Keuhkoissa asustava suru

Kiinalaisessa lääketiedessähän puhutaan paljon elinten tärkeydestä ja siitä kuinka esim. akupunktiolla voi parantaa ihmisen sairauksia hyvin kokonaisvaltaisella tavalla. Ja myöskin kiinalaisessa lääketiedessä ja muutenkin tiedetään että tietyt tunteemme ja emootiomme asuvat tietyssä elimessä. Moni on varmasti kuullut kuinka meidän maksassa asustaa viha. Kuinka viha ja katkeruus voi kuormittaa maksaa ja sitä kautta vaikuttaa meihin eri tavoin.

On siis elintärkeää, että puhdistamme ja keskitymme elämässämme myös meidän elintemme hoivaamiseen ja vahvistamiseen ja puhdistukseen niin ravinnon tasolla kuin ehdottomasti tunnetasolla, jotta tukahdutetut emootiot eivät jäisi kuormittamaan elimiämme ja aiheuttamaan tukoksia ja jopa sairauksia.

Olen oppinut jo pitemmältä ajalta, kuinka keuhkoissamme asustaa meidän suru. Kuinka tukahdutettu suru vaikuttaa keuhkoihimme, sillä tavalla että meidän voi olla vaikea hengittää. Masennus voi esimerkiksi johtua tukahdutetusta surusta, koska tosiaan jos keuhkot ovat heikommassa tilassa, ja sinne jäänyt paljon käsittelemättömiä tunteita ja traumoja, niin keuhkoissa oleva suru mm. voi vaikuttaa burn outin syntyyn ja masennukseen. Masennushan on lopulta oire, juurisyyt ovat tukahdutetuissa tunteissa ja traumoissa.

Vaikka kirjoitan isoista asioista ja omasta kokemuksesta ja siitä mitä olen oppinut, niin en ole silti lääkäri. Tuon esille omat näkemykseni oman kokemukseni kautta.

Olen itse sairastanut menneisyydessä sekä keskivaikeaa masennusta, että sairastunut burn outiin narsistisuhteen jälkeen, tai alkoihan oireet näkymään vahvasti jo suhteen aikana. Mutta sen olen todella vahvasti oppinut, että sitä kun viljelee hyvin raskaita ajatuksia itseään ja omaa kehoaan kohtaan, niin se jo riittää sairastuttaa ihmiset, tai oikeastaan sieltä meidän omista ajatuksista kaikki lähtee liikenteeseen, koska meidän keho kuuntelee koko ajan meidän ajatuksia, alitajuisia viestejä mitä välitämme sille. Kehomme on niin viisas, että se reagoi kaikkeen mitä ajattelemme ja tunnemme siitä. Kehomme sairastuu, jos viljelemme sairastuttavia ajatuksia siitä ja vihaamme kehoamme. Ja jätämme tunteet keho ja solutasolle, niin tottakai ne tukkeuttavat meidän elimiä ja chakra ja energiajärjestelmäämme. On tärkeää että pidämme huolta itsestämme kaikilla tasoilla. Olemme energiaolentoja, emme vain fyysisiä olentoja ja kaikki vaikuttaa kaikkeen.

Ajatuksemme luovat tunteita, ja tunteet taas luovat toimintaa, joka joko on tervehdyttävää tai tuhoavaa sekä itsellemme että muille. Ja sanat ja ajatuksetkin kantavat mukanaan energiaa, joka välittyy ympäristöön ja kaikkialle. Sanoilla ja ajatuksilla, tunteilla ja toiminnnallamme luomme omaa elämäämme, joten miten voimme ajatella, että kehomme voisi voida hyvin, jos emme kunnioita ja kuuntele sen arvokkaita viestejä, jota se jokaikinen päivä yrittää meille kaikilla mahdollisilla tavoilla välittää?

Usein kuuntelemme kehoamme,vasta sitten kun se on jo sairastunut, tai vasta kun kehossa on kovia kipuja. Miksemme kuuntele sen hienovaraisia viestejä, joita se välittää jokainen hetki. Keho kyllä tietää mistä se pitää ja mistä ei. Mitä ravintoa se tarvitsee voidakseen hyvin ja parantaakseen itsemme. Keholla on kaikki voima parantaa itsensä, mutta usein me olemme sen tiellä. Mielemme rajoitukset ja rajoittavat uskomuksemme ovat sen tiellä. Emme suostu kuuntelemaan kehoamme ja ennenkaikkea ihmiselle kaikkein vaikein tehtävä on rakastaa omaa kehoaan juuri sellaisena kuin se on. Nähdä itsensä ja oman kehonsa kauniina oikeasti!

Monet naiset varsinkin vertaavat itseään muihin naisiin. Koska meitä on lapsesta saakka vertailtu siskoihimme ja ties kehen ja mihin. Ja olemme eläneet kulttuurissa, jossa on iskostettu millainen nainen on kaunis ja millaiselta naisen kehon täytyy näyttää ja millaisesta kehosta mies tykkää. Mutta nämä on näitä aivopesutekniikoita, jotka eivät perustu yhtään mihinkään totuuteen! Kenenkään ei kuulu olla täydellisen näköinen ihminen tai laittaa itteään ahtaaseen karsinaan sopiakseen joukkoon tai kenenkään ei kuulu vihata kehoon, koska se ei näytä sillä mitä median tai elokuva maailman vääristämä kuva kauniista naisen kehosta on.

