Kuun vaikutus naiseen – miten kuu voi parantaa elämäsi laatua?

Kuun vaikutus naiseen. Hmm, oletko sinäkin ajatellut tätä? Oletko kiinnittänyt huomiota kuun vaikutuksiin ja pohtinut, miten se vaikuttaa sinuun naisena vai vaikuttaako se?

Oletko herkkä, ehkä erityisherkkä? Oletko huomannut, miten luonnolla on sinuun ylipäänsä voimakas vaikutus ja suoranaisesti tunnet sen vaikutuksen jokaisessa solussasi aina, kun pääset metsään ja luonnon puhdistavaan hoivaan?

Tässä artikkelissa valaisen täysikuun lailla sen, miten kuun vaikutus naiseen voi auttaa ja tukea hyvinvointiasi ja elämänlaatuasi:

  • Opit mistä sinun tulee olla tietoinen kuun suhteen, jotta voit kokea kuun tarjoaman avun.
  • Tämän jälkeen ymmärrät, kuinka kuusta voi todella tulla paras kanssakulkijasi, kun hieman keskityt ja annat sille mahdollisuuden.
  • Lopuksi annan sinulle vielä 3 tehtävää, joiden avulla pääset tutkimaan kuuta ja omaa kuun kiertoasi, jotta saat kuun hyvät vaikutukset paremmin osaksi elämääsi.

Kuun vaiheet ja niiden potentiaali naisen elämässä

Kuun vaikutus naiseen on todellinen ilmiö ja se tuo paljon potentiaalia mukanaan. Kun tietoisesti otat kuun mukaan elämääsi moni asia saattaa avautua sinulle ihan eri tavalla. Moni ristiriita saattaa ratketa ja löydät tekemiseesi ja tekemättömyyteesi yllättävää logiikkaa.

Jotta saamme kuun voiman tukemaan ja sujuvoittamaan elämäämme, meidän kannattaa tiedostaa kuun neljä vaihetta ja niihin liittyvät asiat, joiden nähdään olevan suotuisassa valossa kussakin vaiheessa.

Kuun neljä vaihetta

Kuun vaiheita, jotka on merkitty gregoriaaniseen kalenteriimme ajan laskun alusta alkaen, on neljä.

1. Uusikuu

Uusi kuu alkaa siitä hetkestä, kun kuun sirppi ilmestyy taivaalle. Sirppi ilmestyy mustan kuun eli sen hetken jälkeen, kun kuuta ei näy laisinkaan. Tuo hetki on hyvin lyhyt, juuri ennen uutta kuuta. Tästä alkaa nousevan kuun vaihe.

Uuden kuun potentiaali

Mitä uusia siemeniä haluat kylvää nyt? Uuden kuun aika on kuin rehevä multamaa, johon voit siemenet istuttaa. Tämä on laajenemisen, kasvun ja aktiivisen toiminnan aikaa.

Energia lisääntyy seuraavaan täysikuuhun saakka. On siis uusien ideoiden ja toimeen ryhtymisen aika. Kaikenlaiset konkreettiset uudet aloitukset kaikilla elämän alueilla sanotaan olevan suotuisinta sijoittaa tähän kuun vaiheeseen.

Sopimusten tekeminen ja ”lukkoon lyöminen” voi olla suotuisaa sijoittaa nousevan kuun aikaan.

Nousevan kuun aika voi olla suotuisinta laadultaan maskuliiniselle toiminnalle, kuten juuri aktiivinen toiminta, johtaminen, sosiaalinen aktiivisuus ja ulospäinsuuntautuneisuus.

Hyödynnä Uudenkuun potentiaali

Piirrä, maalaa, kirjoita, kuvita, leikkaa ja liimaa näkyväksi se, minkä kylvät nyt. Lähetä kuvat alitajunnallesi ja rakastavalle maailmankaikkeudelle.

