Leikkikenttä liikuntaa 

 

Tämän blogin yksi tarjoitus oli kirjoitella liikkumisistani ja etenkin siitä kuinka lapsen kanssa arjessa pystyy huolehtimaan kehostaan. Montaa postausta aiheesta en ole saanut aikaiseksi, johtuen osittain siitä että viime kuussa tuli liikuttua säännöllisen epäsäännöllisesti. Uskon kuitenkin että aiheesta alkaa tulemaan juttua mutta edelleenkin annan postausten tulla luonnostaan mitään pakottamatta.Suhtaumiseni liikkumiseen on muuttunut hurjasti viime vuosien aikana. Ennen en ollut valmis joustamaan treeneistä vaan ne tehtiin aina, oli tilanne mikä tahansa. Tietysti tavoitteellisesti kilpailumielessä harjoittelu eroaa paljon siitä mitä tekee vain liikkumisen ilosta. On ollut ihanaa vapautua “pakosta” ja nyt voi vaan aidosti nauttia itse tekemisestä ilman mitään tavoitetta. Punttisalilla tykkään edelleenkin käydä mutta esimerkiksi hienolla säällä teen jotain muuta ulkosalla. Joustavuus on päivän sana.

Muutimme talvella hieman lapsiystävllisempää ympäristöön ja meillä on tuossa takapihalla mahtava leikkikenttä. Leikkikenttä on tarkoitettu tosiaan lapsille, mutta miksei myös vähän varttuneempi väki siellä voisi riehua ja purkaa energiaa. Tuossa tulee niin paljon hengailtua päivän mittaan että ajanhan voi käyttää kätevästi hyödykseen. Olen myös ajatellut että voisin muitakin äitejä pyytää harjoitukseen mukaan lasten leikkiessä kätevästi omia leikkejään.

Picture

Picture

Liukumäki soveltuu myös vatsalihasten harjoittamiseen. Pidä kiinni ja ala nostella jalkoja. Alkaa poltamaan ja  tuntumaan jo muutaman sarjan jälkeen.
Picture

Näitä on hyvä tehdä eri alustoilla. Toki turvallisuus on ekaksi huomioitava 😀
Picture

On ne kärrynpyörät joskus paremminkin sujuneet. Notkeus on hieman kateissa mutta pitää laittaa kesän tavoitteeksi että pyörä pyörähtäisi oikea oppisesti.
Picture

Kyykkäillä voi missä vain ja oma paino on aluksi riittävä. Oikea oppisesti tehtynä edistyneempi treenarikin saa kyllä tuntumaan liikkeen omalla painollaan.
Picture

Picture

Picture

Picture

Hypyt on niin mukavia kun ei satu mihinkään. Hyppely on itselläni ottanut selkään mutta nykyään ei niinkään enää. Henkisen lastin pienennettyä on selkä alkanut myös pelittämään hurjasti paremmin.
Picture

Picture

Picture

Picture

Tämä häkkyrä soveltuu monenlaiseen tekemiseen. Voi harjoitella käsitellä seisomista, leuanvetoa ja venytyksiä. Mitä nyt päähän pälkähtää, pääasia että jotain tekee 🙂 Luolamies liikuntaa parhaimmillaan.
Picture

Kuperkeikka onnistuu vielä, päällä seisontaakin voisi alkaa taas harjoitella.Yllättävän korkealla tuo masiina. Aattelin mennä pääalas päin roikkumaan mutta en uskaltanut.

Picture

Picture

Parempi tai ainakin atleettisempi puolisko näytti mallia miten temppuillaan. Oliverikin sai kyytiä siinä samalla.
Picture

Aina ei tietenkään jaksa riehua lapsen mukana vaan joskus on ihan mukava keskittyä esimerkiksi lehden lukemiseen lapsen tehdessä hiekkakakkuja. Olen huomannut että lapset kyllä nauttii suunnattomasti siitä kun vanhempi hölmöilee ja heiluu heidän kanssaan touhuissa mukana. Oliverikin hihittelee hölmistyneenä kun teen esimerkiksi kärrynpyöriä.
Lisää kirjoittajalta Mielen ja kehon vapaus/ Elina Ojaniemi

Lukemisen voima – tie itsetuntemuksen syventämiseen

Yleisesti on tiedossa että lukeminen kannattaa monista syistä. Lukemisen on todettu mm....
Lue lisää

Ei kommentteja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.