Kaiken takana on energia

Tämä ajatusvirta pulpahti mieleeni, kun pihaa haravoidessani annoin ajatusten virrata ja oivallusten tulvia mieleeni. Kun tulemme tietoiseksi, että kokonaisuutemme heijastaa jatkuvasti ajatuksiamme, mielipiteitämme, uskomuksiamme, tunteitamme ja oikestaan ihan kaikkea, mitä itsemme kautta koemme, kuin hologrammi tai diaprojektori, voimme nähdä itsemme maailman kautta paremmin. 

Joskus tätä kutsutaan peilaamiseksi. Itse haluan tuoda tästä näkökulmasta sellaisen puolen esiin, että asioita tehdessämme ja loppuunsaattaessamme tulisimme tietoiseksi muutamista tärkeimmistä asioista, joita jälkeen jätämme. 

Yksi tärkeimpiä asioita on intentiomme, eli miksi teemme sitä, mitä teemme. Ja miten sen teemme. Olemme jatkuvassa vuorovaikutuksessa ympäristömme kanssa. Emme ole irrallisia mistään ympärillämme, vaikka se saattaa siltä tuntua, jos ei ole koskaan tutkinut itseään syvällisemmin tai ymmärtänyt miten vuorovaikutus esineiden, ihmisten, eläinten ja luonnon kautta ja kanssa oikeastaan pelaakaan. 

Olemuksemme on kuin vuorovesi, jonka ranta tyhjenee ja täyttyy jatkuvassa syklisyydessä. Me olemme oman elämämme kuu, joka ohjaa tuota vuorovettä. Muut ihmiset ovat rannallamme kulkevia ihmisiä, eläinkuntaa ja elämää, joka asustaa ja elää tuossa maisemassa. Toisaalta olemme toisten kokonaisuudessa myös tuo pieni osanen, kuten kala vedessä, tai lintu puussa. Näin luomme jokainen tahollamme oman maisemamme, ja olemme myös osa toistemme maisemia. 

Heijastamme siis itseämme maailmankaikkeuteen. Sitä voisi ajatella myös hologrammina tai diaprojektorina. Muut ihmiset sitten näkevät heijastuksen tietysti oman käsityksensä mukaan, harva ihminen on niin tietoinen, että osaa katsoa heijastusta neutraalisti, ja miten pitkälle täysin neutraalisti katsominen on edes mahdollista, on toinen kokonaan oma aiheensa. 

Voimme kuitenkin harjoittaa tietoisuuttamme monin eri tavoin ja alkaa näkemään ympäristöämme, läheisiämme ja maailmankaikkeutta ympärillämme aivan uusin silmin tutkimalla tuota heijastusta, jonka jätämme jälkeemme tai heijastamme eteemme. Silloin alkaa huomamaan, ettei oikeastaan mikään ole sattumanvaraista. Kokonaisuutemme, eli energiakenttämme on kuin muuntuva ja uudelleenjärjestäytyvä vesiastia, jota vuoroveden lisäksi vaikuttuu myös sään muunnoksista. Voimme siis ajatella ympäristömme olevan noita erilaisia sääilmiöitä vaikuttamassa tuohon astiassa olevaan veteen. 

Myös me ihmiset vaikutamme toisiimme sään tavoin. Sää on vain symboli tai heijastus luonnon kautta ihmisen luonnosta. Tässä jatkumossa huomaat ehkä, miten kaikki on yhteydessä kaikkeen. Mikään ei ole toisistaan irrallinen. Olemme vuorovaikutuksessa niin pienessä kuin suuressakin mittakaavassa toisiimme. Olemme luojia ja luotuja, osa kokonaisuutta ja toisaalta kokonaisuuden luojia. Ei ole yhtä staattista roolia, on vain kokonaisuutemme, joka on suhteellinen muuhun maailmaan katsottuna.