Isä-Äiti Elämä haluaa sinulle vain hyvää, vaikka toisinaan ihmisyyden polulla opettelemmekin asioita mielen kokiessa hankaluutta ja vaikeutta. Liitä meditaatio mukaan työskentelyysi. Lue lisää Uuden kuun meditaatiosta tästä.

2. Ensimmäinen neljännes

Tämä on hetki, kun taivaalla köllöttää puolikuu. Tästä hetkestä eteenpäin kuu kasvaa kohti täysikuuta.

Ensimmäisen neljänneksen potentiaali

Tämä aika on suotuisaa aktiiviselle toiminnalle ja niiden asioiden konkreettiselle edistämiselle, mitä olet luomassa ja tekemässä.

Jätä laiskottelu ja hiljentyminen laskevan kuun aikaan, jos mahdollista. Nousevan kuun motto voisi olla: jos et tiedä mitä teet, tee sitä, mikä inspiroi juuri nyt.

Vieläkin antoisampaa tietenkin voi olla, jos olet kuunnellut sydäntäsi ja asettanut jo uudella kuulla selkeät aikomukset sitä, mitä projektiasi edistät ja haluat saada aikaan tämän jakson aikana.

Kaikista optimaalisinta voi olla, jos oma kuukautiskiertosi on myös päässyt synkronoitumaan kuun kiertoon. Tästä lisää tuonnempana tässä artikkelissa.

3. Täysikuu

Täysikuu on hetki, jolloin kuu on täysi ja loistaa täysin pyöreänä. Tästä lähdetään laskevan kuun vaiheeseen. Täyden kuun vaihe kestää viimeiseen neljännekseen, jolloin taivaalla nähdään taas puolikas kuu.

Täysikuun potentiaali

Täysikuun aika on suotuisaa tehdä inventaario siitä, miten projektisi etenevät. On aika hiljentää, hiljentyä ja pysähtyä katsomaan, tulla tietoiseksi siitä mikä toimii ja virtaa ja mikä ei. On aika kääntyä sisään päin.

On hyvä aika karsia pois tarpeetonta ja keskittyä viemään eteenpäin tai loppuun sitä, mikä on oleellista, inspiroi ja toimii. Voi olla suotuisaa arvioida, tutkia, opiskella ja havainnoida sekä suunnitella sen pohjalta.

Laskevan kuun aika on suotuisaa laadultaan feminiiniselle toiminnalle.

4. Viimeinen neljännes

Tämä vaihe alkaa puolikuusta ja kestää mustaan kuuhun, josta seuraavaksi alkaa jälleen uusi kuu.

Viimeisen neljänneksen potentiaali

Kuun viimeinen vaihe ennen uutta kierrosta on suotuisaa aikaa vetäytymiseen, hiljentymiseen ja itsetutkiskeluun.

Tämä on hyvää aikaa vanhan pois siivoamiselle kaikilla tasoilla, niin sisäisesti kuin ulkoisesti kaikilla elämän alueilla. Irtaantumista vanhasta. Asioiden päätökseen saattamista ja konkreettista päättämistä kannattaa harjoittaa nyt.

Tämä on myös valmistautumisen aikaa uuteen kasvun kierrokseen. Sen havainnointia, mikä alkaa näyttäytyä uudelle kierrokselle. Mikä tulee näkyväksi kirkkaammin, kun vanhat on siivottu. Mitkä siemenet ilmestyvät istutettaviksi seuraavana?

Jonkinlainen Mustan kuun rituaali voi olla tehokas tapa viimeistellä irtaantuminen vanhasta.

Kuun vaikutus naiseen – onko kuukautiskiertosi synkroniassa kuun kierron kanssa?

Naisen kuukautiskierto on noin 28 päivää. Se on lähes sama kuin se aika, jonka kuu kiertää maata. Eipä liene sattumaa. Onko sinun kuukautiskiertosi synkroniassa kuun kierron kanssa? (Jos kärsit PMS tai PMDD oireista lue tämä.)

