Joulun ajassa on taikaa

Olen aina nauttinut ja pitänyt erityisen paljon joulusta. Jo pienenä kuuntelin c-kasetilta joululaujuja marraskuusta saakka ennen nuukkumaan menoa. Jouluelokuvat on myös kuuluneet lähes aina jouluun valmistautumiseeni. Puhumattakaan jouluvaloista, jotka ovat löytäneet tiensä hyvissä ajoin ikkunoihin. Ja kynttilät, voih! Korvatunturi on ollut pitkään sellainen paikka mihin olen halunnut päästä 😉

Tänä vuonna jouluun valmistautuminen on ollut hieman erilaista. On ollut niin paljon kaikenlaista hässäkkää, etten ole joulua juurikaan kerinnyt miettimään. Siksi oli sitäkin ihanampaa kun auto suuntasi kohti Pohjanmaata maanantaina iltapäivästä. Lähdimme hieman kiireessä liikkeelle, sillä emme osanneet  lukea Oliverista väsymyksen merkkejä tarpeeksi. Itkun saattelemana pakkasimme viimeiset tavarat autoon ja läksimme matkaan. Reppana oli niin väsynyt että nukahti viidessä minuutissa. Hässäkkää ja säätöä viimeiseen saakka!

Ensimmäinen pitstop oli mummolassa Peräseinäjoella. Siellä yövyimme yhden yön. Ulkoilimme, söimme hyvin ja saunoimme. Ihana ennakko kohti jouluaattoa. Sain myös hyvän joululahjan, kun Jaskan äiti antoi oman kihlasormuksensa ja mummon vanhan kultasormuksen, joista aion teettää itselleni vihdoinkin 2 vuotta naimisissa olleena vihkisormuksen. Hyvää karmaa avioliittoon tiedossa, sillä molemmat sormukset edustaa hyvin pitkää liittoa.

Tiistaina oli vielä asuntohässäkkä asioita hoidettavana Alavudella ja sen jälkeen ajoimme ruokaostoksille Veljekset Keskiselle. Sen jälkeen autonnokka kohti Alajärveä, jossa vietimme aaton ja joulupäivän. Ihanaa kun Pohjanmaalle tultaessa oli lunta mukavasti, keli sininen ja pientä pakkasta ilmassa. Täydellinen joulukeli! Viime vuonna tuli vettä ja keli oli aivan musta. Vietämme perinteisesti sukujoulua Sillanpään tilalla. Vanhassa hirsitalossa on kyllä sitä jotain!

Melkein perillä Saukonkylässä.
Lisää kirjoittajalta Mielen ja kehon vapaus/ Elina Ojaniemi

Lukemisen voima – tie itsetuntemuksen syventämiseen

Yleisesti on tiedossa että lukeminen kannattaa monista syistä. Lukemisen on todettu mm....
Lue lisää

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.