Kun nainen Saa

Viime vuosina olen löytänyt salaisen aseen, jolla palautua arjessa, jolla pysyä järjissään lapsiperhearkirumban, väsymyksen ja lukuisten vaatimusten keskellä. Se tuntuu tässä vaiheessa jopa tehokkaammalta kuin meditointi eikä siihen tarvitse sen kummempia varustuksia (ellet halua). Voit tehdä sitä lähes milloin vaan ja mahtavinta on tietenkin, jos kumppanikin pääsee mukaan leikkeihin. Kun tällä osa-alueella “kulkee”, niin parisuhteessa ja elämässä on ainakin omalla kohdallani kipinää, iloa, leikkisyyttä – ja arjen paine ja pienet murheet unohtuu. Tämä “mullistava” löytö on seksi. Siihen ei tosiaankaan tarvitse juurikaan muuta kuin oman kehonsa, ehkä ripauksen mielikuvitusta, ja tosiaan – se kumppani on suurta plussaa, jos satutte jossain kohtaa olemaan samaan aikaan pelipaikalla. 

(Tämän tekstin kohderyhmä taitanee painottua lapsiperheellisiin – mutta toki, lue ihmessä vaikka et olisi ) 🙂

Suhteeni seksiin on ollut koko elämäni melko ristiriitainen eikä todellakaan mutkaton. Olen kasvanut perheessä, jossa seksiä ja seksuaalisuutta voimakkaasti häpeiltiin ja piiloteltiin – ja samalla se rönsyili piilojen takaa räikeästi esille. Sen verran jännittävältä se vaikutti ja utelias lapsi kun olin, päätin lähteä tutkimusmatkalle. 

Sillä matkalla olen edelleen. Seksuaalisuus on kiehtova ja jatkuvasti muuttuva maailma ja osa-alue ja se teemana tuntuu nousevan esiin puoliväkisin elämässäni. Ei ehkä ihme, että nousumerkkini on mystinen skorpioni. Toki selvää liikehdintää asian valoon tuomisessa on myös kollektiivisesti. Viime aikoina olen oivaltanut, että seksuaalienergia ja elämänenergia ovat yhtä. Ennen seksi ja seksuaalisuus olivat selvästi muusta elämästä erillisiä. 

Olen käyttänyt elämässäni paljon aikaa omaan kehooni tutustumiseen ja omien halujen ja fantasioiden etsimiseen ja löytämiseen. Siinä on ollut puolensa, mutta vaikka olen osannut nauttia itsestäni, se ei todellakaan ole ollut helppoa muiden kanssa. Seksi miehen kanssa oli alusta saakka jonkinasteinen pettymys ja ensikokemuksista on jäänyt sitkeät uskomukset, jotka ovat rajoittaneet matkaani, mutta joista nyt olen valmis luopumaan. 

Yksi pinttynyt uskomus on, että seksi on jotain, mitä nainen ANTAA miehelle ja jota mies SAA. Pitkään uskoin – kiitos ympäristöni erilaisten epäterveiden viestien, kuvien ja signaalien, että nainen on vain väline, objekti, halujen tyydyttämiskohde, jonka tunteilla ja ajatuksilla ei niinkään ole väliä vaan ainoastaan sillä, mitä hänellä on jalkovälissään. Olen ollut porukoissa, joissa naisesta on puhuttu halventavasti. En itse ole kuitenkaan tullut kohdelluksi huonosti, koska olen ollut aina aika omapäinen. En koskaan halunnut suostua seksiin vasten tahtoani, alistua, “antaa” miehille tai myöskään teeskennellä nautintoa.

En halunnut olla helppo. Halusin olla vahva ja itsenäinen nainen, joka tietää arvonsa ja ottaa tasavertaisesti sitä, mitä haluaa. Mutta vaikka kasvoin enemmän “arvostaviin” piireihin ja aloin järkitasolla ymmärtää, että tasa-arvoisia tässä oikeasti ollaan, kehoni ei ollut samaa mieltä. En saanut sitä mitä kovasti halusin. En pystynyt nauttimaan seksistä puolison kanssa pitkissäkään suhteissa, puhumattakaan satunnaisista suhteista. Yritin suorittaa seksiä ja saada kehoni toimimaan, niinkuin ajattelin, että seksin kuuluu mennä. Opin saamaan hetkellista nautintoa, jonkinlaisen fyysisen tyydytyksen, mutta se jätti lähes aina tyhjäksi. Olin ulkoistanut kehoni ja seksuaalisuuteni pois itsestäni ja seksi ja rakkaus olivat todellakin monesti kaksi eri asiaa. 

