Inhimillinen henkinen kasvu

Olemme henkisiä olentoja kokemassa ihmiselämää. Jos olet henkisellä polulla, luultavasti tunnistat tämän todeksi itsessäsi. Meillä on keho, mieli ja sielu. Mielen tasolla voimme kokea ja tunnistaa tunteita sekä ajatuksia. Sielun tasolla olemme rakkauden korkeaa värähtelyä. Emme ole joko tai, vaan sekä että.

Korkeampi perspektiivi

Henkiseen kehitykseen kuuluu usein korkeamman ymmärryksen löytäminen elämän koettelemuksiin. Oma henkisen kasvun polkuni alkoi kysymyksestä, voisiko näissä vaikeissa koettelemuksissa olla jokin syvempi tarkoitus tai merkitys. Syvemmän tarkoituksen löytäminen voi vapauttaa voimakkaasta vihasta ja katkeruudesta. On mahdollista nähdä elämän koettelemusten taustalla suurempi suunnitelma, oppiläksyjä, jotka sieluni on valinnut kohdattavaksi tässä elämässä.

Henkisen kasvun näkökulma voi auttaa tarkastelemaan tilannetta ikään kuin korkeammasta perspektiivistä. Jos hyväksyy sen, että elämän haasteet tai vaikeat ihmissuhteet ovat palvelemassa korkeampaa hyvää, tulee kenties tilaa löytää myös lempeitä tunteita, kuten anteeksiantoa ja kiitollisuutta vaikeista kokemuksista.

Tähän korkeampaan perspektiiviin sisältyy kuitenkin myös riski siihen, että ohitamme aidon, inhimillisen tunnekokemuksemme. On tärkeää tiedostaa, että kaikenlaiset tunteet kuuluvat ihmiselämään. Jos olemme kokeneet vaikeita kokemuksia, niihin liittyy myös usein hyvin vaikeita tunteita. Vaikka olisimme tietoisia siitä, että nämä kokemukset on tarkoitettu opettamaan meille tärkeitä asioita, se ei saa peittää alleen sitä, että kokemuksiin liittyy myös vaikeita tunteita. Emme saa sivuuttaa inhimillistä kokemustamme.

Inhimillisten tunteiden kokeminen

Jokainen, joka on tehnyt tunnetyötä itsensä kanssa, tietää, että se on ajoittain hyvin raskasta. Voimakkaiden tunteiden kohtaaminen ja kokeminen kuluttaa paljon energiaa. Vaikeiden tunteiden löytäminen voi myös herättää syyllisyyttä ja häpeää. Onko minulla oikeus kokea näin? Pitäisikö minun vain ymmärtää sitä, joka on kohdellut minua huonosti, koska olen tilannut itselleni tämän kokemuksen?

On tärkeää huomata, että prosessissa kytkeytyy toisiinsa kaksi eri tason todellisuutta, jotka ovat yhtä aikaa totta. On tärkeää hyväksyä nämä molemmat todellisuudet. Olen yhtä aikaa sielu, joka kokee elämää oppiakseen, ja ihminen, joka kokee tunteiden koko skaalaa. Molemmat todellisuudet ovat merkityksellisiä ja tärkeitä. Ne ovat totta samanaikaisesti.

Koska omien tunteiden kohtaaminen voi olla ajoittain hyvin raskasta, korkeampi perspektiivi voi toimia tarpeellisena lepopaikkana tunnetyöstä. Etäännyttämällä itsensä vaikeista tunteista ja nousemalla tarkastelemaan tilannetta lintuperspektiivistä voi hengähtää. Itselleen on hyvä olla lempeä ja armollinen, ja olla tietoinen siitä, minkä verran tunnetyötä jaksaa kunakin hetkenä tehdä. On inhimillistä väsyä tunteiden työstämiseen ja ottaa niistä taukoa.

Lintuperspektiivin ei kuitenkaan tulisi toimia pakopaikkana, jossa pysyttelemällä ja järkeistämällä sivuutetaan inhimilliseen elämään kuuluvat vaikeat tunteet.

Maadoittuminen omaan kehoon

Tunteet koetaan mielen ja kehon tasoilla. Niinpä on hyvä harjoittaa tietoisuutta omasta kehosta pohjana tunnetyölle. Tunteet myös varastoituvat kehoon erilaisia vaivoina, kipuina ja lihaskireyksinä. Niinpä kehotietoinen liikunta, kuten jooga tai qi gong, tukevat hyvin tunnetyöskentelyä. Myös erilaiset kehomielihoidot, kuten Reiki tai vyöhyketerapia, tukevat tunnetyötä. Joskus myös psykofyysinen fysioterapia tai psykoterapia voi olla tarpeen tunnetyöskentelyn läpikäymiseksi yhdessä ammattilaisen kanssa. Tämän kaltaisissa hoidoissa ja terapioissa myös kosketuksella ja toisen ihmisen läsnäololla on suuri merkitys. Turvallisessa hoitotilanteessa vapautuvat tunteet tulevat todistetuksi toisen ihmisen taholta, mikä voi olla erittäin eheyttävää. Toisaalta paljastaessamme syviä tunteitamme olemme myös hyvin haavoittuvaisia. Tästä syystä turvallisen ja luotettavan, itselle sopivan hoitajan löytäminen on tärkeää.

Tunteiden käsitteleminen kuuluu ihmisyyteen hyvin keskeisenä ja ainutlaatuisena asiana. Toivon sinulle rohkeutta kohdata tunteitasi ja päästää niistä irti! Näin muodostuu tilaa hyvinvoinnin vahvistumiselle ja sille, joka syvällä sisimmässäsi jo olet.

Samankaltaisia ​​artikkeleita

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.