Leikkausarven kimppuun Gua sha- kammalla

 

Kotiini ilmestyi lyhyellä varoitusajalla yhtenä päivänä todellinen mestari kehon käsittelijä. Mieheni tekee urheilijoiden kanssa töitä ja hänen yhtiökumppaninsa oli pyytänyt tätä moniosaajaa Helsingistä saakka hoitamaan heitä tänne Tampereelle. Kun omassa kodissani tälläiseen hoitoon tuli mahdollisuus, niin toki tartuin siihen myös itse suurella mielenkiinnolla.Olen kärsinyt teini-vuosista saakka alaselän kipuilusta. Sentraalinen 4-5 nikaman välissä oleva pullistuma leikattiikin noin 10 vuotta sitten. Siitä jäi muistoksi alaselkääni noin 5cm viilto.  Selkäni on ollut näiden vuosien aikana suhkot ok, mutta tosi juminen, etenkin leikkaushaavan kohdalta. On aina tuntunut, että leikkaushaavan ympäristö on todella kireä, ja vaikka kuinka venytän ja kuntoutan, en saa sitä kunnolla auki.

Personal trainer ja putkirullaus koulutuksissa puhuttiin paljon fasciasta. Fascia on kollageenisäikeinen kudosverkko, joka ympäröi elimistön jokaista kudosta, myös sisäelimiä ja luita.  Jos johonkin kohtaan fasciaa tulee tukos, saattaa se vaikuttaa pitkälle muuhun kehoon riippuen missä linjassa se menee. Meridiaanit ovat idän vastine tällä fascia ketjustolle ja se onkin ollut jo vuosituhansien ajan tiedossa.

Leikatun kohdan lihaskalvot saattavat olla hyvin kireitä ja kohta on saattanut kerätä itseensä kalkkia, jolloin kohta ei ole elastinen. Itsekin tunnen, että kohdallani on juurikin näin.

Picture

Picture

                           Haalistunut leikkausarpi alaselässäni.                  Mustelmia tuli leikkausarven ympäristöön.Itse käsittelyyn, joka oli todella kivulias mutta tehokas. Nyt ei ollut kyse rentouttavasta hoidosta vaan sellaista, jolla haluttiin saada tietty tulos aikaiseksi. Useat pehmeämmät hoitomuodot tasapainoittavat kehoa ja mieltä sekä aktivoivat parasympaattistahermostoa eli renttouttavat. Niitä käytän edelleen tosi mielelläni mutta nyt kaipasin tuohon alaselkään ja koko rankaa kovempaa hoitoa, sillä koko yläkehoni on ollut tukossa jo pidemmän aikaa.

Sain mitä tilasin!

Jaakko on pitkänlinjan hoitaja ja on jo osittain eläkkeellä. Hänen hoito repertuaariinsa kuuluu laaja työkalupakki erilaisia hoitotapoja. Tässä niistä muutama; perinteinen hieronta, Ayerveda hoidot, Gua sha- kammalla hierominen, imukupin käyttö ja hän on myös Reiki master. Mielestäni on tärkeää, että hoitaja pystyy käyttämään erilaisia tekniikoita asiakkaan tarpeen mukaan.

Tällä kertaa mulla tosiaan avattiin leikkaushaavan aluetta imukupin ja Gua sha- kamman avulla ja  voi että kun se sattui! Leikkausarpeen haluttiin saada verenkiertoa lisää ja sitä mukaa myös happea.

Picture

Picture

Gua sha- kammalla (vesipuhvelin sarvea tai posliinia) hoitaminen on osa vanhaa kiinalaista lääketidettä. Kammalla hoidettaessa voidaan painaan akupisteita tai sitten vain sivellä sillä pitkin hoidettavaa ihoaluetta. Ihoalue saattaa mennä hieman punaiseksi ja siihen saattaa muodostua jopa veren purkaamia.Videolla Jaakko on päässyt käsittelyssään jo hartialinjaan mutta pääsette mukaan hoidon fiilikseen =D Videolla näätte kuinka imukuppia käytetään ja tilattiinkin sellainen omaan käyttöön. Imukupilla hoitoon kuppauksen, sidekudoshieronnan ja lymfahieronnan yhdistelmä eli erittäin tehokas ja tuntuva tapa hoitaa esimerkiksi jumeja.

Selkä ja hartiat tuntuivat heti hoidon jälkeen erittäin helpottuneelta. Tuntui, että leikkausalue oli tosi rentoutunut ja kyykyyn pääsi helposti ilman kiristyksen tuntua. Illalla olo oli kuin jyrän alle olisi jäänyt ja uni tuli erittäin helposti. Seuraavana päivänä koko selänalue oli kosketusarka hyvällä tavalla.Saatte pian kuulla ja nähdä kun itse käyn imukuppien avulla mm. selluliitin kimppuun =D

<3:lla
Elina

Lisää kirjoittajalta Mielen ja kehon vapaus/ Elina Ojaniemi

Lukemisen voima – tie itsetuntemuksen syventämiseen

Yleisesti on tiedossa että lukeminen kannattaa monista syistä. Lukemisen on todettu mm....
Lue lisää

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.