Tunsin kateellisuutta myös ”helpoille” naisille ja heikoilla hetkillä tunnen joskus edelleen. Olen kateellinen sille, että nainen voi nauttia seksistä ”miehen veroisesti”. Hassusti sanottu, eikö kukin voi nauttia ihan omalla tavallaan, sukupuolesta riippumatta? Mutta se, että ihan oikeasti nauttii, saa ”helposti” orgasmeja ym? Onko se mahdollista minun kohdallani, tätä olen pohtinut pitkään.

Voiko Nainenkin saada? Ja mitä se Saaminen todella on?

Viime vuosina saaminen on saanut uuden merkityksen, ja toki koko seksuaalisuus. Olen oivaltanut, että minun saaminen ja sen tavoittelu vie aina väärään suuntaan koko osa-aluetta, parisuhdetta ja elämää. Olen oppinut päästämään irti ja keskittämään huomiota muihin asioihin: läsnäoloon, mieheen ja etenkin yhteyden ja rakkauden tunteeseen, joita seksissä on mahdollisuus kokea hyvin vahvasti. Täten olen vapautunut kokemaan vahvasti sekä henkistä että fyysistä nautintoa ja pääsemään vihdoin irti sieltä helkutin päästä. 

Kyllä, seksi voi olla rakkauden kieli – tämän sanominen olisi tuntunut vaikealta vielä jokin aika sitten. 

Meidän suhde ja sen eri vaiheet: alun pumpulihuuma, lapsen synnytyksen jälkeen seurannut kriisi mm. seksuaalisuuden alueella ja uusi tietoisuuden/ymmärryksentaso on nostanut rytinällä esiin kaiken vanhan, joka vielä vaatii käsittelyä myös – ja etenkin tällä osa-alueella. Olemme molemmat joutuneet katsomaan peiliin, peruutuspeiliin, jonne erilaiset, hyvin hyvin sitkeät uskomukset ja mielikuvat seksiin liittyen ovat tallentuneet.

Olen joutunut tai paremmin sanottuna saanut löytää sen, että nainen saa seksin ja seksuaalisuuden kautta mahdollisuuden kokea syvää yhteyttä ja rakkautta, kun hän antaa miehen antaa sitä itselleen. Kun mies tekee aloitteen, hänen aikomuksensa on päästä kokemaan yhteyttä ja rakkautta naisen kanssa yhdessä. Lisäksi mies saa usein kosketuksen omiin tunteisiinsa seksin kautta.  Ei, hän ei pidä sinua objektina tai jonain, jolta ottaa jotain pois. Tämä on kahden kauppa, molemmilla on mahdollisuus nautintoon, molemmilla on mahdollisuus antaa ja saada. Win Win!

Mutta se ei ole helppoa. Ei se olekaan sille, joka joutuu oppimaan uuden kielen. Mutta jokaisen onnistumisen jälkeen huomaan, että edistymme. Kehoni edistyy hitaasti. Se ei yleensä automaattisesti lämpene ajatukselle seksistä, koska siihen on vuosikausia tallennettu, että ”oma nautinto on hyvin epävarmaa”, “olen vaikea”, ”tulee pettymys ja turhautuminen”, ”en saa”, ”mies ottaa, minä annan”. Mutta monesti huomaan, että seksiin liittyy jo hyvin erilaisia, kutsuvia ja puoleensavetäviä ajatuksia. Haluan ruokkia niitä!

Picture

Ymmärrän täysin naisia, joissa herää turhautuneisuus ja jopa viha miehen tehdessä jälleen kerran aloite, silloin kuin ”itseä ei voisi vähempää kiinnostaa”. Sen jälkeen mukaan tunteiden junaan tarraa vielä syyllisyys. Pitäiskö nyt sitten uhrautua kuitenkin? Vuosikausia vanhat mallit aktivoituvat ja liimautuvat päälle sitkeästi kuin sissit. Nämä mallit aktivoituvat myös joskus kesken kaiken ja sekoittavat pakan. How the hell to get out of my head?!!Kaikki tunteet myös tähän aihepiiriin liittyen voi ja kannattaa hyväksyä. Omaa turhautumista ja vihaa ei tarvitse kieltää ja hävittää väkisin. Eikä väkisin pidä haluta, olla seksuaalinen tai seksikäs, jos tuntuu, että muut asiat vaativat ensin huomiota ja käsittelyä. Kaiken a ja o toimivaan ihmissuhteeseen – sen joka osa-alueella – on hyvä kommunikaatioyhteys. Ja ymmärrys siitä, että me voimme muuttua ihan uskomattoman paljon, jos vaan haluamme. Me voimme rikkoa vanhat tunnekaavat ja ohjelmoinnit. Me voimme lisätä ymmärrystä. Me voimme luoda uusia ajatuksia ja tunteita ja nostaa menneisyyden rajoittavat uskomukset päivänvaloon ja poksauttaa ne pois.

