Joogaope messuilemassa- Helsinki Joogafestival 2018 tunnelmia

Joogafestival 2018

 

Kuten olen aikaisemmin kertonut täällä, on Joogafestival Helsinki  kuulunut minun ja ystäväni perinteisiin jo useamman vuoden ajan. Tälläkin kertaa varasimme kiinnostavat tunnit hyvissä ajoin ja fiilistelimme tulevaa tapahtumaa alkuvuoden. Helsingin Kaapelitehtaalla nyt 6-vuotissynttäreitään viettäneet festarit ovat vuosi vuodelta kasvaneet yhä suositummaksi ja suuremmaksi tapahtumaksi.

Itse lähdin Joogafestival- tunnelmiin hieman pelonsekaisin fiiliksin, sillä puolikuntoisena ja vammoilla varustettuna joogaaminen voi joko onnistua tai sitten ei. Päätin kuitenkin yrittää, sillä on mukava välillä olla asiakkaan roolissa ja vain nautiskella harjoituksista. Joogafestivaaleilla törmää myös aina tuttuihin, voi haistella uusia tuulia tai vain nauttia samanhenkisten ihmisten luomasta tunnelmasta.

 

LEAN on ME

 

Minulla oli kovat odotukset LEAN on ME-tuntiin, jossa tuntikuvauksen mukaan tehtäisiin virtaava vinyasa flow-harjoitus opettajien avustamana. En joutunut pettymään Kirsi Tikan ja Tiina Mankin johdolla ohjattuun tuntiin. Tiettyä tyyliä osasin odottaa, koska Kirsillä on sama RYT200 koulutuspaikka kuin minulla (lue lisää Villa Mandalan RYT200 joogaopettajakoulutuksesta). Molemmilla on myös taustaa tanssin puolelta, joka yleensä näkyy juuri koreografisempana harjoituksena.

Sali oli täynnä kuten yleensä ja asettauduin nurkkaan siltä varalta, että joutuisin tekemään ihan omia juttujani. Harjoitus oli kuitenkin suunniteltu niin, että monessa kohtaa oli useampi vaihtoehto, joten kun sain luvalla jättää esim. punnerruksia pois, selvisin hyvin mukana.  Harjoituksesta jäi sellainen olo, että olin tehnyt jotain, mutta lempeästi, omaa kehoa kunnioittaen. Se jäikin päällimmäisenä mieleen kaikesta tarjonnasta, että ihmisten tulisi kuunnella itseään, omaa elämän tilannettaan ja kehoaan, ja valita siihen kohtaan sopivaa joogaa. Puskemisen aika taitaa olla ohi!

Avustukset tuntuivat mukavalta, siitä onkin aikaa kun olen itse ollut avustettavana. Ohjaustyyli oli molemmilla miellyttävä ja yllättäen myös lopussa pariharjoituksena tehdyt hengitysharjoitukset. Olen siitä tyypillinen suomalainen, että vieraan koskettaminen on vaikeaa, mutta selät vastakkain oli jotenkin helpompi olla kuin kasvotusten.  Namaste.

 

Trikoita ja unisieppareita

 

 

Päätin jo etukäteen, että yhden ainoita joogatrikoita ei tällä kertaa tartu mukaan ja muutenkin yritän nyt hillitä kulutusta, koska tulotkaan eivät päätä huimaa 😉 Mukana oli tänä vuonna 145 näytteilleasettajaa, joten katseltavaa kuitenkin riitti. Kiersimme näyttelytilaa juuri ruuhkaisimpana aikana, joten monessa kohtaa tyydyin vain kaukaa kurkistelemaan tiskien tarjontaa.

Mukana oli tietenkin useita joogakouluja- tai studioita, jooga-asusteiden myyjiä, luonnonkosmetiikkaa, koruja, kirjoja, erilaisia hoitoja ja unisieppareita! Joka vuosi on selkeästi näkynyt joku “trendi tuote” mikä on pistänyt silmään. Tänä vuonna unisieppareita oli jos jonkin kokoista, näköistä ja hintaista. Olisi varmaan itsellekin tarttunut mukaan ilman shoppailukieltoa 🙂

On hienoa ollut huomata kuinka Joogafestival on kehittynyt ja kasvanut vuosi vuodelta. Tunnit ja luennot ovat tasokkaita, mutta lippujen hinnat silti hyvin kohtuulliset ajatellen mitä kaikkea samaan hintaan saa. Toivotaan, että Antti Sipinen joukkoineen jaksaa valmistella meille vielä monet festarit. Jos et ole aikaisemmin tutustunut, pistä ehdottomasti tapahtuma korvan taakse ensi vuotta varten.

Jos vierailit festareilla, kerro omia kokemuksiasi!

Lisää kirjoittajalta Jokaisen naisen joogaa/Saila Rajala

Uudet tuulet puhaltaa

  Aloitin ryhmäliikunnan ohjaamisen 25 vuotta sitten. Jostain syystä päässäni on kaikki...
Lue lisää

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.