Kasvoton soturi, tarina alkaa..

Kasvottomuuden syntytarina

Kasvoton soturi sai alkunsa tuulisilla mailla. Hän ei vielä tiennyt, mikä on totta ja mikä ei. Hänen kasvonsa vaikutti aluksi kivettyneen, koska ei tiennyt omaavan soturin voimia, jotka kuitenkin jo häämötti horisontissa. Aluksi hän kulki synkässä metsässä, jossa oli suuria tammia ja humisevia puiden latvoja. Sade vihmoi lähes kivettyneiden kasvojen uurteita.

Hän taivalsi läpi puiden oksien ja yhtäkkiä, lehvästöjen seassa rääkäisi musta korppi. Taivallettuaan tovin hän saapui  lähes tyynen lammen äärelle, tuulisen tienoon vaiettua hänen takanaan. Hän kuunteli hiljaisuutta, pieni hymynkare kasvoillaan ja samalla hän katsoi tuota peilikuvaa, joka heijastui lähes tyynestä veden pinnasta ja havahtui hämmästyksissään miettien sitä, miten nuo kasvot olikaan muuttuneet siitä, kun oli viimeksi nähnyt ne. Siitä on kulunut jo useita vuosia aikaa. Kasvoihin oli tullut muutama naarmu metsän puiden oksista ja syvä katse oli saanut mausteita elämänkokemuksista, joita oli matkan varrella kokenut.

 

Hän kuitenkin tiesi selkeästi, kulkeneen kappaleen hyvää maastoa, joka ohjasi hänet tuoreen tiedon äärelle, opettavaisen matkan kautta.  Hän alkoi ymmärtää mitä todellisen kasvottomuuden taakse kätkeytyy. Hän alkoi oivaltaa mitä kasvottomuus tarkoittaa, soturin tarinassa. Hän mietti tarinaa, jonka tahtoi siitä kertoa. Hän mietti elävästi, kuinka kertoo sen eteenpäin

Tarina alkaa. Kasvottoman soturin tunnistaa hänen asenteestaan, kohti elämäntilanteita, joita hän ei pyri hallitsemaan vaan hän tahtoo ymmärtää hänen suhtautumistapoja tai reaktioita niihin. Häntä ei määritä ympärillä tapahtuvat asiat. Olosuhteet voivat vaikuttaa osaltaan hänen suhtautumiseen. Hän ymmärtää, ettei hän voi hallita mitään muuta kuin sen, kuinka hän pyrkii käsittelemään ja kohtaamaan nuo tunteet ja ajatukset, joita nousee esille, suhteessa ympäristöön.

Kasvoton soturi tietää että vain hän voi suhtautua erilaisissa tilanteissa eri tavalla ja pyrkii säilyttämään tuon  mahdollisuuden jokaisessa tilanteessa, jonka elämässä kohtaa. Hän tietää että rakkaus on kuitenkin suurin kantava voimavara, jokaisessa valinnan mahdollisuudessa, jonka hän tiedostaa tai oivaltaa tehneensä tietoisesti. Hän tahtoo tehdä selkeän valinnan, joka tunnistaa rakkauden arvon.

Hän oivaltaa, että hyväksyvä asenne syntyy läsnäolon kautta, joka tapahtuu jokaisessa hengityksen tietoisessa vaiheessa, sisään vedossa ja puhaltaessa ilmaa ulos keuhkoista, suun tai nenän kautta. Kasvoton soturi tiedostaa että vain vapaa, avoin ja utelias katse voi havaita sen kauneuden, jota maailma ympärillään ilmentää.  Kasvoton soturi ymmärtää sen, että vain avoin mieli voi olla kuten uteliaan lapsen luonne, joka näkee tuon totuuden ilman peilejä tai mielikuvia siitä, mikä on totta ja mikä ei.

Kaiken tämän katseen taustalla piilee ripaus vakavamielisyyttä ja huumoria.  Hän oivaltaa että sydän on se joka kantaa tuon rakkauden ja sieltä se siirtyy mielen luonteeseen, kasvojen katseeseen ja kehon olemukseen. Näin syntyi kasvoton soturi. Hän riemuitsee jo siitä ajatuksesta, jonka voi viestiä maailmalle kun kuljettaa sen arvon peräänantamattomassa sydämessään, tulevaisuutta kohti. 

**      **       **
Tämä blogiteksti on osa, Mieheyden voima yhteisöä.
Lisää Mieheyden voiman toiminnasta löydät tästä linkistä.
Jari Kenttämaa ( kasvoton soturi, bloggaaja) on hyvinvointivalmentaja, urheiluvalmentaja sekä urheiluhieroja.
Lisätietoja löydät seuraavista linkeistä:

Samankaltaisia ​​artikkeleita

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.