Oleelliseksi hyvinvoinnin kannalta tässä onkin tutkailla sitä omaa jälkeään maailmassa. Sehän on se ainoa paikka, johon voimme vaikuttaa pienin tai suurin teoin. Me voimme muuttua kuun sijaan auringoksi, tai tähtitaivaaksi omalle maisemallemme eli kokonaisuudellemme. Me voimme omin teoin vaikuttaa tätä kautta myös muihin ihmisiin suuresti, lähinnä sen takia, että lakkaamme ragoimasta alitajuntaamme imeytyneiden kokemusten sijaan tietoisuudella ympäristöömme. 

Alkuun muutos voi tuntua jopa pelottavalta, vastuu suurelta. Elo ja olo voi takkuillakin. Vaikuttaminen voi mennä hallinnan puolelle, kontrolloimiseksi, ehkä ylikorostuneeksi ylpeydeksi, kun oman voimansa ymmärtää. Kaiken tämän joudumme kuitenkin käymään läpi, kun astumme pikkuhiljaa omaan voimaamme, sillä tuo oma voimamme on kuin kesyttämätön villihevonen, joka on tällä hetkellä naamioitu maailman ja yhteiskuntiemme kautta kesyiksi työaasiksi, jorka jolkottavat menemään kallioisia rinteitä kantaen taakkaa selässään pystymättä oikeastaan vaikuttamaan miten, milloin ja mitä kantaa selässään. Tuo juhta on hyvin vaatimaton versio siitä, mihin oikeastaan ihmisinä pystyisimme ja olemme tarkoitettuja.

Kun tajuamme, että emme voi koskaan tulla onnelliksi työaasin asemassa, alkaa kutsu oman villihevosen löytämiseen ja toisaalta sen kesyttämiseen omaan käyttöön. Tuosta villihevosesta saat uljaan ja rohkean kumppanin loppuelämäksesi. Tuo villihevonen kuvastaa oman voimasi mahdollisuuksia. Se on melko erilainen arkkityyppi juhtana toimivaan aasiin verrattuna. 

Huomaatko, miten ihmisyyden voi jatkuvasti uusien esimerkkien kautta rinnastaa henkiselle tasolle, jotta meidän olisi helpompi ymmärtää kokonaisuuttamme, elämäämme, maailmaa? Joskus voimme pohtia itseämme konkreettisen esimerkkien kautta: asenteitamme, ajatuksiamme ja suhtautumistamme elämään ja luontoon. Tutkimalla ja kysymällä kysymyksiä, tutkimalla sisimmästä nousevia vastauksia, voimme saada vihjeitä siitä, miten suhtaudumme itsemme kautta maailmaan. Ja nämä vastaukset kuvastavat kunkin hetkistä tietoisuuttasi. 

Tapani ajatella asioita ja luontoa kuvastaa omaa luontoani. Kun näen ympäristössäni asioita, rinnastan ne mielessäni ja mieleni kautta omaan psyykkeeseeni. Tämä kuvastaa täysin omaa olemustani, kokonaisuuttani, sitä, miten minä yhdistyn elolliseen. Miten minä itse käsitän asiat. Milä tavoin koen maailman itsessäni. 

Miten sinä käsität maailmankaikkeutta itsesi kautta? Mitkä asiat ovat ehdollistumia ja perintöä, mitkä taas ovat uniikkeja ominaisuuksiasi? Millaisen hologrammin muodostat, ja kuka sen hologrammin ohjelmoi? Millaisen sään tunteillasi muodostat kokonaisuuteesi, omaan vesiastiaasi? Miten muiden ihmisten vaikutus muuttaa noita sääolosuhteita? 

Miltä maisemasi näyttää? Tuntuuko se omalta, vai vieraalta? Virtaako se, vai onko se tukossa? Kuinka juurtunut olet omaan todellisuuteesi, ja kuinka se palvelee sinua? Onko villihevosesi vapaa, ja jos on, onko se edes hallittavissa? Onko se pelottava, vai kumppanisi? Vai onko se vielä taakankantajana, työaasin asemassa?

Kirjoittanut
Lisää kirjoittajalta Luova Kuu

Luovuus ja raha elämänvoiman keskiössä

    Luovuus heijastuu elämän kautta Olen paljon pohtinut luovuutta oman elämäni kautta....
Lue lisää

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.