Intohimo ei ole pelkkää elämäntehtävää tai parisuhdetta vaan?

 

Nykyään puhutaan paljon siitä kuinka omia intohimojaan olisi hyvä seurata sydämen ääntä kuunnellen. Kaikki henkisenkasvun pariin ajautuneet ovat miettineet omaa elämäntehtäväänsä ja sielun kutsumustaan. Itsekin olen sitä tietoisesti ajatellut ja pähkäillyt muutaman vuoden pääsemättä siitä täysin yhteisymmärrykseen itseni kanssa. Olenkin tullut siihen tulokseen, että intohimo on elämäntapa, ei niinkään kiinnostuksen ja tekemisen kohde.

Koen olevani intohimoinen ihminen

On hieno ajatus, että intohimoaan lähtee tekemään ja toteuttamaan heti, mutta ennen kuin intohimon kohteen voi löytää, on mielestäni tehtävä jonkin verran sisäistä työtä. Omat ja toisten uskomukset ovat monesti sydämen äänen tiellä. Toteutamme tiedostamattomasti asioita, joita emme todellisuudessa eli syvällä sisimmässämme tunne oikeiksi itsellemme.

Onko vastuuntonta jättää kaikki ja hypätä tyhjän päälle seuratessaan intohimoaan?Olen monesti kuullut kritisoitavan sitä, että omaa intohimoaan toteuttamalla unohdetaan järjen ääni ja hypätään silmät kiinni tuntemattomaan todellisuus hämärtyen. Unohdetaan kaikki arkiset velvollisuudet ja hyvässä lykyssä ollaan myös tukalassa taloudellisessa tilanteessa. Itse en ajattele asiasta noin mustavalkoisesti. Mutta usein olen kuullut tai lukenut seuraavanlaisen ajatuksen:

Kannattaako kuunnella kaiken maailman elämäntapavalmentajia, joilla ei ole edes yliopistotason koulutusta ja yleensä ne haluaa vain sun rahat? Elämä ei mene kuin saduissa!”

Mielestäni äskeinen lainaus kuvasta ihmisen omaa tukahdetettua todellisuutta, jossa maailmankatsomus on rajoittunut ja uskomusjärjestelmä jumissa. Toisen asioista ollaan huolissaan, koska oikeasti ihmettelijä ja arvostelija on huolissaan omasta pärjäämisestään ja todennäköisesti pelkää myös toteuttaa ja kohdata omia intohimojaan. Ympäristöön on hyvin helppo kohdistaa omat tunnelukot ja rajoittuneet uskomusmallinsa. Yleensä nämä ihmiset uiskentelevat myös katkeruuden suloisessa vedessä.Kun lähtee kuuntelemaan sydämen ääntä, joka ei tarkoita sitä, että juostaan pelkästään tunne elämysten perässä holtittomasti haluten kuuta taivaalta, alkavat asiat kuin itsestään loksahdella paikoilleen. Kaikki tunteet tulee kohdattavaksi ja suurimmaksi ystäväksi saattaa alkuun tulla PELKO. Pelolla on hieno viesti tuotavanaan mutta ensiksi sitä täytyy pysähtyä kuuntelemaan ja mutustelemaan. Meitä saattaa pelottaa oma pärjääminen, omat tunteet, muiden ajatukset ja tunteet;

sisäisiä pelkoja on paljon ja ne asustavat meissä syvällä!

Meidän makuuhuoneen seinä. Täynnä intohimoa!Mitä intohimo edustaa minulle?

Intohimo sanana on hyvin voimakas. Se on liitetty kautta historian miehen ja naisen väliseen kohtaamiseen ja intohimon vuoksi on tehty jopa murhia. Itse en ajattele intohimo sanaa parisuhteen kautta, vaan se liittyy enemmänkin sisäiseen kasvuun. Intohimoinen ihminen on mielestäni aina kasvun tiellä, sillä hän on auki ja haluaa kasvaa ja kehittyä tekemisissään. Intohimoinen ihminen on mielestäni pessimistisen ja kyynisen ihmisen vastakohta.

Intohimoinen ihminen elää omannäköistä elämää täydellä sydämellä. Hän ei ole jäänyt muutoksen pelossa laakereilleen makoilemaan ja odottamaan tulevia eläkepäiviä, vaan hän ammentaa voimaan tekemisiinsä luovuuden loputtomasta lähteestä. Hän luottaa elämään ja on myös antautunut sille ruumiillaan ja sielullaan. Vastoinkäymiset eivät häntä lannista, vaan hän saa niistä lisää voimaa omalle polulleen. 

Intohimoinen ihminen ymmärtää tämän elämän rajallisuuden ja nauttii tekemisistään. Hän ymmärtää, että vastoinkäymiset ja murheet kuuluvat ihmisen elämään, mutta hän ei jää niitä märehtimään. Hän tuntee syvästi mutta antaa tunteiden energian virrata vapaasti. Hän kunnioittaa itseään ja sen takia myös muita. Hänellä ei ole tarvetta arvostella muitten tekemisiä tai tekemättä jättämisiä, sillä hän on tajunnut olevansa oman elämänsä luoja. Hän kunnioittaa muiden tekemiä valintoja, eikä hänellä ole tarvetta puuttua niihin.

Intohimoisia ihmisiä on vielä harvassa mutta kun näen sellaisen, haluan automaattisesti hakeutua hänen energiakenttäänsä ja ammentaa tuota hänessä, mutta myös minussa asustavaa suurta viisautta. Intohimoa kannattaa siis herätellä henkiin! Intohimon tiellä siis ollaan ja kiitollinen olen siitä, että saan kohdata päivittäin ihmisiä jotka ovat INTOHIMOISIA <3

​Uskallatko hypätä intohimon suloiseen maailmaan?

<3:lla
Elina

Lisää kirjoittajalta Mielen ja kehon vapaus/ Elina Ojaniemi

Lukemisen voima – tie itsetuntemuksen syventämiseen

Yleisesti on tiedossa että lukeminen kannattaa monista syistä. Lukemisen on todettu mm....
Lue lisää

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.