Kevennä oloasi chakrahengityksellä

Tiesitkö, että voit poistaa väsymystä, stressiä, huolia ja muita raskaita energioita kehostasi ja keventää mieltäsi helposti? Se onnistuu puhdistamalla ja aktivoimalla chakrojen energiat chakrahengityksen avulla.

Chakrahengitys
Voit puhdistaa chakrat ja vahvistaa niiden energiaa yksinkertaisesti hengittämällä niihin.

Hola! Oletko palaamassa töihin helteisen ja rennon kesäloman jälkeen? Tässä postauksessa jaan yhden omista suosikeistani tantraharjoitusten joukosta. Chakrahengitys on yksinkertainen keino, jonka avulla voit poistaa stressiä ja muita raskaita energioita kehostasi sekä pitää yllä hyvinvointiasi ja energioiden puhdasta virtausta normaalin arjen keskellä.

Chakrahengitys (englanniksi Chakra Breathing) on eräs intialaisen mystikko Oshon kehittämistä meditaatioista, jonka opin Sex To Superconsciousness -tantrakoulutuksessa. Voit tehdä sen mainiosti yksin. Mutta vielä parempaa on, jos saat kumppanin tai ystävän tekemään harjoituksen kanssasi. Silloin harjoitus nimittäin voimistuu ja toisaalta saatte tukea toisistanne. Vaikka harjoitus on siis yksinkertainen, se on kuitenkin melko voimallinen. (Lue: varaudu käymään suihkussa harjoituksen jälkeen.) Harjoitus voi tuntua vaativaltakin, minä vuoksi varsinkin ensimmäisellä kerralla voi olla mukavinta tehdä se yhdessä toisen kanssa.

 

Mistä chakrahengityksessä on kyse?

Esimerkiksi huolet, väsymys, stressi, viha, suru, jonkin chakran yli- tai aliaktivoituminen yms. voivat saada meidät pois tasapainosta ja olon tuntumaan raskaalta. Tämä harjoitus puhdistaa ja aktivoi jokaisen chakran energian niin, että ne ovat tasapainossa keskenään ja energiaa virtaa kehossasi vapaasti.

Huom! Jos chakrat ovat sinulle tuntemattomia, voit lukea niistä lyhyen ja helpon tiivistelmän täältä: https://naiseudenvoima.com/chakra-101

 

Mitä harjoitukseen tarvitaan?

Lue ensin ohjeet huolellisesti. Tämän jälkeen tarvitset vain rennot vaatteet, 60 minuuttia aikaa ja rauhallisen tilan. Lisäksi tarvitset kännykän yms., jossa on Spotify, sillä harjoitus tehdään sitä varten sävelletyn musiikin  kanssa. Musiikki myös ohjaa eteenpäin, jolloin sinun ei tarvitse huolehtia ajasta.

Aina, kun on aika siirtyä seuraavaan chakraan, kuulet kellon kilahtavan. Sitten musiikin korkeus nousee ja tiedät, että on aika siirtyä seuraavaan, ylempänä olevaan chakraan. Musiikki mittaa aikaa puolestasi myös tasaantumisvaiheen aikana. Ja kun on aika aloittaa uusi kierros, kuulet jälleen tutut hengitysäänet.

Harjoitukseen käytettävä musiikki löytyy ilmaiseksi Spotifysta täältä: https://open.spotify.com/album/7bbyW3nF62ifCnha12z0TJ

Voit tehdä harjoituksen joko seisoen tai istuen lattialla tai sohvalla. Voit myös vaihdella istumista ja seisomista eri kierroksilla. Älä kuitenkaan muuta asentoa kesken kierroksen, ellei se ole aivan välttämätöntä. Tee siis koko kierros joko istuen tai seisoen, ja muuta asentoa vasta seuraavalla kierroksella.

 

Kuinka kauan chakrahengitys kestää?

Täysimittainen harjoitus kestää noin tunnin. Siinä tehdään kolme kierrosta chakrahengitystä. Tämän jälkeen on 15 minuutin lepovaihe, jonka aikana voit joko istua tai maata täysin hiljaa ja liikkumatta. Tämä hiljainen lepovaihe on todella tärkeä. Sen aikana energiat tasoittuvat, kehosi ja mielesi lepäävät ja voit saada oivalluksia energiakehosi puhdistuttua. Älä siis liiku tai puhu lepovaiheen aikana vaan todista hiljaa, mitä sinussa tapahtuu. Tämä lepovaihe on todella tärkeä kokonaisuuden kannalta.

 

Chakrahengitys parin kanssa

Ensimmäinen kierros: Ennen kuin aloitat, keskity hetkiseksi huomioimaan oloasi. Miltä tuntuu kehossasi ja mielessäsi? Tuntuuko jossain kohtaa kehoasi jännitystä tai kipua? Entä millainen on tunnetilasi? Asetu istumaan tai seisomaan parisi kanssa vastatusten. Pyri katsomaan pariasi silmiin, mutta jos se tuntuu epämukavalta, voit myös sulkea silmäsi ja keskittää huomiosi sisäänpäin.  Ota mukava asento ja sen verran tilaa, että voit liikkua vapaasti ja ohjata energiaa käsilläsi.

