Kuunkierto ja naisen syklisyys

Olin viime viikonloppuna Punaisen kuunpolun- kurssilla, jonka blogaajamme Gabriela Aldana-Kekoni järjesti. Olen viime vuosina tutustunut omaan kuukautiskiertoon sekä siihen millaisia fiiliksiä ja tuntemuksia itselläni on kierron eri vaiheissa. Se on syventänyt itse- ja kehotuntemustani paljon.

Naisen keho on syklinen ja se kulkee luonnon kierron kanssa samoja polkuja. Vuosituhansia vallinnut patriarkaalinen yhteiskuntarakenne on saanut naisen vieraantumaan omasta kehosta ja seksuaalisuudestaan. Miehet ovat “omistaneet” kehomme eri tavoilla mutta nyt olemme valmiita vapautumaan taakasta jota olemme kauan kantaneet mukana, sekä ottamaan todellisen voiman käyttöömme. Nainen on luonnostaan äärimmäisen vahva ja tässä emme siis puhu fyysisestä vahvuudesta vaan syvästä viisaudesta joka jokaisen naisen DNAsta kumpuaa.

Kurssilla puhuimme myös siitä kuinka kuunkierto vaikuttaa kuukautiskiertoomme ja olotilaamme. Pääsemme astetta syvemmälle itseemme kun alamme tarkastelemaan omaan kiertoa ja rytmiämme kuun rytmin kanssa.

Tämä on seuraava askel itselläni päästäkseni selvittämään naiseuden mysteeriä vielä paremmin itselleni. Meidän keho on hieno kapistus joka on yhteydessä kosmiseen tietouteen. Meidän tulee vain oppia kuuntelemaan sitä tarkasti.

Onneksi meillä alkaa olemaan jo paljon työkalua ja tietoutta siitä kuinka saamme todellisen oman villinaisemme astumaan esiin. Itsetutkiskelua ja muiden naisten läsnäoloa ja apua se vaatii, mutta kaikilla meillä on hieno matka kuljettavana.

Kuunkierto ja sen syklit hyvin yksinkertaisena:

  • Uusikuu: talvi, kuukautiset, sisäänpäinkääntyminen, alitajunta, henkinen kasvu, arkkityyppi;  vanha viisas nainen
  • Nouseva kuu: kevät, aktiivisuus, eteenpäin meno, rakentaminen, unelmat
  • Täysikuu:kesä, myötätunto ja rakkaus itseään kohtaa, kaikkien tunteiden esiin tulo ja purkaminen, manifestointi, äiti energia
  • Laskeva kuu: syksy, sadonkorjuun aika eli minkälaista satoa haluat niittää ja mistä päästää irti

Heidin kanssa ollaan kuljettu pitkä matka yhdessä tämän naiseus teeman kanssa <3 Ollaan KuuSisaria <3

Videolla puhun aiheesta ja omista kokemuksistani kurssin ja asian suhteen.

 

Voit käydä tilaamassa mun YouTube kanavan täältä. Sieltä löytyy haastatteluja sekä videoita liittyen tunteisiin ja sekä hyvään oloon.

Lisää tietoa ja ymmärrystä kuunkierrosta ja Naiseuden voimasta löydät tästä upeasta KUU-NAISEN VOIMA – kirjasta, jonka saat verkkokaupastamme!

Lisää kirjoittajalta Mielen ja kehon vapaus/ Elina Ojaniemi

Lukemisen voima – tie itsetuntemuksen syventämiseen

Yleisesti on tiedossa että lukeminen kannattaa monista syistä. Lukemisen on todettu mm....
Lue lisää

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.