossa hormonitasapainonsa ja elämänsä kanssa ovat hormonaaliset ehkäisyvalmisteet, joita maailmassa syö edelleen yli puolet naisista tälläkin hetkellä. Kun otamme hormonin itsemme ulkopuolelta, emme anna kehollemme mahdollisuutta tuottaa sitä itse. Kun hormoni/pilleri/nappi saa tietyn hormonaalisen tai kemiallisen vaikutuksen kehossamme, se toimittaa fyysisen tehtävänsä. Mutta entä henkinen puoli?

Kun naisen kehoa stimuloidaan ulkoapäin erilaisilla hormoneilla, lääkkeillä jne. niin tällöin naisen ei enää tarvitse itse ”tehdä työtä” löytääkseen ne tavat, jotka LUONNOLLISESTI tukevat tiettyjen hormonien toimintaa. Kun nainen ottaa hormonivalmistetta, hän ei enää hakeudu sellaisten toimintojen ääreen, jotka LUONNOLLISESTI auttaisivat häntä löytämään naiseutensa, palautumisensa ja voimansa äärelle. Tämä sama koskee myös esim. masennuslääkkeitä. Jäämme jumiin, lamaannumme ja tunne-elämmme muuttuu latteaksi. Siksi niin monet naiset kokevat helpotusta ja voimaantumista lopettaessaan keinotekoisten hormonien ja lääkkeiden syömisen. Minä yksi heistä, aikoinaan.

Miksi omien voimahormonien huomioiminen vaikuttaa niin paljon tasapainoosi?

Voimme tukea kehomme ja mielemme hyvinvointia huomioimalla fyysiset tekijät, unen, ruokavalion, liikunnan, stressin vähentämisen ym. Näistä asioista puhutaan jo paljon.

Mikäli koet, että olet jo yrittänyt saada fyysisiä asioita kuntoon ja silti jokin tökkii, syynä voi olla henkiset ja emotionaaliset tekijät, joita et ole huomioinut tarpeeksi hyvinvoinnissasi.

Olet itse elänyt vaihetta, jolloin minulla oli ruokavalio ja muut elämäntavat kunnossa – okei, ehkä olisin voinut nukkua enemmän pienen lapsen äitinä, mutta silti koin säännöllisesti epämääräistä tyhjyyttä, kiukkua ja pinnani kiristyi helposti.

Jossain kohtaa sain selityksen tuntemuksilleni. Olin huomioinut elämässäni hyvin pitkälle maskuliinisen puoleni tarpeita ja feminininen puoleni oli jäänyt heitteille. Aloin ymmärtää, mitä feminiininen puoleni tarvitsi ja kun aloin ”hoitamaan” sitä vaihe vaiheelta, aloin löytämään elämääni kaipaamaani täyttymystä, iloa, merkitystä, tasapainoa. Aloin ymmärtää antautumisen voiman, kun myönsin itselleni sen, että en pärjää yksin, eikä minun tarvitse pärjätä!

Tällä hetkellä, kun tuosta oivalluksesta on kulunut jo useampi vuosi, olen matkalla, jossa edelleen havaitsen sen, koska olen menossa ”punaiselle” ja mitä tarvitsen löytääkseni jälleen oman balanssin. Samalla huomioni kiinnittyy naisiin, jotka ovat kroonisesti kireitä, tyytymättömiä, ahdistuneita…ihan kuin jotain puuttuisi elämästä. Ei, tämä ei ole vain “minun juttuni ja kokemukseni”.

 

Suurin elämääni vaikuttava tekijä, jonka olen kokemusteni kautta pakottautunut oppimaan, oivaltamaan ja ymmärtämään (edelleen joka päivä) on se, että olen itse vastuussa omasta onnellisuudestani ja tunnetilastani.

Mikään ulkopuolellani  ei tuo minulle sitä, mitä todella kaipaan. Se kaikki voima, on meissä itsessämme, sisällämme, joka hetki. Meidän tulee oppia löytämään se voima. Ymmärtää se ja alkaa harjoitella kääntämään huomio ulkoa – sisällepäin. 

Tällä hetkellä koen olevani melko hyvässä tasapainossa itseni ja maskuliinisen sekä feminiinisen puoleni kanssa. No, rehellisesti sanottuna olen tullut valovuoden eteenpäin siitä, missä tilanteessa olin aiemmin!

Nyt:
♥  Koen olevani onnellinen ja tyytyväinen elämässäni
♥  Osaan täyttää pääosin omat syvemmät tarpeeni
♥  Uskallan tuntea ja ottaa vastaan kaikki tunteet, jotka olen aiemmin tukahduttanut sisälleni
♥  Hyväksyn itseni kokonaisena, epätäydellisyydessa on kaikki
♥  Olen oppinut antamaan itselleni rakkautta, turvaa ja myös hakemaan tukea ulkopuoleltani
♥  Nautin äitiydestä, naiseudesta, elämästäni juuri tässä elämänvaiheessa, joka on minulle annettu
♥  Olen edelleen matkalla – päämäärää ei ole

Yksi suurimpia tekijöitä, miten nainen voi voimaantua ja vauhdittaa henkistä kasvua on tulla näkyväksi omana itsenään toisten naisten kanssa. Yhdessä pääsemme vahvemmin kuulemaan sydäntämme ja tunteitamme ja sitä kautta löydämme myös mielen selkeyden ja oman totuutemme!


Haluatko LÖYTÄÄ JA VAHVISTAA omaa feminiinistä voimaasi?

LÖYDÄ NAISEN VOIMA – 5 viikon omatoimisesti käytävällä verkkokurssilla opit: 

Löytämään sisäisen rauhan, levollisuuden, onnellisuuden ja rakkauden itsestäsi SISÄLTÄKÄSIN,
jolloin elämäsi alkaa muuttua ehkä radikaalistikin myös ulkoisesti – parempaan!

Perusta Naistenpiiri – verkkovalmennus + yhteisö

Manifestoi unelmiesi elämä – verkkokurssi

 


Lue myös LÖYDÄ NAISEN VOIMA 2 – Luo uudesta energiasta käsin

Lisää kirjoittajalta Nainen Vol. 2 / Heidi Harju

Sinä et ole yksin! – Tarinani eräästä päivästä, jota en olisi halunnut, mutta joka minulle TAAS annettiin

Halusin kirjoittaa rehellisen tekstin eräästä päivästäni kuluneella viikolla. Haluan myös sanoa, että...
Lue lisää

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.