Kirjoittaminen on pakkopullaa

 

Kirjoittaminen on viime kuukausien aikana tuntunut työläältä. Tuntuu että asiaa olisi mutta miten ihmeessä sen saisi työstettyä tekstiksi asti! Olen myös huomannut että rima kirjoittamiseen on noussut, sillä Naiseuden Voiman tiimissä on aivan mahtavan hyviä kirjoittajia ja oma tekeminen näyttää vaatimattomalta heihin verrattuna. On helppo edelleenkin sortua vanhaan perisyntiin eli itsensä vertaamiseen muihin. Se on iso asia jos haluaa lamaannuttaa toiminnan ja tuntea itsensä vajaavaiseksi. On kuitenkin helpotus että omien tunnekaavojensa ja ajatuksiensa läpi pystyy suurimmilta osin jo näkemään. Olen huomannut että pystyn koko ajan hyväksymään paremmin ja paremmin oman vajavaisuuteni, jolloin myös pystyn rakastamaan ja arvostamaan itseäni helpommin.En tunne kuitenkaan kateutta muiden mahtavasta tavasta kirjoittaa vaan suurta ylpeyttä siitä että meillä on Naiseuden voimassa jo yli 40 mahtavaa naista bloggaamassa ja jakamassa erittäin syväänluotaavia ja rohkeita asioita omasta elämästään. Kirjoitukset ovat koskettaneet monia ja voin ylpeänä todeta, että Naiseuden voimasta on tulossa kovaa vauhtia uuden ajan naisten foorumi.

Nämä pienet veitikkaiset pitävät myös huolen siitä että fokus pysyy oleellisessa <3Naiseuden voiman tekijätiimi on laajentunut hurjasti sen alkuajoista saakka. Muistan vielä kun kirjoitin hieman yli 3 vuotta sitten ensimmäisen tekstini Naiseuden voimaan ja enpä olisi silloin vielä uskonut miten valtavan ihania naisia tiimiin tulee mukaan! Ensimmäisiä postauksia tehdessäni mukanani kulki pelko. Kysymyksiä ja ajatuksia vilisi päässäni. Mitä muut ajattelevat minusta jos paljastan elämääni? Osaanko kirjoittaa? Miten paljon kirjoitusvirheitä tulee? Miten osaan jäsennellä ajatuksiani tekstiksi? Lukeeko kukaan kirjoituksiani? Jos lukee niin saanko huonoa palautetta? Miksi ketään kiinnostaisi ajatukseni?

Aloitin kuitenkin kirjoittamisen peloistani huolimatta ja jatkoin vaikka epämukavat tunteet kulkivat mukanani varsinkin aina ennen julkaisu napin painamista. Ajan mittaa epämiellyttävät tunteet alkoivat kaikkoamaan ja kirjoittamisesta tuli rutiini. Kirjoittaminen on hauskaa mutta huomaan, että perfektionismi peikko vaanii helposti edelleen olan takana ja jos sille antaa vallan, silloin ei minkäänlaista tekstiä synny.

Liian kovat tavoitteet voivat muodostua myös tekemisen esteeksi. Viime syksynä aloin miettimään blogin viemistä ammattimaisempaan suuntaan ja ajatus oli, että saisin kirjoittamisesta myös korvausta. Aloin miettiä sanamääriä, oikeita lauserakenteita, täydellisiä otsikoita, kiinnostavia aiheita, järjestelmäkamerakuvia ja näin fokus meni väärään suuntaan. Tästä seurasi jonkinlainen sisäinen blokki ja epäilys, että miten minä huonolla suomenkielentaidoillani voisin ansaita mitään kirjoittamisella. Kirjoittamisesta tuli pakkopullaa ja aina miettiessäni kirjoittamista tunsin ainoastaan ahdistusta. Keväällä kirjoittaminen sitten jäi muiden asioiden alle ja en ole juuri saanut kirjoitettua mitään edes paperille. Nyt suuntaan huomioni toisenlaisiin asioihin!

Ole saanut palautetta kirjoittamisesta myös ihanilta ystäviltäni. Kirjoitusoppiin kannattaa panostaa =DNyt olen päättänyt että keskityn tekemiseen tulosten sijasta. Postailen sydämestäni käsin enkä pakosta. Naiseuden voimassa työskentely on antanut ja opettanut niin hurjasti asioita, että en voi olla muuta kuin kiitollinen tästä kaikesta. Meillä on aivan mahtava bloggaajien ryhmä, jossa jaamme omia tuntemuksiamme avoimesti sekä kannustamme toisia huonolla hetkellä. Mikä valtava voimavara tämä onkaan!

Tämä video on kuvattu Natural High Healin festareilta. Saan purkaa luovuuttani myös videoiden tekemiseen joka tuntuu tosi hyvältä.Kuunnellaan pelkojamme mutta ei anneta niille valtaan. Kaikkien ei täydy hyväksyä sanomisiasi ja tekemisiäsi, tärkeintä on kuitenkin että itse uskoo omaan tekemiseensä!

<3:lla
Elina

Lisää kirjoittajalta Mielen ja kehon vapaus/ Elina Ojaniemi

Lukemisen voima – tie itsetuntemuksen syventämiseen

Yleisesti on tiedossa että lukeminen kannattaa monista syistä. Lukemisen on todettu mm....
Lue lisää

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.