Kasvoton soturi, vanhemmuuden vastuu haasteita

 

 

Kasvoton soturi, vanhemmuuden vastuu haasteita

 

Kasvoton soturi rientää tapaamiseen, jonka on sopinut pitkäaikaisen asiakkaan kanssa. Hän saapuu toimipaikkansa ovelle, vetää syvään henkeä sisään ja puhaltaa ilmaa ulos keuhkoista. Tapansa mukaan, rauhallisesti ja pitkään. Muistaa tyhjentää myös mieltä siinä samalla ennen tapaamisen alkua.

Hän miettii hetken asiakastaan. Annella on ollut viime aikoina haasteita hänen lapsien kanssa. Nämä lapset ovat jo teini-ikäisiä, eikä hän oikein tiedä, miten menetellä heidän kanssa. Lapset uhmaavat hänen auktoriteettiaan kasvattajana. Kasvoton soturi astuu sisään kynnyksen yli, toimistoonsa. Valmistelee vastaanoton kuten yleensäkin. Avoimeksi ja rennoksi, kukka-asetelmat pöydällä ja harmoniset värit seinällä kuvastavat rauhallisuutta, jotta jokainen asiakas voi tulla vierailulle ja olla siellä oma itsensä. Kasvoton soturi kuulee ovelta koputuksen ja menee avaamaan oven.

 

Photo By Michael Baron

 

Anne saapuu päältäpäin katsottuna aika hyväntuulisena vaikka onkin huolissaan lasten hyvinvoinnista heti ensitöikseen ja mainitseekin siitä tuohtuneena. Hän kertoo, että lapset ovat ajautumassa vastaaviin haasteisiin, joita hän on itse kokenut nuoruudessa ja tahtoo estää sen tapahtuman, jonka uskoo koituvan hänen lapsien kohtaloksi. Tavalla tai toisella.

Kasvoton soturi ohjaa Annea, kertoo avoimesti että kuka tahansa vanhempi kokee vastaavia tuntemuksia joita hän käy läpi parhaillaan. Moni kokee sydämensä asiaksi estää lapsiaan kokemasta vastaavaa tuskaa tai kipua, jonka on joutunut itse kokemaan. Kasvoton soturi sanoo hänelle; voin vakuuttaa sinulle Anne, että jokainen meistä kokee omalla tavalla kasvukipuja, näiden läheisten ihmisten kanssa. Näissä ihmissuhteissa, joissa olemme valmiita tekemään töitä, jotta se ihmissuhde saa kasvaa ja kehittyä. Sama näkemys koskee meitä kaikkia, myös silloin kun kyseessä on vanhempi-lapsisuhde.

Tärkeintä nyt on miettiä mikä on totta ja olennaista. Totta lapsille, kokemuksellisesti. Kaikesta huolimatta meidän tulee ymmärtää, että he joutuvat tekemään tuon matkan itseensä ja omiin ihmissuhteisiin, ilman sinun apua tai ilman sitä että puutut heidän valintoihin, joita he päättävät tehdä. Tietysti on tärkeää olla läsnä heidän kanssa, siitä huolimatta mitä he tulevat valitsemaan ja voit myös kertoa sen heille. Sen, että he ovat itse ohjaksissa ja että olet heidän tukena siinä rinnalla, omalla tavallasi. Tapahtukoon, mitä tahansa.

 

Photo by Gaspar Zaldo

 

Joissain tapauksissa, meidän tulee päästää irti ja antaa heidän tehdä omat valinnat ihmisenä, kuten tahtovat. Tärkeää onkin osoittaa heille todeksi se että olemme olemassa heille. Meidän on järjestettävä itsemme avoimeksi ihmisenä, jotta heillä on edes yksi ihminen, jonka luo palata siitä huolimatta ovatko he mielestään menetelleet oikein tai väärin.

Meidän tulee myös hyväksyä se, että heillä voi olla omat mielipiteensä siitä, miten muut ihmiset näkevät heidät. Kuitenkin tuo näkemys on tärkeää huomioida, jotta he voivat itse tulla nähdyksi. Tietysti on myös tärkeää havaita se, että meidän mielipiteemme saattaa vaikuttaa siihen, miten he rakentavat omaa minäkuvaa. Näin ollen se on myös tärkeää osoittaa heille todeksi, jotta he voivat todella oppia luomaan itsestään sellaisen minäkuvan, joka osaltaan vahvistaa niitä luonteenpiirteitä joita he tahtovat omassa minuudessa nähdä. Nyt, huomenna ja  tulevaisuudessa.

 

 

Photo By Juliana Malta

 

Mielikuva heistä itsestä, voi auttaa vahvistamaan niitä myönteisiä käsityksiä ja arvoja, joita he voivat vaalia nyt ja vastakin. Erilaisissa elämäntilanteissa, ilman että se aiheuttaa mielipahaa heille itselle tai toisille.  Tärkeintä on myös havaita se totuus, että jokainen on lopulta tilivelvollinen vain itselleen. Se näkemys voidaan kuitenkin nähdä myönteisessä valossa kun siihen saa tarpeeksi perspektiiviä keskustelemalla aiheesta muiden kanssa.

Tietysti voimme vaikuttaa aika paljon siihen, miten viestimme vastaanotetaan, kunhan vain panostamme siihen ulosantiin, jonka heille omin toimin ja sanoin osoitamme. Anne kiittää ajatuksista, joita kasvoton soturi kertoo hänelle. Hän kirjoittaa omat mietteet paperille ja lupaa työstää niitä eteenpäin, jotta saa jäsennettyä ne sellaiseen ulkoasuun, että voi kertoa lapsille näkemyksistään. Hän kiittää tapaamisesta. Kasvoton soturi saattaa Annen ovelle ja he jatkavat matkaa eri suuntiin.

 

***    ***   ***

 

Kasvoton soturi, blogitekstit ovat osa mieheyden voima yhteisöä. Lisää mieheyden voiman toiminnasta löydät täältä. Jari Kenttämaa (kasvoton soturi bloggaaja) on yrittäjä, hyvinvointivalmentaja, urheiluhieroja sekä urheiluvalmentaja.  Lisää hänen toiminnasta löydät alla:

Hyvinvointivalmennus

Urheiluvalmennus & Urheiluhieronta

youtube

 

 

 

 

 

 

Samankaltaisia ​​artikkeleita

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.