Kasvoton soturi. Häpeän pilkkuja elämän teatterilla

Kasvoton soturi. Häpeän pilkkuja elämän teatterilla

Kasvoton soturi saa yllättäen puhelun, jota ei ole osannut odottaa. Nimittäin hänelle soittaa eräs näyttelijä, joka on kuullut huhuja siitä että kasvoton soturi auttaa näyttelijöitäkin. Kehittämään taitojaan esiintyjänä. Hän kysyy suoraan voiko kasvoton soturi auttaa parantamaan hänen näyttelijän taitoja.

Hän esittelee itsensä Pauliksi. Kasvoton soturi tervehtii ja sanoo, että tottahan toki autan. Kasvoton soturi utelee Paulilta ensimmäisenä sitä, mikä on hänen keskeisin haaste, joka vaivaa eniten tällä hetkellä. Paul kuvailee sen liittyvän jännittämiseen, joka heijastuu näyttelemiseen lievänä teeskentelyn tunteena, joka vaikuttaa esitykseen siten ettei hän ole aito esiintyjänä, eikä hän saa ihan kiinni siitä, mikä on sen tietyn roolihahmon karikatyyri.

Kasvoton soturi miettii hetken, miten vastaa. Hän päätyy ajatuksissaan siihen, että pitää sopia tapaaminen. Paul sopii kasvottoman soturin kanssa tapaamisen. Muutama päivä vierähtää ja tapaamisen ajankohta alkaa lähestymään. Paul on mietteissään ja ajattelee, tuleeko saamaan tapaamisen aikana järkeviä ohjeita tai hyviä oivalluksia ylipäätään.

 

Photo by  Ignacio Broca

 

Ilma on aurinkoinen ja he sopivat tapaavansa ulkona, puistossa. Kahvin merkeissä. Kasvoton soturi saapuu ajoissa paikalle, koska tietää että haluaa yleensä aina hetken rauhoittua itsekseen, ennen tapaamista. Paul saapuu paikalle, hän on salskea nuori mies. Arviolta noin 30-vuotias. Kasvoton soturi huomaa hänessä heti hyviä piirteitä, eikä yhtään ihmettele, miksi hän on aloittanut näyttelijän uran.

Paulilla on tummat hiukset, jykevät kasvonpiirteet, lisäksi vahva olemus ja avoin katse. Kuten yleensäkin maineikkailla näyttelijöillä on tapana olla. He istuvat puiston penkille keskustelemaan. Kun he ovat vaihtaneet ajatuksiaan hetken aikaa, kasvoton soturi huomaa erinäisiä asioita. Paul on hieman pidättyväinen, joka mahdollisesti vaikuttaa myös hänen esiintymisjännityksen vahvistamisessa.

 

 

Photo by  Tommy Lucena

 

He siemailevat puheen lomassa myös kahvia välillä  ja katselevat puistossa leikkiviä lapsia, etäällä on myös jalkapalloilijoita, potkimassa palloa. Puistossa näkyy myös muita urheilijoita, pyöräilijöitä sekä yksi ryhmä heittelee frisbee kiekkoa.

Paul jatkaa ja kertoo, että välillä hänellä on ollut hankalaa vastaanottaa kritiikkiä työstään. Samalla hän mainitsee että osa ystävistä ja läheisistä ovat olleet melko törkeä sanasia, hänen intohimosta työtään kohtaan, joten  se on voinut vaikuttaa hänen persoonan muodostumiseen, hän summaa ajatuksiaan.

Photo by  Clark Young

 

Kasvoton soturi miettii tilanteen kokonaisuutta ja pyrkii kuvailemaan sitä Paulille. Vaikuttaa siltä että olet pidättyväinen jossain määrin ja jäänyt ikään kuin syyllisyydentunnon velkaa, läheisillesi ja ystävillesi.  Syyllisyyden tunteesi voi painaa esiintymisen häpeääsi enemmän, joten sinun on ensin käsiteltävä syyllisyyden tunnetta, käsiohjelman mukaan, jotta pääset käsittelemään sen taakse kätkeytyvää häpeän tunnettasi, joka voi olla sidoksissa esiintymisjännitykseen.

He keskustelevat hetken niistä tavoista, joilla Paul voi vähentää syyllisyyden tunnetta ja käyvät myös lyhyesti läpi muutamia näkemyksiä siihen, kuinka häpeää käsitellään. Tapaamisaika alkaa olemaan lopuillaan. Paul on oikein tyytyväinen siitä,  että kasvoton soturi oikeasti kuunteli, mikä hänen haasteensa oli.

Hän on innoissaan siitä, kuinka tapaaminen eteni ja on tyytyväinen että sai heti konkreettisia vinkkejä käytäntöön sovellettavaksi. Paul kiittää keskustelusta ja samoin tekee kasvoton soturi. He sanovat hei toisillensa ja Paul lähtee pois.

Kasvoton soturi päättääkin jäädä vielä hetkeksi puistoon, jotta voi vielä hetken tuulettaa ajatuksiaan. Hän miettii ja muistelee, kuinka sai jälleen sovellettua matkallansa oppimiaan asioita, toisten auttamiseen. Nyt hän todella ymmärtää, kuinka tärkeää on oikeasti auttaa toisia. Niillä taidoilla, joita on itse matkallansa oppinut.

 

****  **** ****

Tämä blogiteksti on osa mieheyden voima yhteisöä.

Lisää mieheyden voiman toiminnasta löydät tästä linkistä.

Jari Kenttämaa (kasvoton soturi bloggaaja) on hyvinvointialan yrittäjä.

Lisätietoja hänen toiminnasta löydät näistä seuraavista linkeistä.

Hyvinvointivalmennus Jari Kenttämaa

Urheiluhieronta- ja valmentaminen

Instagram / WellnessCoachJari

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Samankaltaisia ​​artikkeleita

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.