Kuudes rakkausvitamiini, seurustelu, parisuhteet &romantiikka

Tämä kirjoitus on jatkoa edelliseen Viisi ensimmäistä rakkausvitamiinia – varastot täyteen! -postausta. Tässä käyn läpi seuraavan rakkausvitamiinin eli P-vitamiinin, joka sisältää seurustelusuhteet, parisuhteet ja romantiikan. Näkemykset perustuvat edelleen John Gray:n kirjaan “Miten saat mitä haluat ja haluat sitä, mitä sinulla on”. Varasin tälle aihealueelle oman postauksen, koska se on aihepiiri, joka on lähellä itseäni, sydäntäni ja on ajankohtainen myös ikäni puolesta. Lopussa kerron myös omia kokemuksia . 

P-Vitamiini – 28-35 -vuotta

Kuudes rakkaustankkimme sisältää seurustelusuhteet, parisuhteet ja romantiikan. Useimmissa tapauksissa tämän tarpeen tyydyttää hellä ja uskollinen seksuaalisuhde. Useimmilta ihmisiltä avoin intiimielämä vaatii aikaa ja yhdessä kasvamista rakkaudessa. Naisen on vaikeaa olla heti avoin ja hän tarvitsee enemmän tutustumista ja aikaa ennen kuin voi päästää tätä rakkautta sisimpäänsä. P-vitamiinia voi saada mistä tahansa rakastavasta parisuhteesta, jossa on hellää vuorovaikutusta. 

Moni kolmenkymppinen sinkkunainen ihmettelee, miksi ei vielä ole löytänyt kumppania. Rakkaustankkien näkökulmasta vastaus kysymykseen on se, että he eivät vielä ole löytänet itseään (vitamiini O:n vaje, itsensä rakastaminen). He eivät ole aiemmin tehneet sitä, mitä oikeasti olisivat halunneet tehdä. Tai sitten he ovat kadottaneet itsensä liian varhain aloitettuihin parisuhteisiin tai pyrkivät todistamaan yhdenvertaisuuttaan miehille, mikä on estänyt heitä olemasta yhteydessä todellisiin toiveilleen ja haluilleen. Ikävuodet 20:stä eteenpäin ovat tutkimusten ja kokeilujen aikaa. Jollemme silloin anna itsellemme aikaa olla sitä, mitä todella olemme, emme ole myöhemminkään tyytyväisiä siihen, mitä meillä on. Ellemme ole tyytyväisiä itseemme, vaadimme itseltämme liikaa, samoin muilta. 

28-vuoden ikään ehdittyämme, moni kokee voimakkaita tunnekuohuja. Kun 21-vuotta on fyysisen kypsyyden aikaa, on 28-vuotta emotionaalisen kypsyyden aikaa. Jos olemme menneisyydessä jättäneet tunteemme käsittelemättä, ne nousevat nyt pintaan. Kun sielumme valmistautuu herkistymään intiimin parisuhteen varalle, tulemme äkkiä tietoisemmaksi syvimmistä tunteistamme. Tällöin on aika löytää ja alkaa elää omaa johdatusta ja alkaa kuuntelemaan sydäntämme. Uskallamme turvallisin mielin avata sydämemme toiselle ihmiselle intiimissä parisuhteessa vasta, kun osamme luottaa siihen, että meitä ei haavoiteta. Jos sydämessämme on parantamatonta tuskaa pelkäämme edelleen ja tämä pelko tekee naisista helposti liian valikoivia ja läheisyyttä pelkääviä. 

Mikäli sinulla ei ole parisuhdetta, tätä tankkia voi täyttää käymällä aktiivisesti treffeillä. Jotta löydämme intiimin puolison, tarvitsemme aikaa kokeiluihin. Se ei kuitenkaan tarkoita sängystä sänkyyn hyppimistä vaan tutustumista. Ryhdy käymään ulkona, mutta älä etsi sitä oikeaa. Jos oikeaa ei tunnu löytyvän, se johtuu usein aiempien rakkaustankkien vajetiloista. Myös parisuhteessa rakkaus alkaa hyytyä, ellei varaa aikaa muiden vajaiden tankkien täyttämiseen (ks. edellinen postaus). Kun luovut tarvitsevuudesta elämällä elämää, joka tyydyttää muita tarpeitasi, vedät puoleesi sitä oikeaa. 

