Kuukautiskierto voimanlähteenä

“Kuukautisista ei ole naisen terveydelle hyötyä”, on yhtä absurdi väite kuin luonnon selviäminen ilman sadetta. Tämä oli kuitenkin yhden artikkelin otsikko valtamediassa muutamia päiviä sitten. No, onneksi me tiedämme paremmin, joten nämä asiantuntija-auktoriteettiin vedotut väittämät eivät tässä aiheessa hetkauta, ja osoittavat vain hyvin yksipuolista näkökulmaa asiaan. Tämä juttu oli kuitenkin esimerkki siitä, miten naiseuteen liittyviä täysin luonnollisia kehontoimintoja vieläkin yritetään piilottaa, kontrolloida tai miten ne halutaan poistaa kokonaan. Jälkimakua patriarkaalisen järjestelmän ohjelmoinnista ja naiseuden alistamisesta. Mutta onneksi luontoa ei voi hallita ja siksi ei myöskään naiseuden luontoa, joka on nyt nousemassa ja vahvempana kuin koskaan.

Toisin kuin jutussa väitettiin, niin kuukautisista on todellakin  hyötyä naisen terveydelle, ja itseasiassa kuukautiset ja koko kuukautiskierto ovat naisen terveyden ydinmittari. Kuukautiskierto on luonnon tapa viestiä meille naisille sisäisestä voimastamme ja omasta todellisesta elämäntehtävästämme. Oman kuukautiskierron tietoinen seuraaminen onkin yksi parhaimmista itsetuntemuksen työkaluista. Kiertotietoisuuden avulla voi oppia tunnistamaan oman ovulaation, sekä muut vaiheet kierrosta, joka lisää valtavasti kehollista itsevarmuutta ja arvostusta. Hormonaaliset ehkäisymenetelmät blokkaavat luonnollisen kiertomme ja tukkivat oman hormonaalisen tasapainomme. Sen seurauksena emme pääse käsiksi tähän todella olennaiseen ja viisaaseen prosessiin, joka luonnollisesti tapahtuu kehoissamme joka kuukausi. Keinotekoiset hormoonit ovat myös jo iso ekologinen haitta niiden päätyessä vesistöihin ja vaikuttaessa luonnon ja eläinten hyvinvointiin. Hormonaalista ehkäisyä myydään naisille ‘vapauden’ nimissä, mutta tämän  kuukautisista vapaan ‘huolettomuuden ‘todellinen hinta on todellisuudessa paljon suurempi kuin ymmärretään.

Maskuliinin ja feminiinin pyhä tanssi kuukautiskierrossa

Kuukautiskierron voi jakaa kahteen osaan, maskuliiniseen ja feminiiniseen. Maskuliininen osa hallitsee kierron alkupuoliskoa, alkaen kuukautisista ja kestäen ovulaatioon asti. Se on aktiivista, aikaansaavaa, oman mission toteuttavaa, ulkomaailman kanssa yhteydessä olevaa aikaa. Ovulaation aikaan moni nainen voi tunteakin olonsa ‘Supernaiseksi’, jota ei pysäytä mikään. Energiaa riittää, itsevarmuus on huipussaan ja pystyt suorittamaan mitä vain. Fokus on enemmän ego-sentrinen ja antaa voimaa oman tehtävän toteuttamiseen maailmassa. Silloin onkin aika toimia ja luoda sisäiset visiot näkyväksi maailmaan.

Kierron jälkipuolisko, ovulaatiosta kuukautisten alkuun on taas feminiinisen olemuksen aikaa. Tämän ajan teemoja ovat sisäänpäinkääntyneisyys, haavoittuvuus ja herkkyys, yhteys omaan sisäiseen totuuteen ja yhteys koko maailmankaikkeuteen. Tämä kierron feminiininen puoli pistää egon syrjään ja sen sijaan kehottaa antamaan tilaa elämän mysteerille, Suuremmalle tahdolle egoistisen itsemme ulkopuolella ja syvälliselle yhteydelle, totuudellisuudelle ja vastuulle omasta elämästä osana tätä Suurta kokonaisuutta. Tässä kierron vaiheessa myös immuunipuolustuksemme on herkimmillään ja se voikin paljastaa terveydentilaamme liittyviä asioita. Feminiiniseen kierron osaan liittyvä haavoittuvuus ja herkkyys toimivat myös porttina sielumme syvyyksiin auttaen löytämään oman tarkoituksemme ja tehtävämme maailmassa, sen joka sytyttää sielumme ja ravitsee sydäntämme. Emme enää voi toimia autopilotilla, tukkaputkella suorittaen, toistenkin puolesta asioita hoitaen, vaan kuukautiskierron jälkipuolisko pistää meidät pysähtymään itsemme äärelle, muistamaan jotain mitä olimme unohtaneet. Tämän herkkyyden lisäksi sisältämme voi nousta näkyväksi myös hyvinkin raju sisäinen auktoriteetti, villi vaistomainen voima, jolle ei niinsanotusti v*ttuilla. Tämän voiman tietoinen käyttö voi auttaa tekemään suuria suunnanmuutoksia omassa elämässä, koska se näkee kaiken epäaitouden läpi, niin itsessä kuin muissakin. Kaikki epämiellyttävät tunteet, kivut ja haasteet ovat opettajiasi, näyttämässä sinulle mitä kuuluu kohdata ja katsoa, auttamassa sinua kasvamaan henkisesti omalla polullasi. Jos olet kierron alkupuoliskon aktiivisen voiman aikana suunnannut energiaasi epäolennaisiin asioihin tai muiden agendojen palvelemiseen, voi kierron jälkipuoliskon sisäinen auktoriteetti pistää jarrut päälle ja kehottaa sinua tarkastelemaan, mihin oikeasti haluaisit olla energiaasi suuntaamassa.

