Kohtaa kohtusi viestit rakkaudella

Kokemuksia ja huomioita oman kehon toiminnan kunnioittamisesta ja arvostamisesta.

Viimeisimmän synnytykseni jälkeen kuukautiseni ovat olleet hyvin runsaat. Se on aiheuttanut huolta. Kaikki on suunniteltava sen mukaan, että pääsee vessaan. Kuukupin tiheä tyhjennysväli on työläs, milloin tahansa alla voi olla lätäkkö. Olen kaivannut mahdollisuuksia vuotaa ilman huolta.

Minulla on pieniä lapsia, joten vessassa käynti yksin on melko harvinaista. Kuten myös se, että lapset eivät riko tai sotke mitään mukana ollessaan. Nopeat ja hätäiset tamponien ja kuukuppien asettamiset ovat arkipäivää. Vääränlainen, epätoivottu kosketus saa minut aina ahdistumaan. Olen kokenut ahdistusta, turvattomuutta epäkunnioitusta asettaessani tamponeja vauhdilla, samalla kun estän lasta heittämästä hammasharjaa vessanpönttöön.

Kuukautiset ovat siis aiheuttaneet stressiä. Pyhästä, kauniista ja opettavaisesta jaksosta tuli selviytymistä. Arkihan on muutenkin melkoista selviytymistä! Kehoni ei ollut tullut kuulluksi.

Olen huomannut, että tärkeintä kuukautisten aikana on muistaa kolme asiaa.

Pysähdy. Kuuntele kehoasi. Vuoda rauhassa.

Stigman tunnistaminen

Siitä huolimatta, että noin puolet maapallon ihmisistä vuotaa verta kohdustaan, ovat ohivuodot, veritahrat ja muut merkit vuodosta ovat häpeän ja piilottelun aihe. Kaikille käy joskus vahinko. Kun sen sanoo ääneen, kenenkään ei tarvitse kuvitella olevansa ainoa. Kuukautisvuoto on luonnollista. Ei siis stressiä tahroista!

Olemme usein oppineet, että kuukautisten aikana naisen tunteilla ei ole arvoa. Mielenliikeet ja voimakkaat tunteet laitetaan hormonien piikkiin. Tässä ajatusmallissa unohdetaan täysin kunnioitus kehon luonnollista toimintaa kohtaan. Kaikki tunteet ovat sallittuja, ja niillä on tarkoitus. Kun elää tunteet läpi, ne myös menevät ohi.

Kuukautisten aikanakin, sinun tunteesi ovat sinun tunteitasi. Sinulla on niihin oikeus.

Kehon viestit kehoittavat pysähtymään. Anna itsellesi aikaa ja hoivaa. Vuoda rauhassa. Anna kehosi ja mielesi kokea tämä sykli. Se että sen ominaispiirteistä on yhteiskunnassa tehty heikkoiksia, ei koske sinua. Anna itsellesi mahdollisuus tutkia sisintäsi ja toimia sen mukaan.

Käänny rauhassa sisäänpäin.

Kannamme kehossamme esiäitiemme kaltoinkohtelua

Kerroin epämiellyttävän kosketuksen aiheuttamasta ahdistuksesta. Pelot ja traumat kulkevat sukupolvien yli. Kannamme sisällämme esiäitiemme taakkaa. Se kulkee sukupolvien läpi, kunnes sen joku pysähtyy kohtaamaan. On tärkeää hyväksyä osana omaa historiaansa omat esivanhempansa. Itsessään asuvat pelot, pimeys ja katkeruus eivät välttämättä ole sinun elämäsi aikana kokoamaan taakkaa. Niistä ei pidä syyttää itseään, mutta niitä ei pidä ohittaa.

Osa naisista kantaa sisällään jatkuvaa väkivallan uhkaa, ylisukupolvista traumaa vakiintuneesta hyväksikäytöstä ja häirinnästä. Tämä vaikuttaa paljon siihen, kuinka haluamme että meitä kosketaan, kuinka meitä lähestytään. Myös omat tunteet ja kokemukset varastoituvat kehoon, ja saattavat nousta yllättäen pinnalle. Kova tai yllättävä kosketus, luvaton penetraatio (edes tamponilla) tai kosketus paikkaan joka sitä ei kaipaa saattaa laukaista näitä traumoja.

On tärkeää suhtautua itseensä rakkaudella, ja koskea itseään rakkaudella. Myös kumppanin kanssa. Jos kuuntelet kehoasi, ja ei se ole vielä valmis ottamaan mitään sisäänsä, kunniota sitä. Kun kosketat itseäsi, kuuntele miten kehosi ja vaginasi haluaa tulla kosketetuksi. Kosketa itseäsi aina kunnioituksella.

Kerran unohdin, olinko käyttänyt tamponia. En löytänyt tamponia, mutta löysin oman kohdunsuuni. Äkillinen kosketus sai aikaan voimakkaan tunnereaktion. Itku, loukatuksi tuleminen, turvattomuus. Käsittelin tunnetta koko illan. Kokemus oli erittäin ahdistava, mutta myös opettavainen. Kohdunsuun koskettaminen on mielenkiintoinen kokemus, hyvin lähellä voiman alkulähdettä. Voit kokeilla, kokeile ajan kanssa ja hellyydellä. Tunnustele mitä nousee esiin. Anna sen tulla, anna sille aikaa.

Kehon kauneus ja viisaus

Takaisin stressaaviin kuukautisiin. Sain tyynen mielen, sekä kivuttoman ja lyhyen kuukautisvuodon, kun otin kehoni ja mieleni viestit huomioon. Pysyin enimmäkseen kotona. En käyttänyt tamponia tai kuukuppia, koska tiedostin niiden aiheuttaneen usein ahdistusta. En pidä myöskään muovista, joten paksut kankaat ja kestosuojat imivät vuodon.

En suorittanut kotitöitä, annoin itselleni aikaa. Kuuntelin itseäni, ja jaion tuntemuksiani. En jäänyt yksin. Tietenkään kaikki ei ollut edelleenkään pelkkää onnea ja hattaraa. Elämään kuuluu tunteita, ja pimeämmätkin jaksot ja tuntemukset ovat tärkeitä kokemuksia. Olen huutoitkenyt ruokapöydässä, heittänyt lusikan seinään ja suuttunut rakkaimmilleni. Mutta olen hyväksynyt omat tunteeni ja kokenut tulleeni hyväksytyksi.

Pitkästä aikaa nautin vuotamisen tunteesta. Valahtamisen tunteet muistuttivat minua hedelmällisyydestä, oman kehoni viisaudesta ja voimasta.  Se sai minut tuntemaan itseni kauniiksi.

Tämän ei ole tarkoitus olla neuvo kuukautissuojan valintaan tai selvitys oman mielesi salaisuuksista. Tämä on kirjoitettu, että muistaisit kuukautisten aikana

 

pysähtyä

kuunnella kehoasi

vuotaa rauhassa

 

 

Mielenrauhaa toivottaen,

Kiia, keskellä punaista kuunkiertoa

 

Samankaltaisia ​​artikkeleita

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.