Kasvoton soturi, irti metsän syövereistä..

 

 

Irti metsän syövereistä 

Kasvoton soturi muistaa tuon metsän, jonka oli kulkenut jo tovi sitten. Hän ymmärsi, että toisille ihmisille tulee antaa sijaa, katsoa omat korttinsa. Hän ymmärtää myös sen, että jokaiselle tulee antaa tilaisuus, peilata se mahdollisuus voittaa peli, omalla tavalla. Hän oivaltaa ja tiedostaa sen totuuden, että vain vapaasti hengittävä ihminen voi kokea aidon totuuden. Juuri siten kuin hän sen ymmärtää. Vapaana elävä ihminen voi kokeilla ja tietoisen tutkimuksen kautta oivaltaa sen, miten hän oppii ja soveltaa erilaisia asioita käytäntöön. Siitä huolimatta saako hyväksyntää osakseen. Hän ymmärsi, että tuon kaltainen kyky ja vapaus, antaa sijaa toisille on erittäin tärkeä taito vastaisuuden varalta.

Hän tiedostaa että toisinaan tuollainen tuore suhtautumistapa voi vaatia enemmän töitä, kuin hän on tuoreeltaan valmis tekemään. Hän kuitenkin oivaltaa sen että jokainen saa tuon mahdollisuuden, olla totuudellinen itselle ja niille valinnoille, jotka jokainen ihminen voi hänen mielestään tehdä tietoisesti.  Tuona hetkenä kasvoton soturi tiedosti sen todella tärkeäksi asiaksi, luissa ja ytimissä. Hän myös ymmärsi selkeästi sen, että hänen kohtaamat ihmiset olivat myös tehneet tietoisia valintoja ja ettei niiden päätösten suhteen kannata kantaa kaunaa, huolta tai murhetta siitä, mikä oli näiden valintojen taakse kätkeytyvä syy tai paljastuva seuraussuhde. Tietyt seuraukset vain viljelevät erilaista hedelmää ja jokainen korjaa omanlaista satoa. Monesti juuri sellaista kun suvussa on opetettu viljelemään. Kunnes luomme oman kansanperinteen, jota vaalimme tarkoin.

 

Kasvoton soturi ymmärtää tuon perimän syyt ja seuraukset. Juuri siksi hän pyrkii nyt opettamaan kasvateille uusia tapoja reagoida, vertauskuvallisesti näihin vanhoihin tunteisiin, heijasteisiin tai muistoihin, joita he kohtaavat opituissa toiminnoissa tai kokemuksellisessa ympäristössä. Nykyisin, hän vaalii sitä tietoa, ettei kaikkia tunteita ole aina käsitelty tietoisen prosessin läpi ja tämä on hänelle tärkeää, varsinkin silloin kun opastaa muita tuntemaan ja käsittelemään asioita, tietoisen prosessin kautta. Kasvoton soturi huomaa selvinneensä lammen äärellä tapahtuneiden oivallusten johdosta, jotka liittyi siihen, mitä hän on oppinut kuljettuaan tuon synkän ja vaikeakulkuisen metsän läpi.  Hän ymmärtää nyt asioiden todellisen syvyyden paljon paremmin kuin ajatteli olevan mahdollista vuosia sitten.

Hän muistelee, kuinka silloin elämä vain tapahtui hänelle sen sijaan, että olisi oikeasti vain elänyt sitä omien ehtojen mukaan. Nyt hän tiedostaa selkeästi sen, että voi rakentaa täysin uuden suhtautumistavan ja iloitsee siitä mahdollisuudesta täysin siemauksin. Nyt hän voi valita kirjaimellisesti, vapautuneesti ja oikeanlaisen ymmärryksen valossa. Hän päättää jatkaa matkaansa hieman kevyemmin askelin kuin aikaisemmin teki.

 ** ** **

Tämä blogiteksti on osa, Mieheyden voima yhteisöä.
Lisää Mieheyden voiman toiminnasta löydät tästä linkistä.
Jari Kenttämaa ( kasvoton soturi, bloggaaja) on hyvinvointivalmentaja, urheiluvalmentaja sekä urheiluhieroja. Lisätietoja hänen toiminnasta löydät seuraavista linkeistä:

 

 

 

Samankaltaisia ​​artikkeleita

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.