Jokaisen ihmisen keho on kaunis! Juuri sellaisena kuin se on. Jokainen on valinnut oman kehonsa tänne omaksi sielun temppelikseen, ja siksi on tärkeää arvostaa omaa kehoaan ja vaalia sen tuomaa viisautta tänne ja kuunnella sen viestejä. Ja on tärkeää myös panostaa omaan kokonaisvaltaiseen terveyteen panostamalla meidän omien elinten terveyteen.

Jos tukahduttaa surua, silloin myös tukahduttaa omaa elinvoiman energiaa, eli meidän qi:tä.

Surun kokeminen on vaikeaa, koska se vie meidät syvimmän ja aidoimman itsemme äärelle, joka on hyvin herkkää, paljasta, haavoittuvaista. Puhtaimmillaan surun kokeminen on puhtaan rakkauden kokemista. Olen tämän saanut kokea useita kertoja sukeltaessa suruuni. Kun kaikki muu on vain kadonnut. Kun kaikki kontrolli lähtee sekä egon vastustus, ja sitä avautuu kohtaamaan jotain tuntematonta,jotain hyvin syvää ja hyvin puhdasta: oman surun, joka puhdistaa sielun, parantaa sielun haavat ja avaa sydäntä kokemaan puhtaan rakkauden tilan.

Meidät on opetettu olemaan vahvoja, suorittamaan ja pitämään kiinni hallinnasta. Suruun sukeltaminen irrottaa hallinnan. Se murtaa muurit ja tuo sinut omaan ytimeesi, lähelle sieluasi. Älä pelkää kohdata omaa suruasi, koska se on lahja sielultasi sinulle. Se haluaa tulla nähdyksi ja kuulluksi. Se haluaa tulla rakastetuksi ja hoivatuksi. Se vain haluaa auttaa sinua avaamaan ja puhdistamaan sinua. Suru haluaa sinun olevan tosi itsellesi. Se haluaa että uskallat olla inhimillinen ihminen, jolla on inhimilliset tunteet. Se haluaa auttaa sinua purkamaan vahvuuden ja suorittamisen roolit. Se haluaa auttaa sinua avautumaan rakkaudelle, rakkaudelle joka on kaikenkattavaa ja puhdasta. Se haluaa näyttä sinulle sen totuuden, että elämä kantaa sinua kyllä, kun antaudut sen kannateltavaksi.

Suru ei halua musertaa sinua rikki, vaikka siltä se voi joskus tuntua, kun olet menettänyt läheisesi. Se voi tuntua siltä, kuin sydämesi tulisi ulos rinnastasi etkä saa happea. Se voi tuntua siltä, että hukut suruusi, etkä enää koskaan tulen näkemään päivänvaloa. Mutta se tunne, kun et saa happea voi myös tarkoittaa sitä. Että se on se hetki kun annat surulle luvan puhdistua ja tulla vapaaksi keuhkoistasi. Alkuun surun kokeminen ja siihen sukeltaminen on pelottavaa, mutta kun vain jaksat uudestaan ja uudestaan antaa keuhkoillesi lupa puhdistua, päästää irti vuosikymmenten, jopa vuosisatojen surusta, jota olet kantanut sukupolvelta toiselle, niin olosi alkaa helpottua. Olosi alkaa keventyä. Sydämestäsi voi virrata myös ulospäin enemmän rakkautta ja valoa, sekä sydämesi on valmis vastaanottamaan enemmän rakkautta ja valoa niin Universumilta, Äiti Maalta kuin rakkailtasi.

Muista aina, että et kanna vain omaa suruasi. Kannat myös äitisi surua. Kannat lapsiesi surua. Kannat esivanhempiesi surua. Ja riippuen elämäntehtävästäsi, jotkut teistä puhdistaa sukupolvien ajalta surua ja jotkun teistä puhdistaa kollektiivikentän surua. Ja aina kun sinä puhdistat omaa suruasi, autat myös muita puhdistamaan omaa suruaan. Koska näin tämä maailma toimii, koska olemme kaikki yhteydessä toisiin. Kun sinä parannat itseäsi, parannat myös muita. Kun sinä voit hyvin, autat muita voimaan hyvin esimerkilläsi. Siksi ei tarvitse alkaa pelastamaan koko maailmaa tai pelastamaan läheisiäsi, koska riittää vain kun pelastat itse itsesi, ja kohtaat itsesi suoraan ja rehellisesti ja uskallat avautua syvästi ihmisenä olemiselle: johon kuuluu kaikki tunteet, puolet ja kokemukset. Ei ole toista ilman toista.

Surussasi on voimaa parantaa sekä sinut että läheisesi. Älä väheksy surun tunteen opettavaa lahjaa, jonka se tuo sinulle. Se on yksi suurimmista opettajista rakkaudesta.

Olen kaatunut polvilleni, rukoillut Jumalaa ja sieltä polviltani löysin itseni.

Lisää kirjoittajalta Rohkeutta astua omaan voimaan/Kaisa-Liisa Ahola

Taistelun päättäminen

Vaali ja kunnioita herkkyyttäsi aina. Se on lahja. Vaikka kuin olet saanut...
Lue lisää

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.