Keho laittaa liikkumaan

Picture

Liikuntaa ja urheilua olen harrastanut oikeastaan koko ikäni. Saan valtavan endorfiini ryöpyn kun vien kehoani hapoille asti, toki vähäisempikin liikunta riittää siihen että saan sen tietyn hyvänolon tunteen. Liikunta on minulle tietynlaista meditaatiota, saan melkeinpä parhaat tai toteutuskelpoisimmat ideani kun olen lenkillä, salilla, pyöreäilemässä. Tämän blogin idean sain ollessani juoksentelemassa mäkivetoja. Tiedätte varmasti tai ainakin voitte kuvitella sen tunteen kun reidet huutaa hoosiannaa, pulssi on lähellä kahtasataa ja päässä ei liiku mitään. Sitten joku ajatus pääsee läpi ja se on kristallinkirkkaana edessäsi. Tiedät vaan että näinhän se on ja on aina ollut.

Liikunta antaa minulle paljon energiaa. Se auttaa minua jaksamaan arjessa paremmin, kun liikun olen huomattavasti rennompi ja aikaansaavampi päivän aikana. Jos en jostain syystä pääse liikkumaan muutamiin päiviin edes jollain tavalla, saa se minut ärtyneeksi ja levottomaksi. Mieleen liikunta vaikuttaa hyvin positiivisesti, puhumattakaan sen fyysisestä vaikutuksesta. Keho-mieli toimii tosin aina yhdessä, mutta siitä voisin tehdä ihan oman postauksen.

Mieheni on paljon työmatkoilla ulkomailla. Viime vuonna lähemmäs puolet vuodesta, ja tänä vuonna ehkä vielä enemmän. Olen onnistunut kuitenkin mielestäni hyvin sisällyttymään liikuntaa päiviini. Vauva nukkuu päivisin aika paljon tai ainakin jonkin verran, ja silloin olen yleensä käynyt salilla (Oliver nukkuu vaunuissa). Vaunulenkit ovat myös maistuneet pojan nukkuessa. Kotosalla olen tehnyt kahvakuula settejä ja onneksi You tubista löytää nykyään paljon hyviä kotitreeni ohjeistuksia. Aina ei vaan jaksa keksiä itse treeniä, niin silloin on mukavaa kun saa ohjeistusta. En merkitse kalenteriin etukäteen liikunta aikoja sillä tiedän että suunnitelmat eivät useinkaan toteudu lapsi arjessa. Tunnen myös kehoni niin hyvin että se ilmoittaa aika nopeasti jos liikuntaa on tullut liian vähän. Liikkuminen on minulle yhtä luonnollista kuin aamulla vessassa käynti tai illalla hampaiden pesu. Siitä on tullut minulle paljon puhuttu elämäntapa.

Voin kirjoittaa joskus treeneistäni enemmänkin. Puhun mielellään aiheesta vaikka suurin palo esimerkiksi salitreenaamisesta jauhamiseen on mennyt. Muutama vuosi takaperin hyvän ystäväni Helin kanssa saatettiin jauhaa viikonloppukin aiheesta ruokavalio, rasvanpoltto, refeed päivät etc. Hauskoja muistoja fitness-ajoilta on jäänyt…


Picture

On sitä ainakin joskus ollut kunnossa, ainakin ulkokuori. Nykyajan kauneus ihanne vai? ” Strong is the new skinny” vai miten se nyt olikaan. Tuon kuvan aikaan olin heikoimmillani ikinä, tuntui että tuulikin voisi viedä mennessään…

Lisää kirjoittajalta Mielen ja kehon vapaus/ Elina Ojaniemi

Lukemisen voima – tie itsetuntemuksen syventämiseen

Yleisesti on tiedossa että lukeminen kannattaa monista syistä. Lukemisen on todettu mm....
Lue lisää

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.