Kun kuulet, että musiikissa aletaan hengittää syvään, ala itsekin hengittää voimakkaasti sisään ja ulos ainoastaan suusi kautta ja keskitä huomiosi aluksi juurichakraan. Ohjaa siis hengitys alas sukupuolielintesi, välilihasi ja peräaukkosi alueelle ja kuvittele, että sinulla on keuhkot siellä. Jos tuntuu, että sinun on vaikeaa keskittää huomiotasi tuolle alueelle, ohjaa energiaa sinne käsilläsi. Voit myös liikuttaa kehoasi niin, että energia pääsee virtaamaan vapaammin.

Kun kello kilahtaa ja musiikin taajuus kohoaa, siirrä huomiosi sakraalichakran alueelle ja ala hengittää sinne. Siirry seuraavaan chakraan aina kellon kilahdettua ja musiikin taajuuden noustua. Kun olette hengittäneet kruunuchakran alueelle, seuraa muutaman minuutin palautumisaika. Kuvittele silloin, että puhdas valkoinen energia laskeutuu päälaeltasi alaspäin kohti jalkateriäsi ja leviää koko kehoosi.

Ensimmäinen kierros on yleensä raskain, kun energia täytyy saada liikkeelle ja puhdistettavaa voi olla chakrasta riippuen paljonkin. Minulle raskain chakra työstää on juurichakra. Kiinnitä huomiota siihen, mikä chakra tuntuu sinusta mahdollisesti raskaalta ja missä on tukoksia. Älä kuitenkaan jaa kokemuksiasi parillesi vielä tässä vaiheessa vaan vasta koko harjoituksen lopuksi.

Toinen kierros: Asetu nyt parisi kanssa istumaan tai seisomaan selät vastakkain. Kuvittele, että hengitys aktivoi kundaliinienergian sisälläsi. Kundaliinienergia on käärmemäinen energia, joka pitää sisällään sekä seksuaalienergian että henkiseen kasvuun tarvittavan energian. Se uinuu kerällä ykköschakran alueella selkärangan tyvessä. Tämä harjoitus on eräs tapa aktivoida tuo energia.

Pyri pitämään selkäsi koko tämän kierroksen ajan yhdessä parisi kanssa. Voit alkaa liikuttaa selkääsi käärmemäisesti sivusuunnassa samalla, kun hengität eri chakroihin. Älä kuitenkaan ”hakkaa” parisi selkää eteen- ja taaksepäin suuntautuvalla liikkeellä vaan pidä selkärangan liike käärmemäisen pehmeänä ja sivusuuntaisena. Liike voi olla joko isoa tai pientä, nopeaa tai hidasta, eikä sinun tarvitse liikkua samassa rytmissä ja samalla tavalla kuin parisi.

Kolmas kierros: Asetu tälle viimeiselle kierrokselle makaamaan lusikassa parisi kanssa. Hengitä jälleen suun kautta eri chakroihin musiikin ohjaamana. Huomaa, että tällä kierroksella voi vapautua eri tunteita: vihaa, surua, iloa yms. Salli niiden kaikkien olla olemassa ja tulla esiin mitään peittelemättä, salaamatta tai kontrolloimatta.

Parisi voi peittää kädellään päällimäisen korvasi, jotta hänen huohotuksensa ja mahdolliset tunneilmaukset eivät tunnu sinusta epämukavilta.

Lepovaihe: Lepovaihe on ehkä harjoituksen tärkein vaihe. Kun musiikki loppuu, pysy parisi kanssa lusikassa. Makaa hiljaa ja mahdollisimman liikkumatta. Anna energioiden tasoittua ja todista hiljaa, mitä sinussa tapahtuu: kehossa, mielessä, energioissa. Laita merkille, jos saat joitakin oivalluksia. Kunnioita myös pariasi ja hänen harjoitustaan ja pysy hiljaa sekä liikkumatta tämän 15 minuutin ajan.

Päätös: Kun musiikki taas alkaa, voit venytellä, liikutella itseäsi ja nousta ylös. Keskustele nyt harjoituksen jälkeen parisi kanssa siitä, miltä harjoitus tuntui. Mikä vaihe oli miellyttävin? Miltä olosi tuntuu nyt harjoituksen jälkeen? Miltä tuntuu kehossasi ja mielessäsi? Tuntuiko jokin chakra erityisen raskaalta työstää tai tuntuiko siltä, että jossakin oli energiatukoksia? Miltä energiat tuntuvat nyt? Nauti runsaasti vettä harjoituksen päätteeksi ja tarjoa vettä myös parillesi.

Chakrahengitys yksin

Voit tehdä harjoituksen myös yksin. Voit tehdä vaikka vain yhden kierroksen tai sitten kaikki kolme kierrosta. Kiinnitä nytkin huomiotasi olotilaasi ennen harjoitusta ja sen jälkeen. Kirjoita havaintosi ylös päiväkirjaan ja huomaa, miten harjoitus voi olla eri kerroilla hyvinkin erilainen. Muista tärkeä lepovaihe myös tehdessäsi harjoituksen yksin. Nauti raikasta vettä harjoituksen päätyttyä.

 

Samankaltaisia ​​artikkeleita

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.