“Sielunystävä ei ole koskaan täydellinen, mutta hän on täydellinen kumppani sinulle”

Ennen vanhaan ihmiset solmivat parisuhteita pysyäkseen hengissä. Nykyään tilanteet ovat monelta osin muuttuneet. Jotta saisit, mitä todella haluat, tulee sinun opetella uusia parisuhdetaitoja. On tärkeä muistaa, että romantiikka ei ole automaattista, vaan sitä tarvitsee ruokkia. Paitsi että romantiikka tyydyttää sydäntemme intiimin läheisyyden tarpeen, se antaa meille myös voimia menestyä paremmin työelämässä. 

Kaikki ulkomaailmassa käytetyt menestymisen tekniikat toimivat sillä ehdolla, että olemme kosketuksissa omiin tunteisiimme ja haluihimme. Jos tukahdutamme seksuaaliset halumme tai jätämme ne huomiotta, typistämme itsestämme valtavasti elinvoimaa. Kosketuksen säilyminen kaikkiin haluihimme ja toiminta niiden tyydyttämiseksi on olennaisen tärkeää, jotta voisimme saada sitä, mitä haluamme. 

**************

Oma kokemus aihepiiristä

On jännä juttu, että omalla kohdallani tapahtui suuri murros juuri 28-vuotiaana. Tuolloin koen, että todellakin aloin löytämään todellista itseäni ja toteuttaa niitä haluja, joita olin pitänyt piilossa jo pitkään. Toki olin toteuttanut itseäni monella tapaa mm. työn, liikuntaharrastusten ja parisuhteiden kautta, mutta ne olivat jotenkin enemmän ulkoa- kuin sisältäpäin tulleita haluja. Minulla oli muutamia pitkiä parisuhteita nuoruudesta lähtien. Näissä parisuhteissa en kuitenkaan osannut ilmentää kunnolla todellista itseäni, vaan ripustauduin ulkoisiin asioihin, joiden ajattelin tuovan tyydytystä. Näin ollen parisuhteet hiipuivat hiljalleen alkuhuuman jälkeen. 

28-vuotiaana koko elämäni muuttui ja olin ensimmäistä kertaa “kokonainen” ja tyytyväinen itseeni ja elämääni sellaisena kuin se oli, joka hetki. Nyt ymmärrän, että tuolloin aloin täyttämään rakkaustankkejani, jotka olivat olleet vajeella. Tämä uusi energia, joka virtasi sisälläni, alkoi vetää puoleeni sielunkumppaniani ja loppu onkin jo ehkä arvattavissa. Nyt elän vahvasti vaihetta, jossa parisuhteen hyvinvointi on keskiössä. Ruuhkavuosina ei ole helppoa pitää romantiikkaa yllä arjessa, mutta sitä opettelemme koko ajan. Koko ajan siinä kehitymme ja huomaamme, että kun olemme yhdeydessä toisiimme, niin perheenä kuin mies-nainen -suhteessa, se vaikuttaa loistavasti kaikkeen muuhunkin elämään. 

En sanoisi, että ollakseen valmis suhteeseen, täytyy olla juuri 28-vuotias. Mutta mikäli olet nuorempi, niin suosittelen erityisesti kiinnittämään huomiota näihin kaikkiin muihin vitamiineihin ja siihen, että elämä ei pyöri liikaa oman parisuhteen ympärillä. Sama neuvo koskee toki kaikkia iästä riippumatta. 

Picture

Lisää kirjoittajalta Nainen Vol. 2 / Heidi Harju

Sinä et ole yksin! – Tarinani eräästä päivästä, jota en olisi halunnut, mutta joka minulle TAAS annettiin

Halusin kirjoittaa rehellisen tekstin eräästä päivästäni kuluneella viikolla. Haluan myös sanoa, että...
Lue lisää

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.