Käännös sisäänpäin

 

Pelkästään jo talvi vuodenaikana aiheuttaa sen, että tulee tehtyä luonnollinen käännös sisäänpäin. Kylmä, loska ja pimeä ei houkuttele ulos. Mieluummin on kotona lämpimässä omassa pesässä, villasukat jalassa ja vielä viltin alla. Syksyn tohinat rauhoittuvat ja alkaa pehmeä laskeutuminen pyhiin.

Tämän luonnon kiertokulun lisäksi olen viime aikoina halunnut muutenkin kääntyä sisäänpäin. Olen pohtinut suhdettani sosiaaliseen mediaan, kirjoittamiseen, työhön, suhteisiini ja ylipäätään itseeni sekä elämään. Ihan pikkujuttuja 😉 Tuntuu, että kaikki turha tippuu vähitellen pois ja pintaan alkaa nousta enemmän itselle tärkeitä asioita. Vaikka kaikki muutos ja oppiminen tapahtuu viime kädessä sisällä, olen saanut vetoapua muiltakin.

 

Oikeenlaista energiaa

 

 

Laitan tähän postaukseen pari kuvaa ihanista kukista, joita sain joululahjaksi ohjaamiltani ryhmiltä. Paitsi muistoksi itse kukista (koska valitettavasti meillä ei kasvit kauaa pysy hengissä….), mutta myös sen vuoksi, että ne muistuttavat minua siitä mahtavasta energiasta, joka ryhmissä on. Vaikka takana on vaikeita sairauksia, tulevat vesijumpparit joka kerta tunnnille yhtä iloisina ja positiivisina. Samoin seniorijoogit. Se hyvä energia tarttuu väkisinkin, vaikka itsellä olisi ollut huonompi päivä. Syksyn viimeisten tuntien kiitokset ja halaukset tuntuivat lämpimänä tunteena sydämessä pitkään.

Näitten vähän tuntemattomampien opettajien lisäksi olen saanut ohjausta erittäin tutulta ihmiseltä. Kyseessä on ihka ensimmäinen ystäväni, naapurin Sami. Tutustuimme meidän hiekkalaatikolla ollessani 3-vuotias eli olemme tunteneet pian 47 vuotta. Muistan ikuisesti kun sain syntymäpäivälahjaksi Samilta itse koristellun kiven, joka esitti ihmistä. Sääli, että lahja on vuosien saatossa kadonnut. Se symboloisi edelleen mahtavasti kaikkea mitä näihin vuosiin on mahtunut; sekä pysyvyyttä että muutosta.

Tässä välissä meni vuosia ettemme olleet missään yhteydessä. Noin vuosi sitten näin unen, jossa Sami esiintyi ja seuraavana päivänä oli pakko katsoa löytyykö mies Facebookista. Löytyihän hän ja hämmästykseni oli suuri kun näin hänen tekevän energiahoitoja! Laitoin viestin ja kyselin kuulumisia. Sen jälkeen ahmin kaikki hänen kirjoituksensa. Mutta joku verho oli vielä edessä. Lopulta kysymyksiä alkoi olla niin paljon enemmän kuin vastauksia. Päädyin pitkään puheluun Samin kanssa, jossa hän kertoi rentoon tyyliinsä omia kokemuksiaan ja miten oli päätynyt siihen missä nyt on.  Sain myös kirjavinkkejä, joista Tolleen olen vuosia sitten tutustunut. Silloin se ei kolahtanut, nyt hänen kirjoittamansa asiat tuntuvat hyvin luonnollisilta ja oikeilta. (Samin löydät täältä MySoulBody)

 

Vahva Minä, minustakin?

 

 

Sain tutustua  Vahva Minä-sivuston Energian lukeminen ja välittäminen-harjoituspakettiin. Tässä kohtaa oli siis aika siirtyä teoriasta käytäntöön, opetella tutustumaan ennen kaikkea omaan, mutta myös muiden energioihin. Orientaation jälkeen harjoituspaketista löytyi erilaisia pitkälti rentouden ja hengityksen kautta tehtäviä harjoitteita. Visuaaliset harjoitukset, tietoinen hengitys ja rentoutuminen ovat minulle joogasta tuttuja, joten oikeaan “tilaan” pääseminen oli helppoa.

Tein harjoituksia noin 15-20 min. (suositus 15-30 min.), joka mielestäni on sopivan pitkä, mutta toisaalta sen verran lyhyt, että se aika on jokaisen kiinnostuneen mahdollista varata itselleen. Harjoitukset olivat sen tyylisiä, että vaikka energian välittäminen tai vastaanottaminen ei sinällään kiinnostaisi, ne toimivat myös puhtaasti rauhoittumiseen tai rentoutumiseen. Pdf:ään on aina helppo palata tai sitten lukea harjoitteet kuunneltavaksi, kuten ohjeistettiin.  Harjoitusten teemoina olivat mm. kehoyhteyden avaaminen ja oma kupla-liikemeditaatio.

Kuten jokainen käännös sisäänpäin, vie tämäkin tie välillä eteenpäin, välillä taaksepäin. Itse olen siinä pisteessä, että harjoittelen vasta tuntemaan itseni, aistimaan todelliset tunteeni ja tunnistamaan niitä luovat muistot. Jos jonain päivänä tunnet hyvää energiaa tuntemattomasta kohteesta, se voin olla minä 😉 Vahva Minä hyvinvointikonseptiin pääset tutustumaan täältä Vahva Minä.

 

Käännös eteenpäin

 

 

Käännös sisäänpäin on samalla käännös eteenpäin. Kohti uutta, kohti tulevaisuutta, kohti valoa. Ja juuri tällä hetkellä kohti joulun odotusta. Joulu tuo vuoden jälkeen koko perheeni yhteen, saan taas hetken nauttia kreisin porukkamme seurasta, yöpukupäivistä, elokuvista ja matkasta sohvan ja jääkaapin välillä. Rakas tyttäreni palaa Suomeen tuomaan omaa naisenergiaansa. Tässä valtakunnassa kaikki on oikein hyvin.

Tämän postauksen myötä blogi jää hieman pidemmälle joulutauolle. Palaan taas kun on aika kirjoittaa. Jokaisen naisen joogaa toivottaa lämminhenkistä joulua ja valoisaa uutta vuotta 2018.

 

 

 

 

Lisää kirjoittajalta Jokaisen naisen joogaa/Saila Rajala

Uudet tuulet puhaltaa

  Aloitin ryhmäliikunnan ohjaamisen 25 vuotta sitten. Jostain syystä päässäni on kaikki...
Lue lisää

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.