Kasvoton soturi, mustasukkaisuuden kokemuksia

 

 

Kasvoton soturi, mustasukkaisuuden kokemuksia

 

Kasvoton soturi kulkee kaupungilla toiveikkaana, koska tietää että tänään hän pääsee keskustelemaan erään ystävän kanssa. Ystävä otti yhteyttä muutama päivä sitten sähköpostilla ja aikoi soittaa kasvottomalle soturille, jonkin tärkeän asian puitteissa, johon tahtoi saada uusia näkökulmia, jotta voi oikeasti ratkaista jossain vaiheessa häntä vaivanneen asian lopullisesti.

 

Puhelin soi ja kasvoton soturi vastaa siihen uteliaan kuuloisena, terve. Hei, ystävä sanoo, onpa kiva kun tavoitin sinut. Minulla on yksi askarruttava tilanne menossa erään läheisen kanssa. Kerro vain huolesi, kasvoton soturi rohkaisee ystäväänsä jatkamaan.

 

Photo by Raychan

 

Ystävä kertoo, että aihe liittyy mustasukkaisuuden tunteisiin, joita hänen kumppani kokee, suhteessa hänen kanssaan. Ystävä sanoo, että hänen kumppani on voimakkaasti mustasukkainen siitä, että hän on läheinen erään toisen naisen kanssa. Kuitenkin tämä suhde on platoninen, minä vannon sen. Lisäksi hän on myös itse keskustellut avoimesti, monien muiden miesten kanssa ja rohkaisen häntä siihen, koska en voi milloinkaan omistaa toista ihmistä.

 

En vain käsitä, miksei hän salli ja hyväksy jotain vastaavaa minulle ja tämä asia vaivaa hänen mieltään, toden teolla. Kasvoton soturi kysyy, että onko hän ottanut tämän asian esille hänen kumppaninsa kanssa? Ystävä vastaa, ettei ole koska pelkää sen tulehduttavan heidän välejä entisestään.  Kasvoton soturi kuitenkin rohkaisee siihen, koska hänen kumppani on ainoa henkilö, jonka kanssa tuo asia tulee selvittää, perin pohjin.

 

 

Photo by Bruce Mars

 

Mikäli tämä kumppani myös toden teolla rakastaa niin sitten tuo asia voidaan keskustella, aikuisten ihmisten lailla, ilman kiertelyä ja kaartelua. Kasvoton soturi kuitenkin rohkaisee pysymään mahdollisimman todenmukaisissa asioissa ja näkemyksissä, sillä hän jos kuka tietää, ettei turhaa draamaa kannata sotkea sellaiseen teatteriin, johon se ei kuulu.

 

Ystävä kysyy, miten aloittaa tuo keskustelu. Kasvoton soturi vastaa, ensiksi on tärkeää selvittää hänen mustasukkaisuuden lähde. Mistä se kumpuaa? Miten se on sidoksissa, nykyhetken kokemuksiin. Onko siellä taustalla jokin muisto tai tunneside, johon hänen kumppani sitoo nykyhetken näkemykset, tunteiden kautta ja siksi ei välttämättä kykene sallimaan tälle ystävälle, jotain tuonkaltaista vapautta. Tuossa ihmissuhteessa, johon he ovat kuitenkin nyt päättäneet sitoutua kumppanuuden nimissä. Jollain muotoa nyt ainakin.

 

Photo by Léa Dubedout

 

 

Ystävä kiittää näistä vinkeistä ja lupaa tehdä sen ja he päättävät puhelin keskustelun, hyvissä tunnelmissa. Kasvoton soturi miettii omaa taivaltaan ja muistaa, kuinka joutui kerran vastaavaan tilanteeseen, jossa joutui tuttavan kanssa tilanteeseen jossa joutui pettymään, koska luottamusta, ei pidetty. Sinne oli tuotu turhaa draamaa teatteriin, joka ei todelliseen elämään kuulu.

 

Hän kohentaa ryhtiään ja muistaa, kuinka kiitollinen voi olla siitä tavasta, jolla päätti toimia tuossa silloisessa tilanteessa ja vahvistaa edelleenkin tuon ymmärryksen valossa, ettei kaikkia ihmisiä tarvitse miellyttää, eikä varsinkaan jatkaa elämää heidän kanssa mikäli yhteisiä arvoja ei löydetä tai varsinkaan mikäli toisen ihmisen arvoja ei kunnioiteta.

Kaikkien ihmisten käyttäytymismalleja ei tarvitse hyväksyä. Toisinaan voi olla viisasta ja rohkeaa toimia, kuten parhaaksi näkee. Joskus se voi vaatia henkisiä voimavaroja tai niiden henkisten ominaisuuksien kehittämistä, jotta voi elää totuudellisesti.

***   ***   ***

 

Blogiteksti on osa mieheyden voima yhteisöä. Mieheyden voiman toiminnasta löydät lisää TÄÄLTÄ. Jari Kenttämaa (kasvoton soturi bloggaaja) on hyvinvointalan yrittäjä. Lisätietoja hänen ajatuksista löydät seuraavasta:

Hyvinvointivalmennus

Instagram

Youtube

 

Kirjoittanut
Lisää kirjoittajalta Kasvoton soturi

Kasvoton soturi, vanhemmuuden vastuu haasteita

    Kasvoton soturi, vanhemmuuden vastuu haasteita   Kasvoton soturi rientää tapaamiseen,...
Lue lisää

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.