Liikkuvuuden edistäminen raskausaikana

 

Joulu on mennyt ja kaamos on taittunut. Uusi vuosikin jo ovella kolkuttaa ja seuraavien päivien suunnitelmiin kuuluukin perinteisesti tehdä hieman suunnitelmia seuraavalle vuodelle sekä tietysti kirjata tavoitteita ylös…Töiden tekeminen jatkuu edelleen ja nyt on taas meneillään monta mielenkiintoista asiaa. Raskaus etenee omaa tahtiansa ja masu alkaa olla jo aika iso, huomattavasti isompi kuin viime raskaudessa. Olo ei kuitenkaan ole ollut aivan yhtä energinen kuin viimeksi, mutta elämäntilanteenikin on täysin erinlainen kuin viime raskaudessa. Itseen ja raskauteen ei ole kauheasti ollut aikaa keskittyä, vaikka yritän ottaa säännöllisesti pitkin päivää breikkejä, jolloin olen läsnä ainoastaan keholleni ja sen tuntemuksille. Otan myös säännöllisesti yhteyttä vauvaan, uskon että näin side voimistuu vahvaksi jo ennen babyn maailmaan tuloa. Uskon, että kaiken hektisyyden keskellä mielen tyhjentäminen ja itselle läsnäolo on erittäin tärkeää.

Picture

Tämä kuva on otettu raskausviikolla 31 ja nythän mennään jo viikoilla 33. Treenaillut olen tuntemusten mukaan mutta kasvavan mahan kanssa ei tekeminen ole kauhean mielekästä, varsinkaan salilla.Oma liikkuminen on pari viimeistä viikkoa ollut tosi vähäistä. Flunssa alkoi puskea päälle pari viikkoa sitten, mutta kun ensioireet on oppinut tunnistamaan, on nykyään helppo ottaa iisimmin ja lisätä muutamia lisäravinteita ruokavalioon, jolloin ei tarvitse tautia potea ollenkaan. Kova liikunta kannattaa unohtaa flunssan tehdessä tuloaan. Kevyt, lymfaa puhdistava liikunta, antaa myös taudinaiheuttajille lähtöpassit. Tein itse pari kävelylenkkiä kuunnellen samalla rentouttavaa musiikkia. Keho kertoo aina missä mennään kunhan vaan muistaa kuunnella sitä ja sen lähettämiä signaaleja.

Fuerteventuran aurinko on muisto vain, mutta onneksi kuvien avulla pääsee vielä fiilistelemään aurinkoa ja lämpöä. Alla olevalla videolla näytän muutamia hyviä liikkeitä liikkuvuuden edistämiseksi raskaana ollessa. Voit vinkata videoista raskaana oleville tutuillekin, sillä uskon vahvasti että raskausajan liikunnalla on suunnattomasti hyötyä niin vauvalle kuin äidillekin.

​<3.lla
Elina

Lisää kirjoittajalta Mielen ja kehon vapaus/ Elina Ojaniemi

Lukemisen voima – tie itsetuntemuksen syventämiseen

Yleisesti on tiedossa että lukeminen kannattaa monista syistä. Lukemisen on todettu mm....
Lue lisää

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.