Kokemuksia EFT-verkkokurssista

Yhteistyössä Mieliliike Hyvinvointipalveluiden ja Karita Palomäen kanssa

Sain tilaisuuden testata Karita Palomäen Vapauta Tunteesi – EFT Tapping -verkkokurssia. Olin tutustunut EFT:hen (Emotional Freedom Technique) eli naputteluun jo aiemmin seuraamalla yhdysvaltalaisten Nick ja Jessica Ortnerin Tapping Summitia parina vuotena. Tiesin kuitenkin, että Karitalla on laaja osaaminen psykofyysisenä fysioterapeuttina ja NLP työnohjaajana. Halusin kokeilla, mitä uutta voisin oppia naputtelusta. Selvisi, että yllättävän paljon!

Naputtelu on helppoa itsehoitoa, jossa sormenpäillä naputellaan kasvoissa ja kehossa sijaitsevia akupisteitä. Mutta voi hyvänen aika! Olin aiemmin omaksunut vain summittaiset paikat naputtelulle. Karita kävi nettikurssilla oikeat naputtelukohdat läpi lähes anatomisen tarkasti. Ja vaikka periaatteessa kehoa voi naputella mistä vain, huomasin oitis, että oikeasta kohdasta naputtelemalla vaikutus on aivan eri luokkaa. Lisäksi Karita opetti laajemman naputteluproseduurin, jossa käydään läpi myös sormien ja kämmenen pisteet.

Opin kurssilla lähes joka luennolta jotain uutta. Aiheita olivat mm. oman kehon kuuntelu, tunteen ja kivun seuraaminen, unettomuuden hoito, työskentely kroonisen kivun kanssa voimavarasuuntautunut EFT sekä uskomusten työstäminen.

Naputtelun avulla oivalsin, että alaselässäni ollut sitkeä kipu, joka ei hellittänyt edes joogalla ja venyttelyllä, olikin itse asiassa lapsuudesta peräisin olevaa surua, pelkoa ja turvattomuutta. Jo sen oivaltaminen, että selässäni ei ole mitään varsinaista vikaa vaan kyse on tunteesta, helpotti oloani. Ja hämmästyttävää kyllä, naputtelemalla se kipu hälveni selästä muutaman päivän kuluessa eikä ole palannut. Huikeaa!

Minulla oli tapana kuunnella luennot aamuisin ennen töihin lähtöä. Se ei kuitenkaan ollut itselleni paras vaihtoehto, sillä olen luonteeltani hyvin vilkas ja nopea. Karitan luennot ja naputtelut taas etenevät varsin rauhalliseen tahtiin. Mietinkin, että ne toimisivat varmasti erinomaisesti illalla rauhoittamaan ja edistämään nukahtamista.

Kenelle sitten suosittelisin tätä kurssia? Jokaiselle omasta hyvinvoinnistaan kiinnostuneelle. Kurssi sopii erityisen hyvin niille, jotka haluavat oppia ymmärtämään oman kehon ja mielen välistä yhteyttä. Lisäksi kurssilla tuli erinomaisia vinkkejä unettomuuden hoitamiseen ja turvallisuuden lisäämiseen sekä omien voimavarojen lisäämiseen. Kenellepä voimavarojen lisääminen ja itsestä huolehtiminen eivät olisi tarpeen?

Karitalla alkaa uusi kurssi tammikuussa 2018. Voin oman kokemukseni perusteella suositella tätä kurssia, joka on kattavuudessaan, selkeydessään ja monipuolisuudessaan huikea kokonaisuus. Se sopii sekä sellaisille ihmisille, jotka eivät ole ennen kuulleetkaan naputtelusta sekä sellaisille, jotka ovat tutustuneet siihen omatoimisesti. Ammattilaisen selkeällä opastuksella kuka tahansa voi opetella helpon naputteluprotokollan, jonka tekemiseen menee vain muutama minuutti.

Karita Palomäen kotisivut löytyvät täältä.

Samankaltaisia ​​artikkeleita

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.