Kaikki on tässä ja nyt

Kaikki on tässä ja nyt. Istuksin laiturilla yksin. Löysin tämän rauhaisan pienen järven ja laiturin poukaman vasta hiljattain, vaikka olen asunut nykyisessä kodissani jo muutaman vuoden. Ympäröivä luonto on kukkeimmillaan toukokuisen lämpöaallon siivittämänä. Elämä tuntuu kauneudessaan ja kauheudessaan tällä hetkellä niin voimakkaana, että sitä on melkein mahdoton kestää. Kesäisen luonnon ja elinvoiman ympäröimänä istun ja itken suruani ja kaipaustani, sillä kuluneen kahden kuukauden aikana olen menettänyt sekä ukkini että nyt 14-vuotta yhteistä elämää kanssamme viettäneen Lenny-kissamme. En olisi uskonut, kuinka syvän surun ja tyhjän kodin lemmikin menetys voi tuottaa. Mielessäni pyörivät sanat elämän kiertokulusta, syntymästä ja kuolemasta.

 

Kaikki on nyt

 

Kulunut vuosi sairasteluineen sekä rakkaiden menetykset ovat möyhineet minua kaikkia perustuksia myöten ja saaneet katseen kääntymään elämässä taaksepäin. Välillä ajattelen, että HEI NYT STOP! Ei kaikkea kerralla! Muistelen lapsuuttani, ihmisiä ja tapahtumia elämässäni. Lenny ehti 14-vuoden aikana kulkea kanssani kasvun vuodet nuoresta aikuiseksi. Katselen vanhoja valokuvia. Aika paljon noihin vuosiin ehti sisältyä. Nyt tunnen, että on tullut aika päästää irti tietystä ajanjaksosta elämässäni. Menetettyjen rakkaiden lisäksi itken myös itseäni, sitä itseäni joka olen ollut ja joka ei enää palaa.

 

Rakas kaveri

 

Siinä laiturilla istuessani ymmärrän itsessäni kuluneen vuoden aikana tapahtuneen muutoksen. Minussa on vahvuutta ja voin antaa surun ja itkun tulla, minun ei tarvitse paeta tai peittää sitä. Nykyisin annan itseni TUNTEA kaikkia niitä tunteita, joita elämä tuo tullessaan. Olen läsnä, tässä ja nyt. Vaikka olen aina nauttinut luonnossa liikkumisesta, tuskin koskaan olen niin paljon katsellut ja aistinut luonnon heräämistä kevääseen ja kesään. Samalla olen itsekin herännyt hetki hetkeltä enemmän eloon. Luonto tarjoaa minulle rauhaa ja lohdutusta.

 

Luonnonvoimaa

 

Itku puhdistaa ja surettu suru vapauttaa. Sydämen täyttävät kaipuu ja kiitollisuus. Kiitollisuus niistä rakkaista, jotka ovat olleet elämässäni ja kiitollisuus kaikista niistä hetkistä, joita olemme saaneet viettää. (Myös niistä, jolloin rakas kissani revit pari sohvaa ja tapetit ja….) Ensimmäistä kertaa elämässäni tunnen rauhaa. Minun ei tarvitse olla mitään tai pyrkiä mihinkään. Kaikki on hyvin ja riittävää. Hengittelen. Kaikki on hyvin tässä ja nyt.

 

 

Kirjoittanut
Lisää kirjoittajalta Näkyväksi

Kaikki on tässä ja nyt

Kaikki on tässä ja nyt. Istuksin laiturilla yksin. Löysin tämän rauhaisan pienen...
Lue lisää

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.