Kohtuviisautta kuunnellen, uuden synnyn äärellä

On kevätpäiväntasaus, jolloin valo ja varjo kohtaavat toisensa tasapainoisina.

Kevään siemenet on kylvetty ja tunnen uuden alun ottavan tilaa sisälläni. Tammikuusta alkaen olen kypsytellyt uutta luomusta mielessäni, antanut sen majailla sydämessäni, hautua ja muhia. Raapustanut nimiehdotuksia päiväkirjaani, luonut ideakarttaa ja visioinut tulevaa. Uskallanko, olenko valmis, onko nyt oikea hetki. Nimen valinta ottaa aikansa, mutta sitten se laskeutuu tajuntaani ja tiedän sen olevan juuri oikea.

Kohdussani tuntuu. Kuukautiset eivät tulleet ajallaan uutena kuuna, eikä vereni virtaa vieläkään vaikka kuu paistaa jo täytenä. Sydämessä läikähtää jo kupliva odotus. Vatsani laajenee, mutta raskaustesti näyttää negatiivista. En kuitenkaan usko tulosta, tunnenhan minä että jotain siellä kohdussa nyt kasvaa!

Kevätpäiväntasauksen päivänä sitten löydän itseni patentti- ja rekisterihallituksen sivuilta, omaa toiminimeäni virallistamassa. Yksi unelma alkaa tulla konkreettisemmaksi. Kuu jatkaa kiertoaan, mutta vuotoani ei vieläkään kuulu ja toinenkin testi näyttää negatiivista.  Käyn läpi tunteita pettymyksestä suruun ja epäluottamukseen kehoni tuntemista kohtaan. Tästä tunnemyrskyn silmästä löydän kuitenkin viestin irtipäästämisestä. Oliko mieleni päässyt jo “haluamaan” enemmän, kuin mitä oli tähän hetkeen tarkoitettu? Voisinko olla kiitollinen kaikesta siitä mikä jo nyt on, haluamatta lisää? Hengitän, ja voin tuntea yhteyden lapsiini – tuleviin & menneisiin, tässä ja nyt. Henki on kaikkialla, ja niin myös voin olla yhteydessä lapsiini, tuntea heidät tuulenvireenä poskillani, auringonsäteissä kasvoillani. Mikään ei ole itsestäänselvyys, ja näkymättömän tuominen näkyväksi, sielun punominen kehoksi on vain Suuren Mysteerin hallussa.

Sen jälkeen oivallus valtaa mieleni… Minähän olen raskaana! Kaikille niille sisimmässäni oleville unelmille ja juuri parhaillaan olin synnyttämässä yhtä unelmistani, omaa toiminimeäni ja työtäni raskaana olevien, naisten ja äitien parissa vahvemmin näkyväksi. Olin synnyttämässä ja tuomassa itseäni uudelleen näkyväksi, omassa elämäntehtävässäni. Juuri Mama oli syntymässä ja minä myös – juurtumassa sen myötä omaan Juurimama-olemukseeni. Se tuntui jännittävältä, jopa pelottavalta ja herätti myös epävarmuutta, epäilyksiä ja mielen pelkoa epäonnistumisesta… Tiesin kuitenkin, että synnytys oli tulossa enkä voisi muuta kuin kohdata pelkoni ja päästää irti lopputuloksesta, koska se ei edes ollut tärkeää. Tärkeää oli synnyttää sydämeni toiveet näkyväksi, olivatpa ne sitten lapsia, projekteja, taidetta . . . Mitä vain kykenen kohtuni voimalla luomaan, luottaen, että sille on paikkansa tässä maailmassa. Niinkuin synnytyksessä nainen tuo lapsensa maailmaan synnyttäen itsensä uudelleen äidiksi, niin minäkin olin luomisprosessin ja itseni uudelleen synnyttämisen tai oikeastaan juurruttamisen äärellä. Juurruttamassa itseäni vahvemmin tehtävääni, olla näkyvänä Naisena, omana itsenäni niiden aiheiden äärellä, jotka koen sydämessäni todella tärkeäksi, eli äitien hoivaamisen ja naisten voimaantumisen, Suuren Äidin palveluksessa toimien. Ja tietenkin kohtuni ja kiertoni eli täydellisessä synkronisaatiossa tämän kaiken luomistyön keskellä. Energeettisellä tasolla olin raskaana ja näin ollen vuotoni ei kuulunutkaan virrata.

Toukokuun uutena kuuna Juuri Mama sitten tuli näkyväksi ja muutamaa päivää myöhemmin alkoi kuukautisenikin. Yksi sykli sulkeutui, toisen avautuessa.

Kuten kaikki alkaa siemenestä, pikkuhiljaa kasvaen ja voimistuen, sallin itseni tehdä tätä kasvumatkaa omaan tahtiini. Ja kuten taimet tarvitsevat valoa ja vettä kasvaakseen, muistan minäkin ravita itseäni rakkaudella ja hyväksynnällä, matkan jokaisessa vaiheessa. Kohtu kompassinani, sydämen totuuteen juurtuneena.

 

Juuri Maman matkaa pääset seuraamaan facebookissa: https://www.facebook.com/juurimama/

ja instassa: https://www.instagram.com/juurimama/

Nettisivut tulevat ajallaan, kuulet kyllä sitten.

Oman rummun rytmissä kulkien. Kuva Iida Liimatainen

Lisää kirjoittajalta Äiti Maan Ääni

Pyhällä äitiyden polulla

Kaikki elämä on lähtöisin Äidistä (kyllä, isä on aivan yhtä olennainen ja...
Lue lisää

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.