Kova ikävä!

Kesä on vienyt mukanaan ja koneella olo on vähentynyt huomattavasti viimeisen kuukauden aikana. Luonnollisesti blogin päivittäminen ja muukin somettaminen on sitä mukaa jäänyt vähemmälle. Muutoksen tuulet puhaltaa muutenkin elämässä ja niistä myöhemmin.Viime viikolla sain viettää mahtavan retriittiviikon luonnonhelmassa Porlammilla. Rising together- retriitti kesti kuusi päivää ja se oli itselleni pisin aika mitä olen Oliverista ollut erossa. Välillä oli kauhea ikävä mutta sitten toisina hetkinä aika kiiti niin nopeasti, etten edes muistanut koko pikku miestä. Ikävää helpotti se, että tiesin Oliverin olevan hyvissä käsissä mieheni kanssa ja sitten loppuviikosta tuli vielä mummi hoitamaan meidän pienokaista. Olin hyvin onnellinen retriitin loputtua, sillä olin enemmän kuin innokas näkemään taas oman sydänkäpysen. Ja olihan se kohtaaminen mahtavaa!

Olin odottanut imetyksen loppuvan näin pitkän tauon jälkeen mutta toisinhan poika päätti. Mut nähdessään Oliverilla oli onnellinen ilme kasvoillaan ja sitten pää alkoikin mennä automaattisesti kohti rintaa. Viikon aikana olin kokeillut, että tuleeko sieltä maitoa vielä ja kyllähän sitä näytti tulevan. Maidon tulo on kuitenkin vähentynyt paljon ja niin on Oliverin rinnalla käyntikin. Mutta pojalle niin tärkeästä asiasta on kyse, että en malta täysin sitä vielä lopettaa. Oliver on nyt 2v.2kk ja on oikein energinen ja innokas pikkupoika. Mielipuuhaa on kivillä hyppinen ja juokseminen. Häntä ei niinkään kiinnosta hiekkalaatikkoleikit vaan vauhtia ja actionia täytyy selkeästi olla tarjolla.

Retriitistä voisin kirjoitella erillisen postauksen, koska se on niin laaja aihe käsiteltäväksi. Tuollaiset lomat tai irtioto arjesta ovat todella paikallaan! Uskon, että kun äiti panostaa omaan jaksamiseensa ja itseensä rakentavalla tavalla, saa siitä koko perhe hyvin paljon. Itsestä huolehtiminen ei ole itsekästä ja sen kaikkien äitien tulisi muistaa. Me äidit vaan niin helposti laitamme lapset ja jopa miehen oman itsemme edelle. Mielestäni se ei ole kauhean pitkä kantoinen ratkaisu, se alkaa pikku hiljaa nakertamaan niin parisuhdetta kuin koko perhe-elämää. Suosittelen kaikille äideille juuri tämän kaltaista rakentavaa irtiottoa arjesta. Lähtiessä sisäiselle matkalla, pääsee aivan mielettömään seikkailuun mukaan. Eli kaikkein parhaimmat seikkailut ja tunnepitoisimmat asiat löytyvät juuri sinun sisältäsi, ei ulkopuoleltasi.

Tässä videolla pääsette  vähän retriitin tunnelmiin. Olen muuten aloittanut videoiden tekemisen myös vlogiassa mutta laitan ainakin osan videoista myös tulemaan oman blogini kautta.

Muutuin blondiksi retriitin aikana ;)Vähän aihealue näytti rönsyilevän mutta kirjoituspeli on taas auki =)

<3:lla
Elina

Picture

Lisää kirjoittajalta Mielen ja kehon vapaus/ Elina Ojaniemi

Lukemisen voima – tie itsetuntemuksen syventämiseen

Yleisesti on tiedossa että lukeminen kannattaa monista syistä. Lukemisen on todettu mm....
Lue lisää

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.