Todennäköistä on, että kun annat huomiosi kuulle ja kuukautiskierrollesi, ne synkronoituvat ja sinun luonnollinen tasapainosi alkaa pikkuhiljaa palautua.

Synkronoitumista voivat hidastaa tai estää muun muassa epäedullinen ruokavalio, stressi, erilaiset lääkitykset ja valosaaste.

Miten minulle kävi?

Oma kiertoni on synkronoitunut kuun liikkeiden kanssa sitä mukaa, kun olen kulkenut omaa Valoavainpolkuani pidemmälle. Lue lisää Valoavainpolusta tästä.

Minulla ovulaatio täyden kuun aikaan. Munasoluhan onkin kuin täysikuu! Kuukautiset ovat uuden kuun aikaan, kuten se luontaisesti monilla naisilla useimmiten onkin.

Aina ei kuitenkaan ole näin ja  minullakin on käynyt niin, että kierto on ns. vaihtunut ja ovulaatio onkin ollut uuden kuun aikaan. Kiia Kakko kuvailee ilmiötä artikkelissaan Kuun kauniit kasvot

Ei siis ole väärin tai viallista, olipa kiertosi millainen tahansa. Sen sijaan, että ryhdyt pohtimaan oikeaa tai väärää, kokeile vain antautua seuraamaan omaa kehoasi ja sen ilmiöitä suhteessa kuuhun. Se tuo sinua kohti tasapainoa ja hyvinvointia.

Kuun vaikutus naiseen – mikä on kuumerkkisi

Astrologiaa ylipäänsä on pidetty tieteen valtakaudella pääosin ”huuhaana” sen merkittävästä kulttuurihistoriallisesta asemastaan huolimatta.

Tuo huuhaa-asennoituminen kannattaa kuitenin hetkeksi tyrkätä syrjään ja uteliaisuudella tutkia ihmisyyttä ja naiseutta astrologian avaamasta tulokulmasta.

Oma astrologinen syntymäkarttasi sisältää tärkeimpien planeettojen joukossa myös kuun.

Se missä huoneessa astrologisella syntymäkartallasi kuu sijaitsee, kertoo jotain siitä, miten sisäisyytesi sinulle näyttäytyy ja miten koet herkät ja feminiinit osat olemuksessasi. Se liittyy myös ihmissuhteisiisi ja kotiasioihin.

Kuun vaikutus naiseen – 3 tehtävää avuksesi

1. Tutustu kuuhun ja tule tietoiseksi kuun liikkeistä: Lataa puhelimeesi kuusovellus.  Voin suositella Phases of the Moon -sovellusta.

2. Jos et jo kirjaa omaa kuukaustiskiertoasi, aloita se nyt. Tee se niin kuin se sinulle sopii, mutta suosittelen paperiversiota. Tee tilaa luovuudelle ja luo omasi!

* Käytä esimerkiksi puoliksi taitettua A4 arkkia, johon taulukoit kierron päivät sekä kuun vaiheet, ainakin uuden kuun ja täyden kuun.

* Tämä taulukko kulkee kalenterisi tai päiväkirjasi välissä, jotta voit kirjata sitä kuin päiväkirjaa.

* Tähän tarpeeseen löytyy myös mobiilisovelluksia, mutta itse olen pitänyt enemmän käsin kirjaamisesta.

3. Selvitä oma kuumerkkisi maksutta esimerkiksi Astro.fi sivustolla täällä.

Palaa osaksi luomakuntaa ja kehollisuutta.

Anna olemuksesi synkronoitua takaisin luonnon ja Äitimaan rytmeihin.

Palaa terveyteen ja luontaiseen hyvinvointiin, joka ihmislajin naiskehollisille voi avautua yhteydessä kuuhun ja maahan.

Kiitos, kun luit. Oliko artikkelista sinulle hyötyä? Jaa se muidenkin iloksi!

Samankaltaisia ​​artikkeleita

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.