Lämpimästi tervetuloa!

 

Lämpimästi tervetuloa blogiini. Tällä kertaa maailmankaikkeus heitti eteeni Maijun ja mahdollisuuden aloittaa tämän blogin kirjoittaminen. Koska ajatus tuntui ensi hetkestä hyvältä ja innostavalta, otin tietenkin kopin! Harjoittelin liki 50 vuotta luottamaan intuitiooni kunnes oli pakko todeta sen olevan aina oikeassa. Tälläkin kertaa uskon eteeni aukeavan jotain uutta ja jännittävää.  Jottei startti olisi lähtenyt liian hyvin hajosi tietokoneen näyttö juuri sinä päivänä kun päätin aloittaa. Joten kipin kapin tietsikkakauppaan, josta mukaan lähti uusi, taivaansininen kone.

Kuka minä olen

Olen siis keski-ikäinen kahden jo kotoa pois lentäneen lapsen äiti (entinen uusperheilijä), vaimo, ryhmäliikuntaohjaaja, joogaopettaja, pienen silkkiterrierin palvelija ja uutta suuntaa elämäänsä etsivä haahuilija. Tein toimistotöitä yli 20 vuotta, kunnes minulle tuli mahdollisuus toteuttaa pitkäaikainen haaveeni ja tehdä sivutyöstani, liikunnan ohjauksesta, päätyöni. Sitä iloa kesti nelisen vuotta kunnes tietyt sairauteni ja vaivani (näistä postausta myöhemmin) pakottivat lopettamaan. Intuitioni vastaisesti päädyin myyntineuvottelijaksi vähän kuin pakkoraossa. No, siinähän ei sitten hyvin käynyt. Mielenterveyteni kannalta ehkä hyväkin niin, mutta nyt olen n.1,5 vuotta ollut työttömänä vähäisiä liikunnan/joogan ohjauksia lukuun ottamatta.

Olen todennut, että elämä tuo sellaiset asiat eteen mitkä kukin tarvitsee. Ei välttämättä halua, mutta tarvitsee. En minäkään ikiliikkuja, töitä 13-vuotiaasta asti tehneenä olisi ikinä voinut kuvitella, että tulen olemaan useita kertoja kuukausia pakkolevossa, ruumiini rapisee silmissä ja työhaastatteluista saati töistä nyt on turha haaveillakaan! Oman itsen arvostus on pitänyt opetella muusta kuin suorittamisesta ja siitä mitä tekee. Vatsalle kertyvä röllykkä tuntuu kuuluvan ihan jollekkin muulle, mutta siinä se vaan on ja pysyy.  Luulin vielä olevani kuumaa kamaa työmarkkinoilla, mutta olen jo aikoja sitten lopettanut hakemisen paikkoihin, joiden ilmoituksessa kerrotaan firman olevan “nuorekas” tai “energinen”. Minä en nimittäin ole.

Ajatusmaailmani on pyörähtänyt ympäri. Vuosia olen ollut sitä mieltä, että minä en ikinä, siis IKINÄ, ryhdy yrittäjäksi. Suuri syy tähän varmaankin on se, että isäni kärsi seurauksia konkurssistaan kuolemaansa asti. Minähän en siihen ansaan lankea…..Noin puolen vuoden ajan on mieleen hiipinyt ajatus, että jospa se onkin ainoa vaihtoehto, että muuten en ikinä enää työllisty. Ahdisti. Yht´äkkiä oman itsensä herrana oleminen alkoikin tuntua jopa mukavalta ajatukselta. Palapeli on vielä pahasti hakusessa, mutta visioin itseni ensi kesänä tämän taivaansinisen läppärini kanssa järven rantaa sinisen taivaan alle. Siellä minä teen töitä ja samalla lilluttelen varpaita järvessä hymy huulillani.

                                                    Mitä ja miksi

Tässä blogissa tulee olemaan laaja-alaisesti kaikkea joogaan ja hyvinvointiin liittyvää. Asanoita, lyhyitä videoita, terveyteen ja sairauksiin liittyvää, kirjavinkkejä, joogaopekoulutukseni esittelyä, kokkausta jne. Pyrin julkaisemaan blogissa ainoastaan omia kuviani ja videoitani, mainitsen jos kuva on esim. poikani taideteoksesta. Toiveita aiheista otan mielelläni vastaan, samoin kommentteja ja kysymyksiä.Tänne tulevat kuvat/videot joogaan liittyen pyrin pitämään sellaisena, että kaikki pystyvät tekemään jonkun version. Toki joskus täytyy ihan brassailun vuoksi laittaa joku vaikeampi asana mukaan, täytyyhän kalliista koulutuksesta jotain hyötyä saada 😉 No vakavasti, mukana on varmaan enemmänkin jooganneita, pientä haastetta myös heille.

 

Tärkein opetus mitä koulutuksesta sain on se, että joogan pitää olla armollista omalle keholle. Älä tee väkisin asanaa mikä sattuu tai tuntuu pahalta vaikka naapurimaton pinkeä blondi nostaa jalkaa niskan taakse. Koulutuksen aikana meidän piti tehdä x määrä harjoituksia kotona lähijaksojen välissä. Harjoitus sai siis olla asanaa tai meditaatiota. Arvatkaa kuinka monta kertaa meditoin sen vuoden aikana vapaaehtoisesti? Ehkä viisi kertaa, loput ajasta tein dynaamista joogaa viisi kertaa viikossa omien ohjauksien (n. 15 h/vk) lisäksi.  Sanomatta selvää etten kehittynyt yhtään ja olin kuoleman väsynyt.

Tänä päivänä omien vaivojeni ja erityisryhmille (esim.  syöpäpotilaat)  ohjaamieni tuntien vaikutuksesta restoratiivinen ja lempeämpi jooga tuntuu yhä enemmän omalta harjoitukselta. Joten tätäkin on luvassa.  Viime viikolla meditoin huomaamatta tuntikausia. Istuin mökin terassilla ja tuijottelin pitkiä aikoja järveä, taivaalla lipuvia pilviä, tuulta heinikossa….Ajatukset tulivat ja menivät, minä vain olin olemassa.

Olen kaikkea muuta kuin hengellä ja teellä elävä haaremihousuinen olento. Olen hyvin down to earth, tietoinen siitä, että tällä elämäntyylillä ja teoilla karma kierrättää minua maapallolle vielä tuhansia kertoja ja suurimmalla osalla kerroista synnyn ameebana, hyttysenä tai korkeintaan aasina. Älkää siis odottako mitään elämää suurempaa ohjeistusta valaistumisen tiestä, korkeintaan voin neuvoa miten taskulamppuun vaihdetaan patteri. Kaivakaamme siis pieruverkkarit kaapista ja chillaillaan yhdessä! Loppuun vielä lyhyt esittelyvideo (musiikki by Arttu Rajala).

 

 

Lisää kirjoittajalta Jokaisen naisen joogaa/Saila Rajala

Uudet tuulet puhaltaa

  Aloitin ryhmäliikunnan ohjaamisen 25 vuotta sitten. Jostain syystä päässäni on kaikki...
Lue lisää

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.