Lapsivapaata ja Conscious Clubbing-ilta

 

Mulle ilmaantui yhtäkkiä lauantaina lapsivapaa viikonloppu, kun mieheni päätti lähteä Oliverin kanssa ensimmäistä kertaa kahdestaan yökyläilemaan mummolaan Pohjanmaalle. Mieheni ehdottaessa lähtemistä, pidin sitä heti hyvänä ideana sillä oma-aika houkutti todella paljon. Pojat lähtivät matkaan puolen päivän maissa ja aluksi olin vähän ymmälläni, että mitäs täällä kotona yksin ollessa tehdäänkään. Päätin olla tekemättä mitään ja menin vain makoilemaan sohvalle. Tein pienen opastetun meditaation mutta kummasti ajatus pomppaili sinne tänne. Olo oli ylivirittynyt ja onneksi olinkin sopinut ystävän kanssa treffit kaupunkiin neljäksi. Illaksi oli myös tanssia luvassa.
Lauantai aamuna menimme koko perheen voimin keräämään aronioita taloyhtiön pensaista, vielä kerkesi. Aroniat ovat tosi hyviä marjoja!Kaupungissa tapasin Kämäräisen Sannan, joka on Suomen parhaimpia naisyleisurheilijoita lajinaan kiekonheitto. Hän paransi viime kesänä ennätystään EM-kisoissa ja sijoittuen sijalle 7. Sanna on kehittynyt mahtavasti viime vuosina ja hänellä on mielestäni oikea asenne urheiluun. Tietynlainen nöyryys yhdistettynä kovaan tekemiseen tuo varmasti kovia tuloksia tulevaisuudessakin tälle naiselle! Sanna tekee kaikki optimaalisen hyvin ruokavaliosta lähtien. Oli myös tosi mukava kuulla että hän pitää henkistä puolta ja sen kehittämistä äärimmäisen tärkeänä osana urheilussa menestymisessä. Kuulette Sannasta aivan varmasti vielä! Sannan kanssa rupatellessa meni pari tuntia todella nopeasti ja Heidikin oli liittynyt seuraamme jossain vaiheessa.

Suuntasimme Heidin kanssa seiskan jälkeen Om Yoga -koululle Conscious Clubbing- iltaan.

Olen käynyt kerran aikaisemmin joogakoululla raskaanaollessani mutta en ole päässyt ikinä joogamisen kanssa oikein sinuiksi. Ei tunnu olevan oma juttu, vaikka sitä haluaisinkin vielä kokeilla mahdollisen seuraavan raskauden aikana.

En tiennyt mitä odottaa illalta muuta kuin luonnollista kehon liikkuttamista musiikin tahtiin.  Pidän vapaasta tanssimisesta mutta en niinkään ohjatusta, joten ilta oli enemmän kuin tervetullut. Vapaatahan tanssi oli mutta myös paljon muuta syvempää!

Conscious Clubbing -esitteestä poimittua:
Tanssimme aitoutta, nähdyksi tulemista ja yhteyttä. Conscious Clubbing on uniikki ohjattu liikkeen muoto, jossa tanssi ja leikki tutkii elämän monia aspekteja. Uskallatko sinä heittäytyä musiikin vietäväksi ryhmässä? “

Tunnelmallinen sali jossa itämaista kulttuuria ripaus mukana. Iltama alkoi vapaalla tanssilla musiikin soidessa taustalla. Kaikki alkoivat heti hakea omaa tapaansa liikuttaa musiikin avulla kehoaan. Alkoholia ei tarvittu siihen että porukka alkoi hytkymään omaan tahtiinsa. Kaikki vertailu ja arvottaminen oli tipotiessään, mitä usein esimerkiksi baarissa tanssiessaan tapahtuu. Baarissahan monesti tanssii myös muille, mutta tässä tanssittiin itselleen ja omalle keholleen. Muutaman vapaan kappaleen jälkeen muodostimme piirin ja aloimme tutustua toisiimme. Aitoja katsekontakteja ringissä joka mateli ympärisalia. Saimme myös ohjeistuksen ilmaista kehollamme hi juuri sellaista liikettä mitä sieltä kunkin biisin soidessa ulos tulisi. Homma oli oli erittäin miellyttävää ja hikistä!

Tunnelma oli välillä erittäin intensiivinen ja villi ja sitten taas rauhallinen. Halailuakin mahtui mukaan.Teimme tansseja myös parin kanssa, pien- ja vähän suuremmissakin ryhmissä. Välillä olimme silmät sidottuneina ja vain fiilistelimme omalla kehollamme liikettä ja omaa kehoamme. Tämä oli mielestäni ihanaa ja todella tajuntaa avartavaa. Kun et näe omaa liikettäsi etkä ajattele mitään sen kummempaa, saattaa mieleesi juolahtaa mitä erilaisempia liikkumismuotoja ja ajatuksia. Mulle tuli taas tosi vahvana ajatus että haluaisin mennä aikuisbalettiin. Se varmasti tulee onnistumaan lähitulevaisuudessa. Olen joskus 6-7v. käynyt balettitunneilla mutta oma kehoni ei silloinkaan tähän lajiin ollut optimaalinen. Nyt se ei haittaa, teen sitä omaksi iloksi ja pääsen vapauttaa energiaa kehostani luovasti.

Heidin kanssa valmistautumassa tansseihin
Mainioita virvokkeita oli saatavilla pieneen hintaan tanssien jälkeen. Kellaripanimon Kombucha juomaa ja raakaruoka herkkuja. Itselläni tosin makeaton jatkuu joten näihin herkkuihin en kajonnut tällä kertaa.
Tanssien jälkeen mentiin vielä Heidin kanssa lasillisille Tampereen iltaan. Kylmä tummaolut maistui äärettömän hyvältä hikisen urakoinnin jälkeen! Yhdentoista jälkeen olin kuitenkin jo pyörän selässä polkemassa kotia kohti. Oliveria meinasi olla ikävä vaikka omapeti kokonaan itselle houkutti kummasti. Unet eivät olleet mitkään parhaimmat mahdolliset ja aamulla rinnat oli jo niin täynnä että niitä kivisti ja paljon. Totesin taas että lapsivapaata ja omaa aikaa tarvitaan ehdottomasti. Se voimaannuttaa itseä ja sen jälkeen jaksaa olla taas paremmin läsnä lapselle.

Sain omat mussukat kotiin kahdenmaissa sunnuntaina ja se oli ihana jälleennäkeminen <3

Lisää kirjoittajalta Mielen ja kehon vapaus/ Elina Ojaniemi

Lukemisen voima – tie itsetuntemuksen syventämiseen

Yleisesti on tiedossa että lukeminen kannattaa monista syistä. Lukemisen on todettu mm....
Lue lisää

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.