Joskus on vaan paska fiilis ja ei huvita

 

Kyllä, noita päiviä sattuu mullekin vaikka harvemmin sitä somessa näyttää itsestään sitä ns. huonoa puolta. Tämä aamu oli juuri sellainen alavireinen heti aamusta. Silmät aukaistuani, olo tuntui heti tukkoiselta ja väsyneeltä sekä muutenkin oli sellainen fiilis, että onko pakko nousta! Oliver oli hieman kärttyinen heti aamusta (lapset peilaavat omaa olotilaa todella taitavasti), vaikka yleensä meidän aamu on aika helppoja. Oliver on heti herättyään tosi nälkäinen ja meillä alkaa seiskan aikaan aamulla heti smoothien teko ja kanamunien paistaminen. Onneksi mies hoiti tänään sen homman!Viime viikko oli mahtava kun saimme Oliverin kummitädin, rakkaan ystäväni Suvin vieraaksi Kokkolasta. Viime viikko oli vähän epäsäännööllisempi tai huomattavasti epäsäännöllisempi mitä arkemme yleensä. Tuli syötyä hieman “roskaisemmin” ja nukuttua vähemmän, onneksi sentään treenailimme. Eihän siitä mihinkään pääse, että omilla vallinoillaan voi vaikuttaa omaan oloonsa aika paljon. Itselläni huonot ruokavalinnat vaikuttavat tosi paljon olooni ihan psyykkisestikin ja sen sain tänä aamuna kokea. Viikko oli muuten kaikin puolin antoisa ja on niin mahtavaa viettää pitempiä aikoja hyvän ystävän seurassa putkeen. Siinä pääsee jakamaan omaan elämäänsä toisen kanssa ihan erilailla kuin silloin tällöin näkemällä tai soittamalla.

Picture

Kerkesimme viikonloppuna Tallinnaan hieman häröilemään…Fyysinen huono olo johtaa psyykkiseen huonoon oloon. Olemme kemiaa ja sitä kun “manipuloi” niin psyykkisesti väsähtänyt olo on varma. Toki menee varmasti myös toisin päin mutta omalla kohdallani huomaan selkeästi sen, kun en ole tehnyt keholleni hyviä asioita. Viime viikko meni tosiaan ruokailujen ja unen kanssa aika kehnosti, vaikka kaikki olikin sen arvoista. Harvoin päästään enää Suvin kanssa tälläisiä pätkiä viettämään yhdessä. Aikasemmin olemme matkustelleet ja viettäneet pitkiä pätkiä toistemme luonna, nyt hieman perhe elämä on tätä sotkenut tätä kuviota 😉

Nauroimme kyllä niin paljon ja mietimme, että varmasti vielä eläkeikäisenä pääsemme viettämään yhteisiä lomia yhdessä miestemme kanssa. Sitten 90-vuotiaina voimme morsettaa vanhainkodin seinien läpi kuulumisia jos jalat ei enää kanna =D Ystävien kesken vietetty aika on kyllä kullan arvoista.

Yleensä en videoita ala värkkäämään huonoissa fiiliksissä mutta tänään päätin sen tehdä. Videolla kerron mitkä syyt itselläni johtaa yleensä huonoon väsähtäneeseen fiilikseen ja miten pääsen siitä eroon. Itse en kauhean kauan jaksa huonossa fiiliksissä kieriskellä vaan meen ja katson eteenpäin. Negatiiviset tuntemukset on sallittuja ja itkun tirauttaminen auttaa kummasti, mutta jotenkin aina tunnen että tämä on nyt vaan tän hetken fiilis ja se menee itsestään ohi tekemättä mitään tai sitten tekemällä jotain kuten lähtemällä liikkumaan.Mutta joo, tähän loppuun taas jotakin nasevaa. Muistakaa, että vaikka on kuinka huono ja ahdistunut fiilis niin se menee varmasti ohi, eikä määrittele teitä ihmisenä. Useinhan sitä alkaa kelaamaan, että kuinka huono ihminen on ja vielä epäonnistunut äitinä sun muuta yhtä pirteää. Negatiivinen ajattelu on koodattu meidän DNA:han mutta onneksi meidän ei tarvitse uskoa omia ajatuksiamme.

Näillä eväin parempaan iltapäivää kohti!

<3:lla
Elina

Lisää kirjoittajalta Mielen ja kehon vapaus/ Elina Ojaniemi

Lukemisen voima – tie itsetuntemuksen syventämiseen

Yleisesti on tiedossa että lukeminen kannattaa monista syistä. Lukemisen on todettu mm....
Lue lisää

Ei kommentteja

  • Relax! Kenenkään elämä ei kaadu, vaikka aamupala olisikin joskus kananmunan ja superfood smoothien sijaan vaikka ah niin ihana ja syntisen rasvainen hiilarihöttö croisantti. Herkuttelu hetkittäin on pienempi paha itsellesi ja vauvallesi kuin stressi. Vietit mukavaa aikaa ystäväsi kanssa nauttien ja nauraen ja sait siitä hyvänmielen endorfiinejä. Kannattaako pilata asiaa tuntemalla huonoa omatuntoa, jos ravitsemuksen peruspilarit ovat noin muuten kunnossa? Kivaa odotusaikaa 🙂

  • Kiitos kommentista. Ei herkuttelu silloin tällöin pahasta ole mutta sen verran herkitsynyt kehoni on, että fyysisestä olosta huomaa heti jos on syönyt epäterveellisesti. Ja sehän on vaan positiivinen asia! Monet alkavat surkuttelemaan omaan elämäänsä ja näkevät siinä paljon ongelmia koska eivät huomaa esimerkiksi sitä, että uni on ollut huonoa tai ruokavalio on todella epäterveellinen. Jos näihin asioihin kiinnitettäisiin enemmän huomiota niin veikkaanpa että esim. masennuslääkkeitä ei tarvitsisi niin paljon =)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.