Kelpaanko tähän maailmaan?

Kelpaanko tähän maailmaan? Miten riittäisin ja olisin hyväksytty?

Haluat vain, että sinua rakastettaisiin ja hyväksyttäisiin omana itsenäsi, koska olet aiemmin elämässäsi jäänyt vaille näitä ihmisen perustarpeita.

Mutta minkälainen ja kuka sinä sitten oikeasti olet?

Olet menneisyydessä irtaantunut omasta itsestäsi suojellaksesi sisintäsi. Kovetit itseäsi, jottei haavoittuvuutesi näkyisi. Suoritat elämää ja pärjäät hyvin kaikessa mitä teet. Olet hyvä ja se saa ajatuksen siitä, että olet myös hyväksytty. Ja tätä hyvyyttä sinun täytyy pitää yllä hinnalla millä hyvänsä, jotta olisit jatkossakin hyväksytty?

Onko asia niin? Oikeastiko hinnalla millä hyvänsä kiiltokuva täytyy pysyä kiiltävänä? Sitäkö tämä maailma on? Sellaiseen maailmaanko sinä haluat kelvata ja olla hyväksytty?

Entä, jos väsyttää tai muuten vain elämässä on jakso, ettei voimia ole kaikkeen? Särkyykö silloin kaikki palasiksi ja hukkaat itsesi ja kaikki saavutukset elämässäsi? Oletko silloin tuhon oma ja elämä on pilalla?

Määrittääkö maailma arvosi sen mukaan, mille elämäsi ulkoisesti näyttää?

Elämää ulkoapäin ohjautuen

Tällainen maailma saa sinut vain tuntemaan ja ajattelemaan näin:

 • Olen huonompi, kuin muut.
 • Tunnen surkeutta ajatellessasi, että minun pitäisi tehdä jotain uutta asiaa. Pelkään jo ennakkoon epäonnistuvani ja pilaan itse mahdollisuuteni onnistua.
 • Maailma potkii päähän ja ajattelen olevasi avuton kaiken keskellä.
 • Haen hyväksyntää muita miellyttämällä ja tämä näkyy kaikessa tekemisessä.
 • Ajattelet kelpaavani ja olevani hyväksytty, kunhan minulla on tietynlaiset vaatteet, tietynlainen koti, jokin titteli tai jokin muu ulkoa tuleva meriitti.
 • Onni on aina tulevaisuudessa, ei koskaan tässä ja nyt.
 • En uskalla sanoa mielipidettäsi ryhmässä, koska pelkään tuomitsemista tai hylkäämistä.
 • Yritän kovettaa itseäni tai peittää hymyn taakse todellisen itsesi.

Sosiaalinen media lisää vain irrallisuutta itsestäsi. Ole sitä, ole tätä! Osta sitä ja tätä! Hymyile näin, käyttäydy näin ja olet hyväksytty! Ja ennen kaikkea ole nopea kaikessa tekemisessäsi! Täytä nämä kriteerit ja suosio on taattu, niin ammatillisesti kuin yksityisestikin!

Missä on elämän perusasiat!? Hyvyys, hitaus, lempeys, aitous ja inhimillisyys? Entä rakkaus ja aito ystävällisyys? Vai onko kaikella aina hintansa? Niin ei kuulu olla!

Haluatko olla osa tällaista maailmaa? Haluatko aina istua johonkin alati muuttuvaan muottiin ja toistuvasti laittaa itsesi ja omat tarpeesi syrjään? Ja kaikki siksi, että olisit hyväksytty!? Haluatko oikeasti?

Valitse toisin

Olet miljoona kertaa arvokkaampi, kuin tuollainen elämä! Voit valita toisin. Voit valita paluun omaan itseen, syvälle sisimpääsi ja alkaa elämään sieltä käsin. Tämä tie vaatii irtipäästöä, rohkeutta, päättäväisyyttä ja periksiantamattomuutta! Toistuvasti oman itsensä ykköseksi laittamista.

Sinun täytyy kaivaa itsestäsi esille oma arvosi ja arvokkuutesi! Ei enää itsensä pienentämistä ja vähättelyä! Sen aika on ohi! Olet tehnyt sitä jo ihan liian pitkään! Jokainen hetki lisää on liikaa! Ei enää! Sinä ansaitset kaiken parhaan!

Suunta ei muutu toisten neuvoilla tai sanoilla, että unohda tuollaiset ajatukset ja ryhdistäydy! Kovettamalla itseäsi, menet vain kauemmaksi todellisesta itsestäsi.

Opettele ajattelemaan, mitä SINÄ haluat ja kunnioittamaan sitä! Kun elät itseäsi kuunnellen, omien voimavarojesi mukaan, sinulla on enemmän annettavaa muillekin!

Paluu sisimpään

Menneisyydessä irtaannuit itsestäsi. Nyt sinun on aika löytää reitti takaisin sisimpääsi. Siihen hyvään ja kauniiseen, jota meissä kaikissa on omalla ainutlaatuisella tavalla. Muu hyvä seuraa perässä.

Voit aloittaa matkasi, vaikka näin:

 • Pysähdy ja sulje silmäsi
 • Hengitä muutaman kerran syvään
 • Toista mielessäsi pari-kolme kertaa: Hyväksyn itseni juuri sellaisena, kuin olen.
 • Tee harjoitus mahdollisimman usein. Näin saat hyvää tekevän hiljentymishetken keskelle päivää. Voit toistaa lausetta myös pitkin päivää, aamulla ensimmäisenä ja illalla nukkumaan mennessäsi.

Harjoitusta tekemällä alat pikkuhiljaa uskomaan olevasi hyväksytty sellaisena, kuin olet ennen kaikkea omalle itsellesi. Kun hyväksyt itsesi sellaisena, kuin olet, et enää tarvitse muiden hyväksyntää. Tämä saa aikaan rauhan mielessäsi ja levon tunteen kehoosi. Olet kotona kehossasi.

Hyväksyntä saa sinussa aikaan ison muutoksen! Sellaisen muutoksen, jota et voi uskoakaan!

Hukkasit itsesi matkan varrella! Niin ei olisi kuulunut mennä, mutta niin tapahtui syystä tai toisesta! Älä jää kiinni menneeseen! Ansaitset parempaa! Ansaitset rakkauden ja kaiken hyvyyden! Ansaitset lempeyden elämääsi ja rauhan mieleesi!

Rakas lukija, toivon, että kirjoitukseni kautta elämääsi välittyy jotain hyvää ja kaunista! Toivon, että opit näkemään hyvän ja kauniin itsessäsi! Sellaisen, jolla ei ole ulkoisen kanssa mitään tekemistä! Sisältäsi löytyy timanttisi, jolle mikään muu ei vedä vertaa. Olet ainutlaatuinen timantti juuri sellaisena, kuin olet! <3

Samankaltaisia ​​artikkeleita

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.