Kotijoogaharjoitus juuri sinulle!

 

Lupasin videoida kesätauon ajaksi seniorijoogille kotijoogaharjoituksen. Kun sitä tuossa katselin, totesin sen kyllä sopivan muillekkin, joten tässä sinulle ilmainen, helppo joogatreeni! Kokonaisuudessaan harjoitus kestää alle tunnin riippuen siitä kuinka paljon teet lihaksia vahvistavia liikkeitä ja kuinka kauan olet venytyksissä. Niitten määrät ja kestot voit päättää itse.

Tunti on siis alunperin suunniteltu sekä miehistä että naisista koostuvan senioriryhmän mukaan, joten teen liikkeistä helppoja versioita, pärjäät varmasti mukana vaikka et olisi joogannut aikaisemmin. Harjoituksen alussa tehdään varioituja aurinkotervehdyksiä, voit jättää punnerrukset kokonaan pois halutessasi ja jäädä konttausasentoon kissanselkä-lehmänselkä liikkeeseen. Seisomasarjayhdistelmät tehdään flowmaisesti hengityksen mukaan, älä ota siitä stressiä jos tuntuu hankalalta, kunhan hengität jotenkin 😉 Lopuksi siis vahvistetaan ja venytellään lihaksia.

Kotijoogaharjoituksen välineet

Et välttämättä tarvitse mitään erityisiä välineitä, joustavat vaatteet riittävät. Mikäli sinulla ei ole joogamattoa, tee harjoitus liukumattomalla alustalla paljain jaloin. Käytän videolla joogatiiltä, joka on hyvä apu jos tuntuu ettet muuten taivu asanoihin. Tiilen sijaan voit käyttää kirjaa tai vaikkapa korkeaa, muovista pakastusrasiaa. Venytyksissä hyvä käden jatke on (jooga)vyö, jumppakuminauha tai pitkä huivi. Näin pääset rennonpaan venytykseen kun ei tarvitse yrittää käsillä ylettää mihinkään. Mitä rennommaksi pääset venytyksen aikana, sitä paremmin lihas avautuu.

 

Joogaharjoitus, teknisistä ongelmista huolimatta…

Kuten huomaat, tarjolla on kaksi linkkiä. Tallennustila ei riittänyt yhteen pitkään videoon, joten ensimmäinen video kestää noin 33 minuuttia ja pääosa venytyksistä löytyy toiselta noin 5  minuutin videolta.Videot kuvattu Hyvinkäällä Hyvinvointistudio Volaren tiloissa. Sitten itse asiaan, kotijoogaharjoitus juuri sinulle, ole hyvä:

Kotijoogaharjoitus osa 1

Kotijoogaharjoitus osa 2

 

Mielikuvarentoutus ja treenivideoita

Jos haluat käyttää tekemääni mielikuvaharjoitusta loppurentoutumiseen ja lukea enemmän rentoutumisesta, klikkaa postaukseni aiheesta Onko rentoutuminen vaikeaa;5 vinkkiä ja harjoitus.

Aikaisempia, lyhyempiä joogavideoitani voit käydä katsomassa näistä postauksista:

Voihan vatsa (videolinkki sivun lopussa)

Kohti valoa (videolinkki sivun lopussa)

Sattuuko selkään

Vähempikin riehuminen riittää

Kuka sä oot, ilmianna itsesi (videolinkki sivun lopussa)

 

Mukavia hetkiä joogan parissa sinulle!

Lisää kirjoittajalta Jokaisen naisen joogaa/Saila Rajala

Uudet tuulet puhaltaa

  Aloitin ryhmäliikunnan ohjaamisen 25 vuotta sitten. Jostain syystä päässäni on kaikki...
Lue lisää

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.