Nämä kaksi polariteettia toimivat siis yhdessä evolutionäärisenä prosessina, vieden meidät joka kuukausi egoistisesta maailmankatsomuksesta kohti ymmärrystä itsestämme osana suurempaa kokonaisuutta. Jos arvostamme vain toista, sabotoimme tämän luonnollisen initiaation. Tällä hetkellä näemme maailmassa mitkä seuraukset ovat sillä, että vain maskuliinista tapaa arvostetaan ja kierron toiselle puoliskolle, feminiiniselle osalle ei anneta tilaa toteutua. Suurin osa kuukautiskivuista ja menopaussiin liittyvistä vaivoista ovat merkki siitä, että tämä kertakaikkisen mahtava prosessi on jäänyt kokonaan toteutumatta ja huomaamatta. PMS- oireet ovat usein myös merkki loppuunpalamisesta ja pysähtymisen ja levon tarpeesta. Ne ovat viesti sielultamme löytää jälleen yhteys tähän luonnon luomaan mahdollisuuteen, kuukautiskierrossa piilevään viisauteen itsemme oivaltamisesta! Jos yritämme pitää samaa energiatasoa yllä kuukaudesta, ja vuodenajasta toiseen, seurauksena on PMS-oireet, kivut ja sairastumiset. PMS voi ilmetä myös valtavina raivon ja vihan purkauksina, joka on myös seuraus siitä, että tätä kokonaisvaltaista sykliämme ei ole kunnioitettu ja huomioitu. Pelkästään maskuliinisen tavan arvostaminen johtaa totaaliseen epätasapainoon ja kestämättömyyteen, minkä seuraukset näemme maailmassa ja luonnossa tänä päivänä. Luonnolla on tällä hetkellä meneillään oma PMS (systeemin romahtaminen), johtuen jatkuvan kasvun tavoittelusta luonnonvarojen kustannuksella.

Meidän veremme ovat elämän veret

Epäkypsän maskuliini-energian vallitessa maailmassa, kuukautisia sekä naisia on pidetty “ailahtelevina” ja “ongelmallisina” ja vieläpä niin pitkään että naisina olemme itsekin omaksuneet kuukautisiin liittyvän häpeän ja halunneet piilottaa syklisen voimamme. Kestämättömän kasvun tavoittelussa naisen kiertotietoisuus on haluttu tuhota, koska todellisuudessa naisen kuukautiskierrossa piilee tämä syvällinen potentiaali ymmärtää kestävä ja luonnollinen tapa toimia ja olla maailmassa! Mutta onneksi me voimme muuttaa tämän asian nyt ja heti. Aivan ensimmäinen askel tähän on päättää haluaako vielä tukahduttaa omaa voimaansa hormonaalisin menetelmin vai alkaako löytää yhteyden omaan kiertoonsa. Me voimme muuttaa vallitsevaa maailmaa aloittamalla itsestämme. Kunnioittamalla omaa syklisyyttämme. Antamalla aikaa kaikille kierron vaiheille toteutua. Antamalla itsellemme lepoa, hellyyttä, hyvää ravintoa, ja ennen kaikkea lepoa ilman huonoa omatuntoa! Meidän arvomme ei ole mitattavissa suorituksillamme. Sallimalla omien tunteidemme tulla näkyväksi, sallimalla oman herkkyytemme, sillä sieltä löydämme syvimmän voimamme. Pyhittämällä oman vuoto-ajamme hiljaisuudelle ja itsetutkiskelulle, me annamme tilaa alkukantaiselle voimallemme, ja veren mysteerit alkavat jälleen punoutua näkyväksi meissä. Kohdun veremme on elämän veri, se on pyhä veri, josta kaikki elämä saa alkunsa. Se on konkreettisestikin kantasoluja sisältävä parantava veri, jonka avulla voimme uudistua ja puhdistua joka kuukausi. Me kaikki tarvitsemme lepoa ja latautumista voidaksemme hyvin. Meillä naisilla on sisäänkirjoitettu syklimme, joka pistää meidät lepäämään, “piiloon” ulkomaailmalta sisäiseen maailmaan, jotta voimme jälleen palata ulkomaailmaan vahvempana ja viisaampana omaa tehtäväämme toteuttamaan. Sinun villi voimasi piilee alati sisälläsi, odottaen toteutumistaan, ja koko maailma odottaa sinun voimaasi NYT näkyväksi!

Rakkaudella syklinen siskosi,

Maria

 

Tervetuloa sukeltamaan syklisyyden äärelle ja kuukautisten voimaan, Veren Voima- kurssille Jyväskylässä 30.8 alkaen : https://www.facebook.com/events/382647979026084/?event_time_id=382647989026083

Linkkejä ja lukuvinkkejä:

Alexandra Pope & Sjanie Wurlitzer: Wild Power- Discover the Magic of your Menstrual cycle and Awaken the Feminine path to Power

Azra & Seren Bertrand: Womb Awakening

Meri Mort- Lumoava Nainen

https://naiseudenvoima.com/vereni-voima/

https://sinunkiertosi.fi/wp/

https://www.instagram.com/pimppikerho/

 

Lisää kirjoittajalta Äiti Maan Ääni

Pyhällä äitiyden polulla

Kaikki elämä on lähtöisin Äidistä (kyllä, isä on aivan yhtä olennainen ja...
Lue lisää

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.