Kohti synnytystä

 

Kaikki jotka ovat hieman pidempää seuranneet blogiani tai tuntevat minut, tietävät että pidän synnytystä naisen elämässä äärimmäisen tärkeänä kokemuksena. Synnytykset jäljet vaikuttavat pitkään niin hyvässä kuin pahassa. Ensimmäiseen synnytykseen valmistauduin perusteellisesti ja nyt viimeistään olen tähänkin tulevaan, muutaman viikon kuluttua tapahtuvaan kokemukseen, kääntänyt katseen.Itse kiinnitän erityishuomiota omaan kehoon ja hoidan ja hellin sitä etenkin synnytyksen lähestyessä- toki muulloinkin. Nainen on voimakas olento, jolla on vuosituhansien kokemus synnyttämisestä. Uskon omaan kehooni ja voimaani synnyttää. Uskon myös, että hyvällä valmistautumisella on vaikutusta synnytyksen kulkuun. Harva tosiaan sitä maratoonia tai ylipäätänsä mitään tärkeää kokemusta lähtee yrittämään valmistautumatta. Tieto synnytyksen kulusta on tärkeää mutta vähintään yhtä tärkeää on tutustua omaan mielensä sopukoihin, mahdollisiin pelkoihin kuin myös siihen, mitä itse voi tehdä fyysisesti synnytykseen valmistautumisessa.

Mielestäni ei ole järkevää asennoitua synnytykseen siten, että kyllä ne siellä kertoo mitä pitää tehdä sekä epiduraali on autuaaksi tekevä asia. On hyvä muistaa että synnytys ei ole sairaus, etkä sinä ole potilas.

Hoivaaminen ja tärkeiden ihmisten läsnöolo on toki synnyttyksen kannalta oleellista mutta loppupeleissä kokemus on täysin sinun. Hyvä kysymys on,  haluatko että sinulle tehdään asioita vai oletko itse aktiivinen toimija synnytyksen osalta? Hyvä valmistautuminen voimaannuttaa jo itsestään, sillä haluammehan olla osallisena elämämme tärkeimmissä tapahtumissa kokonaisvaltaisesti.

Äitiysloma on itselläni alkanut ja sen kunniaksi teinkin videon, jossa käyn läpi kotona tehtäviä liikkeitä, jotka ovat itselläni toimineet tosi hyvin, niin viime kuin tässäkin raskaudessa. Itselleni toimii liikunta stressinpoistaja parhaiten ja sitä olenkin koko raskauden tehnyt säännöllisesti. Nyt luonnollisesti tahti on alkanut hiljentyä ja olen keskittynyt enemmän rauhallisempaa tekemiseen ja olemiseen. Sali ei niin kauheasti enää houkuttelu, vaikka siellä tulee varmasti käytyä synnytykseen asti, painopisteen ollessa hieman eriasioissa kuin voiman ja lihaksen kasvatuksessa.

​Alla muutama kuva asennoista joissa olen viihtynyt hyvin.

Picture

Roikkuminen tuntuu hyvälle edelleen. Uskon että synnytyksen aikanakin käytän tätä kivunlievityksenä.
Picture

Jalat ja peppu seinään kiinni ja sisäreisien ja nivusten venytys. Tässä asennossa voi lueskella ja rentoua.
Picture

Käsilläseisomista en suosittele jos sitä ei ole ennen raskauttakaan tehnyt. Jostain syystä itselläni on ollut viime ja tässä raskaudessa tarve olla ylösalaisin. Korvaavan asennon näet videolta. Spinning babies- tekniikan avulla pystyy vaikuttamaan mm. vauvan virhetarjontaa kohdussa ja tasapainoittamaan lantion seutua.
Picture

Physio- eli “monsteripallo” on ollut meillä käytössä jo yli kymmenen vuotta ja kuuluu ns. sisutukseen. Se toimii meillä työpöydän tuolina ja sillä tulee silloin tällöin kikkailtua erilaisia liikkeitä. Aivan loistava apu myös synnytyksessä.Videolla kerron hieman raskauden kulusta sekä synnytykseen valmistautumisesta.

Toivon että saisin vielä tässä ennen laskettua-aikaa postauksen kokonaisvaltaisesta synnytykseen valmistautumisesta. Saa nähdä millainen tämän mamman inspiraatio on kirjoittamiseen ja aktiiviseen tekemiseen.<3:lla
Elina

Lisää kirjoittajalta Mielen ja kehon vapaus/ Elina Ojaniemi

Lukemisen voima – tie itsetuntemuksen syventämiseen

Yleisesti on tiedossa että lukeminen kannattaa monista syistä. Lukemisen on todettu mm....
Lue lisää

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.