Liikunnan ja imetyksen yhdistäminen

Picture

Imettäminen on ihanaa!Halusin tosiaan tehdä postauksen kahdesta itselleni erittäin tärkeästä asiasta eli liikunnasta ja imetyksestä. Imetyksen onnistuminen ei ollut todellakaan itsestäänselvyys ensimmäisessä raskaudessani. Lähipiirissäni oli monta ihmistä, jotka olivat kokeneet imetys pettymyksen ja ajatukseni olivat jo valmiiksi sellaiset liittyen imetykseen, että se on haastavaa ja vaikeaa. Ja kuten tiedämme, ajatuksemme luovat todellisuuden ja mitä ajattelemme asioista, niin todellisuuskin on yleensä sellainen. Valmistauduin tämänkin takia huolellisesti tulevaan imetykseen esikoista odottaessani, sillä se oli minulle niin tärkeä asia. Tällä kertaa luotin että asiat sujuvat varmasti hienosti, vaikka muutaman asian halusin tehdä toisellalailla mitä viimeksi.

Muutoksia edelliseen imetyskokemukseen:
– Ensinnäkin ajattelin, että otan hieman enemmän raskauskiloja kuin viimeksi, että varmasti on vararavintoa ainakin imettää. Edellisessä raskaudessa paino nousi alle 10kg ja lähti oikeastaan parin viikon päästä synnytyksestä. Nyt painoa tuli liioitellusti 20kg lisää mutta näyttää että se ihan hyvin lähtee poiskin ja nyt on ainakin vararavintoa mistä riittää vauvalle.
– Aloin treenaamaan hapottavia treenejä heti esikoisen synnyttyä. Nyt ajattelin, että pariin kuukauteen en tee mitään hapottavaa ja kovaa, vaan keskityn kevyeen liikuntaan.
– Ruokavalioni oli viimeksi aika tiukka. Karsin esikoisen syntymän jälkeen pois ruokavaliosta maito- ja viljatuotteet mahdollisten mahavaivojen välttämiseksi.  Hiilareita pitää kuitenkin saada tarpeeksi, varsinkin jos vielä liikkuu imettäessä. Nyt olen myös muutaman ruoka-aineen jättänyt pois ruokavaliostani mutta hiilareita en normaalia enemmänpää välttele.
Turha stressaaminen pois! Viimeksi emme omistaneet televisiota ja katsoinkin aika paljon koneelta asiaohjelmia ja opiskelin kaikkea samalla kun imetin. Nyt asia on aivan toisin, olen katsonut teeveestä elokuvia, sarjoja ja tosi-tv sarjoja enemmän kuin moneen vuoteen yhteensä. Hauskaa on ollut ja aivot on saanut jättää narikkaan. Muutenkin on ehkä henkisesti ollut helpompaa, kun mies on ollut kotona auttamassa paljon, toisin kuin viimeksi vauvan kanssa ensimmäisenä vuotena.

Näillä eväillä olen saanut imetyksen loistavasti käyntiin. Vauva on kasvanut kovaa kyytiä ja maito tuntuu heruvan paljon. Tarjoan aina vauvalle rintaa kun hän näyttää vähänkin sitä haluavan. Jos vauva on itkenyt vaunulenkillä ollessamme, niin silloin myöskin tarjoan rintaa. Vauvan tahtista imettämistä todellakin! Se ei katsoa aikaa, eikä paikkaa. Toki tämän uuden tulokkaan kanssa imettäminen tuntui heti luontevalta ja se lähti heti sujumaan tosi hyvin. Esikoisen kanssa kun sitä tuli yli kaksi vuotta harjoiteltua.

Imettäminen on monen asian summa. Kannustan kaikkia kuitenkin ottamaan imettämisestä mahdollisimman paljon selvää. Turha jäpittäminen pois (tiedän, helpommin sanottu kuin tehty) ja tissiä vauvan suuhun mahdollisemman paljon, niin kyllä se siitä lähtee sujumaan. Useita tuntejahan siihen päivässä kuluu mutta lupaan, että se on sen arvoista <3

Videolla imetän ja kerron vielä hieman mietteitäni imetyksen ja liikunnan yhdistämisessä. Hieman ajatus aina katkeaa mutta synnytyksestä on se kuukausi, joten postpartum aika jatkuu vielä.

Imetys kannattaa ja voi sitä rakkauden määrää kun saa katsoa omaa vauvaa silmiin samalla kun hän niin kiitollisena imee <33:lla
​Elina

Lisää kirjoittajalta Mielen ja kehon vapaus/ Elina Ojaniemi

Lukemisen voima – tie itsetuntemuksen syventämiseen

Yleisesti on tiedossa että lukeminen kannattaa monista syistä. Lukemisen on todettu mm....
Lue lisää

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.