Kun maailmanmeno ahdistaa

Olen koittanut pysyä somesta poissa viime päivät. En pysty selaamaan facebookia ilman että ahdistun paniikkikohtauksen partaalle. Maailman kauheudet tuntuvat vyöryvän ylitseni. Yritän varjella mielenterveyttäni sillä, että en lue ikävistä asioista liikaa.

Kun olen ahdistunut, teen käsitöitä. Käsityöt ovat pelastus mielenterveydelleni. Olen viimeisen viikon neulonut sukkia ja ommellut. Ommellut ja ommellut. Ystäväni oli viime viikon lomalla ja vietimme melkeinpä koko viikon kahdestaan päivisin, ilman lapsia. Söimme rauhassa hyvän aamiaisen, paljon kahvia ja hiljaisuutta. Sen jälkeen pistimme hihat heilumaan ja ompelimme. Se oli todella, todella rentouttavaa ja ihanaa. Kun saa rauhassa jutella, tai olla vain hiljaa ja ommella. Leikellä kankaita, kiinnitellä nuppineuloja, silitellä saumoja.

Picture 

Viime aikojen ompeluita. Kangas on Marimekon ja on kirpparilöytö.
​Kaava on Hipun Bägi. Ohjeeseen ja ilmaisiin kaavoihin pääset tästä,KLIK!

 

 

​Kun ompelen, keskityn pelkästään siihen. Kaikki muu unohtuu, jopa syöminen voi unohtua (ja se on tunnesyöjälle paljon, se!). Kun ompelen, tuntuu että aivot tyhjentyvät kaikesta. Se on tietynlaista meditaatiota. Kun ompelen, tykkään samalla katsoa Netflixiä, mielellään jotain ihanaa hömppäsarjaa johon ei tarvitse keskittyä. Kun saan lapsivapaata, teen usein kaikista mieluiten käsitöitä.

Olen valmistunut pukuompelijaksi ja modistiksi noin 10 vuotta sitten, mutta en ole virallisesti paljoakaan niitä töitä tehnyt. Vapaa-ajalla sitten senkin edestä. Joskus ajattelin että haluan tehdä ompelijan töitä leipätyökseni, mutta en enää. En ole ainakaan toistaiseksi ollut tarpeeksi intohimoinen siihen työhön.

Picture

Kangas on kirpparilöytö, vanha verho.
Kaava on sama kun edellisen laukun, Hipun Bägi, mutta vain hieman muokattuna suuremmaksi. Siitä tuli viikonloppubägi pojalleni, kun lähdemme muutaman viikon päästä reissuun yksinhuoltajien leirille!

 

 

Tällä hetkellä ompelen vain omaksi ilokseni, ja iloiseksi se minut tosissaan tekeekin. En tiedä mitä tekisin, jos joku päivä en pystyisikään enää tekemään käsitöitä. Minulla on koko ajan joku käsityö kesken, ja kotini pursuaa käsityötarvikkeita.

Usein jos saan lapsivapaata aiheutan mieluummin ompelukaaoksen ympäri kämppää kuin siivoan nurkkia. Kuka nyt haluaa siivota, jos kerran voi ommellakin?

 

Kangas on taas joku kirppislöytö. Ostelen kirppiksiltä kaiken maailman pieniäkin tilkkuja, niistä voi saada mitä vain aikaiseksi kun käyttää mielikuvitusta.
Kaksi meikkipussia  (joista toinen oli äidilleni synttärilahja) Villa ja Villa ohjeella, johon pääset tästä, KLIK.
Poikani myös rakastaa ompeluksiani, ja se on suurin kohteliaisuus minkä voi saada. Olen ommellut hänelle lukuisia vaatteita jotka ovat ihan lemppareita. Olen ommellut ja virkannut hänelle leluja, viimeisimpänä ritarimiekan ja kilven. Ne odottivat lasta aamulla olohuoneessa ja ikionnellinen lapsi hyppi ja kiljui riemusta, halasi ja kiitti minua. Tarhaan hän lähti onneissaan miekka kädessä, ja siellä ylpeänä esitteli, että katsokaa mitä äiti ompeli. Usein lapsi ehdottaa mihin vain, että ”äiti voi sellaisen ommella”.

Picture

Miekka ja kilpi pienelle ritarityypille. Sisällä on retkipatjaa kovikkeena! Kaavat omasta päästä.
Kun on muutenkin jo masentunut, ahdistunut ja paniikkihäiriö vaivaa, ei tee yhtään hyvää mielenterveydelle lukea liikaa terrori-iskuista. Vietin kokonaisen päivän lukien uutisia, katsoen uutislähetyksiä ja seurasin viimeisimpiä tietoja. Tuli olo, että täytyy päästä puhumaan aiheesta ja päästää höyryjä ulos ja keskustella asiasta kaikkien kanssa. Lopulta tuli seinä vastaan, ja lakkasin seuraamasta somea ja uutisia. Se ei auta ketään, että ahdistun liikaa ja alan pelkäämään kaikkea ja kaikkia.

Tällä hetkellä tuntuu siltä että pitää keskittyä hyviin ja positiivisiin asioihin. Tehdä asioita ja tekoja joista tulee hyvä mieli, sen sijaan että keskittyy ikäviin asioihin. Ollaan ystävällisiä toisillemme, ja koitetaan keskittyä hyvyyteen, ja siihen että olemme toisillemme ystävällisiä <3
Lisää kirjoittajalta Masentunut mutsi / Tinna Pehkonen

Blogin uusi osoite!

Hei, kirjoitan tännekin uutiset – siirryin omalle sivustolle eli blogin osoite muuttuu!...
Lue lisää

2 Kommenttia

  • Heippa. Eksyin blogiisi pienen mutkan kautta ja mua alko naurattamaan (hyvällä tavalla!) et tää oli melkein ku olisin itse kirjoittanut. Täällä siis toinen pukuompelija-modisti joka myös halusi joskus tehdä näitä hommia työkseen mutta nyt on uudet tuulet elämässä. Sun työt näyttää just sellasilta kivoilta ja rennoilta mitä ois just mukava surauttaa ommellen kasaan kunhan saan koneen ensin huollettua koska tällä hetkellä se on vaa tappelua. Tulin vaa nii hyvälle tuulelle et oli pakko heittää tällänen random romaani tähän et ihanalta näyttää. Oikeen tosi hyvää keskiviikkoa sulle

    • Voi kiitos, kiva kun eksyit tänne 🙂 Kiitos, mullekin tuli hyvä mieli tästä kommentista, hyvää keskiviikkoa sullekin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.