Kuka minä olen?

Opiskelin aikoinani filosofiaa Manchester Metropolitan Universityssa. Tuolloin päällimmäinen eksistentiaalinen kysymys, joka minua kiehtoi, oli mitä on todellisuus. En vieläkään osaa vastata tuohon kysymykseen muuten, kuin kuvailemalla sitä yksilöllistä kokemusta, joka minulla on oman ympäristöni ja kokemusmaailmani havainnoimisesta.

Toinen kiehtova kysymys, jota olen joskus pohtinut filosofiassa, on kuka minä olen. Teorioita ihmisen minä-käsityksen muodostumisesta on useita. Historiallisesti länsimaisessa filosofiassa ihmisen minäkuva on rinnastettu sieluun, ja sittemmin mieleen. Itämaisissa filosofioissa ihmisen minuus puolestaan mielletään illuusioksi, jossa ihminen luo itselleen harhan yksilöllisestä olemassaolosta, joka on erillinen muusta luomakunnasta.

Sitä, kuka minä olen, kenen sormet tanssivat näppäimistöllä luoden kirjaimia bittiavaruuteen koodattuun tekstinkäsittelyohjelman tiedostoon, voisi pohtia loputtomiin lennokkaiden teorioiden ja yläkäsitteiden nojalla. Ehkä sinua kiinnostaa kuitenkin enemmän totuus minusta konkretian tasolla.

Nimeni on Anna. Synnyin Raahessa 1980-luvun puolivälissä tavalliseen perheeseen, jossa oli äiti, isä, kaksi teini-ikäistä tytärtä ja kissa. Kasvoin jossain määrin tyytymättömäksi nuoreksi ihmiseksi, ja lähdin etsimään itseäni maailmalta hyvin varhaisessa vaiheessa. Muutin Tampereelle 16-vuotiaana ja kävin siellä ilmaisutaidon lukion. Lukion jälkeen lensin töiden perässä Isoon-Britanniaan, jonne asetuin vuosikymmeneksi.

Olen opiskelija, rakastan oppimista, uusien asioiden omaksumista ja oivaltamista. Luovuus on minulle melkein yhtä tärkeää kuin hengittäminen, ja teen paljon asioita, joissa voin hyödyntää luovuutta. Olen valmistunut luovan kirjoittamisen kandidaatiksi MMU:sta vuonna 2011. Suuri unelmani on kirjoittaa romaani. Toinen, ainakin yhtä suuri unelma, on perustaa perhe ja tulla äidiksi.

Palasin Suomeen vuonna 2012 kipeän ihmissuhde-eron ja sitä seuranneen hermoromahduksen saattelemana. Jätin taakseni kymmenen vuotta kestäneen päihdekierteen, kaksoiselämän, jolla ongelmiani peittelin, ja lyhyiden ihmissuhteiden jatkumon. Vuonna 2017 minulla todettiin traumaperäinen stressihäiriö, joka on lapsuudesta saakka kertyneiden traumatisoivien kokemusten kulminoituma. Olen rakastunut tulisesti ensimmäisen kerran 20-vuotiaana, ja palanut loppuun ensimmäisen kerran kolmekymppisenä. 

Diagnoosi muutti elämäni. Sain viimein selkeän selityksen omituisille oireille, jotka olivat häirinneet minua ensimmäisestä romahduksestani lähtien. Käyn kolmatta vuotta terapiassa, ja olen sitä mieltä, että jokainen ihminen varmasti hyötyisi terapeuttisesta työskentelystä. 

Vuonna 2020 valmistuin ratkaisukeskeiseksi valmentajaksi, ja olen vastikään suorittanut loppuun neuropsykiatrisen valmentajan tutkinnon. Syvennän tällä hetkellä tietotaitoani opiskelemalla Valmentamon LCF Life coach Master -tutkintoa, sekä Tietoisuusakatemian tietoisuusohjaajaksi. Kouluttautuminen valmentajaksi on antanut minulle edelleen avaimia ja työkaluja oman itseni tutkiskeluun ja auttanut kirkastamaan itselleni sitä, kuka minä todella olen ja mitä haluan. 

Minulla on syvä tarve saada auttaa muita. Se tuo elämääni merkitystä. Olen valinnut auttamisen kohteeksi naiset, sillä tunnen syvää myötätuntoa kanssasisariani kohtaan. Etenkin heitä, jotka ovat kokeneet elämässään kolhuja, mutta siitä huolimatta haluavat menestyä elämässään ja ovat motivoituneet tekemään elämässään niitä muutoksia, jotka mahdollistavat tuon menestyksen, tarkoittipa se sitten mitä hyvänsä. Sillä menestys on yksilöllinen käsite.

Olen yrittäjä, minulla on digimarkkinointiin suuntautunut yritys Kurimus Content, sekä ratkaisukeskeiseen valmennukseen suuntautunut aputoiminimi Kurimus Coaching. Olen myös luonut Alkuvoima-valmennuksen, joka on suunnattu naisille, jotka haluavat vahvistaa omaa minä-käsitykstään, itsetuntoaan ja parantaa siten elämänlaatuaan ja ihmissuhteitaan.

Jokainen nainen ansaitsee tuntea olonsa jumalattareksi. Eikä siihen tarvita ulkopuolisia vahvistamaan tuota sisäistä olotilaa, vaan ainoastaan uskoa itseen, yhteys omaan todelliseen olemukseen, ja rohkeutta elää tuosta aidosta ja todellisesta minästä käsin. Sillä mikään ei ole viehättävämpää kuin ihminen, joka uskaltaa olla aito oma itsensä. Me kaikki olemme sen arvoisia.

 

Samankaltaisia ​​artikkeleita

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.