Ja sitten joskus on hyvä huomata heittää liiat kelat ja löpinät sivuun ja heittäytyä toimintaan. Omaa halua voi ruokkia ja sille voi antaa mahdollisuuden, vaikka ensireaktio olisi “ei nyt”. Oma kehitysvaiheeni tässä kohtaa elämää on myös oppia täyttämään toisen tarpeita ja oppia antautumaan hetkelle, tilanteelle ja keholleni, vaikka mieli sanoisi muuta. Minulla on kumppani, joka osaa täyttää tarpeitani, mutta aina ei ole kyse niistä.

Siis antaudu nainen, antaudu 🙂

Seksuaalisuus kehittyy kun annamme sille mahdollisuuden ja aikaa, ihan niinkuin mikä tahansa muu elämässä. Tässä maskuliinisessa 24/7 ajassa seksille ei kuitenkaan monesti tunnu olevan aikaa. Mielummin valitsemme käteen sen puhelimen, tietokoneen tai tartumme johonkin “tuttuun ja turvalliseen” asiaan, josta saamme hetkellistä mielihyvää ja varmuuden. Seksi on monesti epävarmaa, koska siinä on kyse (kuitenkin monesti) tunteista, yhteyden ja rakkauden aidosta näyttämisestä, mahdollisuudesta avautua ja näyttää myös haavoittuvainen puoli toiselle.

Jos parisuhteessa ei kulje tällä osa-alueella tai toisella, kannattaa tehdä asialle jotain! Se, mikä ei kasva, kuolee. Ainakin meillä kulkee ihan äärimmäisen hyvin, kun tämä osa-alue on kehittyvässä tilassa. Kehittyvään tilaan ei ole olemassa mitään standardeja eikä itseä tai omaa suhdetta todellakaan pidä verrata muihin. Mielestäni on tärkeä, että molemmilla on hyvä fiilis asian suhteen ja molemmat haluavat kehittyä, lisätä ymmärrystä, kommunikaatiota, avoimuutta. Vaikeuksista todellakin on mahdollista kulkea voittoon, vaikka välillä olisikin jumittavia vaiheita.

Elämä ei aina mene helpoimman mukaan, mutta haasteissa piileekin mahdollisuus aivan niinkuin ilman varjoja ei ole valoja.

Olen itse löytänyt elämäntehtäväni äärelle äärimmäisen paineen ja väsymyksen alla. Olen harrastanut ja harrastan edelleen elämäni parasta seksiä toisen lapsen vauvavuonna, älyttömissä univajareissa. Uskon, että nämä kaksi asiaa liittyvät visusti toisiinsa. Monesti, jos “pää on jumissa ja näen vain triljoona tehtävää asiaa ympäristössä” , suunta on – makuuhuoneeseen!  Koen saavani seksuaalisuuden kautta voimaa, jolla voin luoda ja toteuttaa itseäni niin työssä, äitinä kuin naisena. Ja mitä vielä on tulossa tulevaisuudessa? Intohimon ei todellakaan ole tarkoitus hiipua suhteen edetessä…

En ole “seksiguru”, mutta tämä osa-alue on mukana myös valmennuksissani. Sisäisten tarpeiden tunnistaminen ja oman feminiinisen puolen eheyttäminen on tärkeää ja tämä seksuaalisuus on yksi hyvin inhimillinen, tässä ajassa sivuun painettu tarve, johon liittyy paljon häpeää ja piilotettua. Olen itsekin matkalla ja valmiina oppimaan lisää, sillä oppimista riittää! Antoisinta on jakaa ja oppia yhdessä, huomata, ettemme ole yksin näiden ajatusten ja tunteiden kanssa. Kiitos ystävilleni ja puolisolleni, jonka kanssa olemme päässet avaamaan näitäkin lukkoja!

Lähde sinäkin intohimoiselle matkalle omaan kehoosi, anna nautinnollesi mahdollisuus olla porttina henkiseen kasvuun

Liity postituslistalle ja saat paluupostinina: Tunnista sisäiset Tarpeesi – VOIMApdf:n

Lisää kirjoittajalta Nainen Vol. 2 / Heidi Harju

Sinä et ole yksin! – Tarinani eräästä päivästä, jota en olisi halunnut, mutta joka minulle TAAS annettiin

Halusin kirjoittaa rehellisen tekstin eräästä päivästäni kuluneella viikolla. Haluan myös sanoa, että...
Lue lisää

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.